ابتکار دانشجوی دانشگاه مازندران؛
تولید خاک ارگانیک از کاه و کُلش شالیزار
دوشنبه 12 مهر 1400 - 15:48:40
پایگاه خبری فجر شمال

           گروه اندیشه:  مریم قلی زاده دانشجوی کارشناسی رشته زیست‌شناسی علوم گیاهی دانشجوی دانشگاه مازندران  در ابتکاری ارزشمند موفق به تولید خاک ارگانیک از کاه وکُلش شالیزار شد.

          به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، آرمان محمودی اطاقوری عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه دانشگاه مازندران،  با ارایه این مطلب که مریم قلی زاده دانشجوی کارشناسی رشته زیست‌شناسی علوم گیاهی دانشجوی دانشگاه مازندران  در ابتکاری ارزشمند موفق به تولید خاک ارگانیک از کاه وکُلش شالیزار شد.گفت: این  ابتکار تولید خاک ارگانیک از کاه و کلش شالیزار ها باعث می شود تا ضمن جلوگیری از آثار مخرب زیست‌محیطی سوزاندن بقایای محصول برنج در زمین‌های کشاورزی، از این سرمایه گران‌بها که به آسانی توسط کشاورزان سوزانده می‌شد، خاک ارگانیک با حاصلخیزی بالا تولید شود .

           وی افزود: سوزاندن کاه و کلش در شالیزارها پس از برداشت برنج توسط کشاورزان، آثار مخربی از جمله بالارفتن سطح آلاینده‌ها، فرسایش و کاهش حاصلخیزی خاک در محیط زیست دارد .        
        
محمودی اطاقوری  ادامه داد: در این فرآیند، مقدار ازت موجود در کاه و کلش را با استفاده از بستر درختان جنگلی افزایش دادیم که در نتیجه نسبت کربن به ازت، از حدود 70 به زیر 10،حدود هفت و نیم الی هشت، کاهش یافته که این نسبت
C به N، یک پارامتر بسیار موفق و تعیین‌کننده در کیفیت نوع خاک تولید شده است.

          دانشیار گروه علوم گیاهی دانشگاه مازندران با تاکید بر این‌ مطلب که خاک با استفاده از بستر درختان جنگلی مازندران و نیز فعل و انفعالات بیوشیمایی حاصل شده است، خاطرنشان کرد: غیر از این خواص، خاک ارگانیک تولیدی، دارای PH «اسیدیته» بسیار مناسب در حدود هفت و هم‌چنین میکرو المنت‌ها و ماکرو المنت‌های مفید و مغذی است.

          وی با اشاره به این که دارا بودن هدایت الکتریکی یا شوری مناسب در حدود سه، از دیگر ویژگی‌های مطلوب این خاک تولید شده است. اذعان داشت:  این خاک ارگانیک دارای مقادیر قابل توجهی  از عناصر شیمیایی نظیر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز، روی، بر و مس است.

      در ادامه مریم قلی‌زاده دانشجوی مقطع کارشناسی رشته زیست‌شناسی علوم گیاهی دانشگاه مازندران که این تحقیق و پژوهش را در قالب واحد پروژه، به انجام رسانده است، در این‌خصوص گفت: بدون در نظرگرفتن ارقام برنج و بدون این‌که مقدار خاصی مدنظرمان باشد، کاه و کُلش مزارع برنج را به‌صورت کاملا تصادفی، جمع‌آوری کرده و در بازده زمانی 30 روزه، تمامی آزمایش‌ها و آنالیزهای  مختلف را بر روی همه نمونه‌های انتخاب‌شده، انجام دادیم.

       وی افزود: خاک ارگانیک تولیدشده، براساس آنالیز خاک‌شناسی صورت‌گرفته توسط آزمایشگاه خاک‌شناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، قابلیت استفاده در پرورش، تولید و تکثیر انواع گیاهان زراعی، محصولات باغی، مزارع سبزی و صیفی، گل‌ها، گیاهان زینتی و آپارتمانی و باغات میوه را با یک‌چهارم قیمت نمونه‌های خاک‌ وارداتی از خارج از کشور، دارا است.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام

 


http://fajreshomal.ir/fa/News/15098/تولید-خاک-ارگانیک-از-کاه-و-کُلش-شالیزار
بستن   چاپ