​ معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران؛​
دانشگاه مازندران در سال 98 تعداد 460 مقاله ISC ​را در پرونده علمی خود داشته است
پنجشنبه 27 آذر 1399 - 10:20:05
پایگاه خبری فجر شمال

    گروه اندیشه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران در آیین تجلیل از پژوهش‌گران برتر دانشگاه مازندران که 26 آذر ماه 99 در این دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد گفت: دانشگاه مازندران در سال 98 تعداد 460 مقاله ISC را در پرونده علمی خود داشته است.

      به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، علی‌رضا خصالی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران در مراسم بیست‌ویکمین دوره گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهش‌گران برتر دانشگاه مازندران که 26 آذر ماه 99 با حضور ریاست دانشگاه مازندران، با حضور  مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاون پژوهش و فناوری، روسای دانشکده‌ها، مدیران ستادی و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه و سایر دانشگاهیان  دانشگاه مازندران به صورت ویدیوکنفرانس «مجازی» برگزار شد.،  به گزارشی مبسوط از جایگاه علمی و تحقیقاتی دانشگاه مازندران در بین سایر دانشگاه‌ها پرداخت و با اشاره به مراحل و روند انتخاب پژوهش‌گران برتر دانشگاه مازندران،  گفت: کارگروه علم‌سنجی در مجموعه معاونت پژوهشی راه‌اندازی شد و پس از بررسی سامانه‌های مختلف موجود در حوزه‌های علم‌سنجی در دانشگاه‌های مختلف، مقرر شد تا بهترین گزینه را برای دانشگاه مازندران انتخاب کنیم تا بتوانیم به مقاصدی که دانشگاه مازندران در نظر دارد، برسیم.

      
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این مطلب‌که اطلاعات موردنیاز جهت ثبت اطلاعات در نظام‌های مختلف بین‌المللی از واجبات است، افزود:  اطلاعاتی که اعضای هیات علمی در پایگاه های موردنظر ثبت می کنند، باعث ارتقای رتبه دانشگاه در جمع دانشگاه های ایران و حتی در جهان خواهد شد. یکی از بخش هایی که اعتبارات دولتی برای آن تعیین می گردد، رتبه دانشگاه است. لذا ثبت اطلاعات استادان در پایگاه های مذکور از نظر اعتبار مالی هم تاثیرگذار است.

     
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در ادامه با اشاره به عقد تفاهم‌نامه با پایگاه استنادی جهان اسلام و اهمیت آن برای دانشگاه، میزان انتشار مقالات معتبر علمی بین‌المللی دانشگاه مازندران در سالهای مختلف را اعلام کرد و افزود: در سال 2018 تعداد 492 مقاله، در سال 2019 حدود 502 مقاله و در سال 2020 تاکنون 415 مقاله بوده است و ما نگران بودیم که در زمان کرونا با افت انتشار مقالات مواجه شویم که این‌طور نبود، فعالیت دوستان به ثمر نشست و توانستیم این اطلاعات را بگیریم. درصد و میزان انتشار مقالات در پایگاه اسکوپوس نیز به تفکیک رشته‌های موجود در دانشگاه مازندران تا سال 2021، دانشکده شیمی با 1951 مقاله، دانشکده فیزیک با 1920 مقاله و تعدادی مقاله‌ هم از سایر دانشکده‌ها شرکت داشتند.


     خصالی به موضوع همکاری‌های بین‌المللی در حوزه پژوهش نیز اشاره کرد و با تاکید بر این‌که ما مصرانه به دنبال فراهم‌کردن شرایط لازم برای فرصت مطالعاتی اساتید و دانشجویان دکتری هستیم، گفت: در سال‌های گذشته می‌توانستیم 12 یا 13 دانشجو را برای فرصت مطالعاتی اعزام کنیم، اما این تعداد به دلیل مشکلات مالی و ارزی کاهش یافت. از طرفی دیگر خوشبختانه بیش از 700 دانشجوی خارجی در دانشگاه مازندران مشغول به تحصیل هستند که باید تمهیدات، آیین‌نامه‌ها و روش‌های ویژه‌ای را در نظر بگیریم تا از دانشجویان مستعدتر در این دانشگاه ثبت نام به عمل آید.


     
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران با تاکید بر این‌که دانشجویان ما نیز در مشارکت بین‌المللی دانشگاه مازندران در انتشار مقالات در مجلات معتبر علمی فعال بودند و همکاری‌های خوبی داشتند، خاطرنشان کرد: از اساتید می‌خواهم تا در صورت امکان، با دانشگاه‌های معتبر دنیا ارتباط داشته باشند، زیرا این امر باعث ارتقای وضعیت علمی و رتبه‌بندی دانشگاه در جهان می‌شود. هرگونه تمهیداتی که لازم است را انجام می‌دهیم تا اساتید از این فرصت استفاده کنند. انتظار داریم با افزایش مقالات ISI ، سرانه مقاله نسبت به اساتید حداقل از یک به بالا باشد.


      وی ادامه داد: دانشگاه مازندران در سال 98 تعداد 460 مقاله
ISC  را در پرونده علمی خود داشته است. هم‌چنین 20 نشریه فعال داریم که 7 نشریه دارای رتبه شدند و امیدواریم تا با راه‌اندازی کارگروه نشریات و تشخیص و رفع مشکلات و نواقص بتوانیم برای تمامی این 20 نشریه اعتبار وزارتی را به دست آورده و در رتبه‌بندی قرار گیرند. با توجه به اینکه نشر کتاب مدتی است به صورت الکترونیکی می باشد و بر اساس قرارداد منعقده با فی دی بو تمهیدات لازم برای جاپ الکترونیکی فراهم شده است، لذا می توانیم با امکانات بیشتری به نشر کتاب بپردازیم که از سال 1398 تاکنون حدود 20 عنوان کتاب به جاپ رسیده است.


    
دبیر برگزاری مراسم هفته پژوهش دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به کسب افتخارات بین‌المللی توسط دانشمندان برجسته دانشگاه مازندران، این رویداد را باعث افتخار و اعتلای جایگاه علمی دانشگاه خواند و ظهارکرد: درصدد راه‌اندازی سامانه داوری کتاب و هم‌چنین تشکیل کلینیک بازاریابی و مشاوره پژوهشی در دانشگاه هستیم. در سال 1399، یک میلیارد و 998 میلیون تومان پروژه داشتیم که نسبت به سال 98 به دلیل مساله کرونا درصدی کاهش داشته است.


خصالی در پایان از فعالیت موثر بخش‌های مختلف از جمله مرکز کارآفرینی، کتابخانه مرکزی، مرکز رشد واحدهای فناور و ... قدردانی کرد و افزود:  راه‌اندازی برج فناوری در دانشگاه مازندران را که  از برنامه های آینده دانشگاه مازندران است در پیش رو خواهیم داشت.

      در ادامه این آیین  از پژوهشگران برتر دانشگاه مازندران در بخش‌های مختلف نظیر پژوهشگران برتر دانشکده‌ها، پژوهشگران برگزیده ویژه« دانشمندان یک درصد برتر، دانشمندان دو درصد برتر، دانشمند یک صدم درصد برتر دنیا، دانشمند برتر برگزیده حوزه صنعت و جامعه، و پژوهشگر برتر با بالاترینH_index   و سایر پژوهشگران برترواحد پژوهشی برگزیده، نخستین جایزه کتاب سال مازندران، کتاب برتر، نشریه برتر، طرح پژوهشی کاربردی برون دانشگاهی برتر، دانشجوی پژوهشگر برتر و کارشناس فناور برتر تجلیل شد.


حمیدرضا گل محمدی تواندشتی

انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/10397/دانشگاه-مازندران-در-سال-98-تعداد-460-مقاله-ISC-​را-در-پرونده-علمی-خود-داشته-است
بستن   چاپ