مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران؛
امسال کانون های آلوده به مگس میوه تا 30 درصد کمتر از سال قبل است
يکشنبه 28 شهريور 1400 - 19:22:52
پایگاه خبری فجر شمال

گروه کشاورزی : مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: امسال کانون های آلوده به مگس میوه تا 30 درصد کمتر از سال قبل است. 

عبدالرحمان زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران  درگفت و گو با پایگاه خبری فجر شمال با ارایه این مطلب که علت وجود کانون های آلوده آفت مگس مدیترانه ای در عرصه های باغی استان را عدم برداشت میوه های رسیده بویژه انجیر عنوان کرد و گفت : این میوه بهترین مکان برای تغذیه و زادآوری این آفت محسوب می شود.

وی افزود : امسال کانون های آلوده به مگس میوه تا 30 درصد کمتر از سال قبل است  ، امسال کانون های آلوده به مگس میوه تا 30 درصد کمتر از سال قبل است، اما لازم است باغداران هوشیار باشند و اقدامات لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: به منظور حساس کردن آحاد مردم مازندران به اهمیت مقابله با آفت مگس میوه، صبح امروز  رزمایش پیشگیری و مقابله با این آفت با حضور نیروهای مختلف مردمی ، تشکل های کشاورزی و  باغداران  در ساری برگزار شد و باغداران پیشرو درکنار کارشناسان حفظ نباتات جهاد کشاورزی نحوه تله گذاری، مقدار و چگونگی محلول پاشی ، جمع آوری میوه های پوسیده و دفن آن را با هدف  پیشگیری و مبارزه بیولوژیک با مگس میوه تمرین کردند.

زاغی تصریح کرد: در حال حاضر نارنگی های پیش رس مازندران درسطح حدود 11 هزار هکتار از باغات استان که به مرحله برداشت محصول رسیده است در معرض جدی حمله مگس میوه قرار دارند و در صورت هرگونه غفلت ، باغداری مازندران با طغیان آفت مگس میوه مواجه خواهند شد .

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: تنها راه بسیار ساده و در عین حال اساسی و بدون هزینه برای مبارزه با آفت مگس ، برداشت میوه های رسیده و جمع آوری و دفن میوه های پوسیده پای درختان است چون میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت بهترین میزبان مگس مدیترانه ای به شمار می رود.

وی ادامه داد: اگر باغداران روش مقابله و پیشگیری ساده و بدون هزینه برداشت بموقع محصول و جمع آوری میوه های رسیده و دفن صحیح را انجام بدهند، جمعیت آفت مگس میوه  به حداقل ممکن خواهد رسید و مقوله طغیان اصلا منتفی می شود.

گفتنی: مجموع باغ های مرکبات مازندران 112 هزار هکتار است که از این میزان 110 هزار هکتار ارقام بارده هستند. از مجموع باغات مرکبات مازندران 80 هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال ، 30 هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال
مجید اسدی 

انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/14993/امسال-کانون-های-آلوده-به-مگس-میوه-تا-30-درصد-کمتر-از-سال-قبل-است
بستن   چاپ