امسال حدود پنج هزار و 500 تن عسل در مازندران تولید شد
جمعه 21 آذر 1399 - 08:57:52
مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به افزایش حدود پنج درصدی تولید عسل نسبت به سال گذشته گفت که زنبورداران استان امسال پنج هزار و 498 تن عسل تولید و روانه بازار کردند.

علیرضا عطایی نژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار  ما  با بیان اینکه این میزان عسل تولید بدون احتساب زنبورداران مهاجر محاسبه شده است ، افزود:  میزان عسل تولیدی امسال، از تعداد 601 هزار و 742 کندوی زنبورستان های مازندران برداشت شد.

وی میزان برداشت عسل سال گذشته از زنبورداران بومی استان را پنج هزار و 240 تن اعلام کرد.

زنبورداران غیربومی که عمدتا فصل بهار و تابستان زنبورهایشان را از استان های همجوار به مازندران می آورند ، پارسال یک هزار و 139 تن توسط تولید کردند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی مازندران با بیان اینکه به علت شیوع ویروس کرونا امسال از سطح زنبورستان های استان سرشماری میدانی انجام نشد ، گفت که اطلاعات سرشماری امسال به صورت تلفنی از  زنبورداران اخذ شد که به طور میانگین از هر کندوی مدرن 9.1 کیلوگرم و از هر کندوی سنتی نیز 2 کیلوگرم عسل برداشت شد.

وی با اشاره به فعالیت 6 هزار و 985 نفر زنبوردار در استان در حوزه تولید عسل و سایر فراورده های ، افزود : 2 هزار و یکصد نفر نیز به عنوان کارگر در این زنبورستان‌ها مشغول کار هستند.

عطایی نژاد با احتساب قیمت میانگین 70 هزار تومان برای هر کیلوگرم عسل ، چرخه مالی زنبورداری مازندران را در فروش عسل بیش از 454 میلیارد تومان اعلام کرد.

وی از شهرستان های بابل، سوادکوه شمالی ، آمل ، قائمشهر ، ساری و تنکابن به عنوان مهم ترین مناطق زنبورداری مازندران یاد کرد و گفت : مازندران چهارمین استان کشور در تولید عسل است که به لحاظ تنوع تولید  همچون عسل کلزا، مرکبات، آفتابگردان، گون، آویشن و جنگلی رتبه نخست را دارد.

معاون جهاد کشاورزی مازندران افزود: زنبورداران استان امسال 268 کیلوگرم ژل رویال با قیمت تخمینی هر کیلوگرم حدود 10 میلیون تومان، حدود 25 تن گرده گل به ارزش تقریبی هر کیلوگرم حدود 120 هزار تومان، 171 تن موم به ارزش تخمینی هرکیلوگرم 90 هزار تومان، 20 تن بره موم به ارزش تقریبی هرکیلوگرم 600 هزار تومان و همچنین 520 گرم زهر زنبور به ارزش هر گرم حدود 250 هزار تومان تولید کردند.

بر اساس آمارهای رسمی، مازندران 10 درصد از عسل تولیدی کشور را در اختیار دارد و بیش از 50 درصد از عسل تولیدی مازندران به سایر استان ها و خارج از کشور صادر می شود.


http://fajreshomal.ir/fa/News/10315/امسال-حدود-پنج-هزار-و-500-تن-عسل-در-مازندران-تولید-شد
بستن   چاپ