به همت کانون طبرستان، پژوهشکده مردم شناسی و انجمن انسان شناسی ایران صورت پذیرفت:
برگزاری نشست تخصصی- علمی دانش‌های بومی در استان مازندران
دوشنبه 29 ارديبهشت 1404 - 10:32:27
پایگاه خبری فجر شمال



به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از روابط عمومی دانشگاه  نشست تخصصی- علمی «دانش‌های بومی در استان مازندران» با تاکید بر توسعه پایدار، محیط زیست و اکوسیستم بومی به همت کانون طبرستان، پژوهشکده مردم شناسی و انجمن انسان شناسی ایران در روز شنبه 27 اردیبهشت 1404 برگزار شد.

       در این نشست  علیرضا حسن‌زاده،  دانشیار و رییس پژوهشکده مردم شناسی به نقش دانش بومی و محلی تاکید کرد.

وی  به این نکته که با فرسایش این نوع معرفت‌ها، اغلب اکوسیستم‌ها با تهدیدات فرهنگی و بیولوژیکی فزاینده‌ای روبه‌رو است، اشاره داشت.



از نظر این مردم‌شناس، ادغام دانش بومی و محلی در طرح‌های حفاظت و مدیریت منابع طبیعی برای دست‌یابی به پایداری، عدالت و پاسخ‌گویی به واقعیت‌ها و نیازهای محلی ضروری است. او تاکید کرد امروزه با  معرفت‌کشی‌ها روبه‌رو هستیم که مدرنیته معیوب برای چندین دهه بدان رقم زده است.

 در ادامه نشست   سید قاسم حسنی، مدیر گروه مردم شناسی دانشگاه مازندران تاکید کرد: جوامع بومی و محلی سابقه طولانی در مالکیت زمین و مدیریت منابع طبیعی دارند و دانش و شیوه‌های استفاده از منابع را توسعه داده و تطبیق داده‌اند که استان مازندران از این امر مستثنی نیست.



 از نظر وی اهمیت دانش بومی و محلی برای حفظ تنوع زیستی و رابطه متعادل سیستم‌های فرهنگی سیستم‌های زیستی در استان مازندران باید به طور فزاینده‌ای مورد توجه قرار گیرد.

حسنی ادامه داد: عدم تعادل قدرت می‌تواند اشکال غالب دانش علمی را بر دیگران تداوم بخشد و در نهایت باعث از دست رفتن دانش دارندگان دانش کم‌قدرت‌تر شود.
.

 مدیر گروه مردم شناسی دانشگاه مازندران در این نشست نتیجه می‌گیرد که نیاز به تحقیقات بیشتر و سیاست‌های مرتبط در خصوص دانش‌های بومی و محلی وجود دارد و باید به سمت استعمارزدایی از دانش‌های بومی برای حفاظت و مدیریت منابع طبیعی حرکت کرد.

پایگاه خبری فجر شمال 
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 
پایان پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/32923/برگزاری-نشست-تخصصی-علمی-دانش‌های-بومی-در-استان-مازندران
بستن   چاپ