در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری؛
پروژه مهارت آموزی کاشت، داشت و برداشت زعفران به بهره برداری رسید
دوشنبه 10 آبان 1400 - 13:33:03
پایگاه خبری فجر شمال

گروه اندیشه: پروژه مهارت آموزی کاشت، داشت و برداشت زعفران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به بهره برداری رسید.
    


به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل ار  روابط عمومی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، محمد مهدی مردانشاهی مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در آیین بهره برداری از  پروژه مهارت آموزی کاشت، داشت و برداشت زعفران در این دانشگاه گفت: پروژه دو ساله تولید گل زعفران با هدف مهارت آموزی و خوداشتغالی فارغ التحصیلان دانشگاه و هم چنین ایجاد بستر مناسب برای تحقیقات آتی، در مجموعه تخصصی مرکز کارآفرینی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به بهره برداری رسید.

 وی افزود: با توجه به ارزش اقتصادی بالای گیاهان داروئی و به طور خاص زعفران، پروژه تولید و تکثیر بنه زعفران با هدف توسعه کسب و کارهای کوچک کشاورزی و ایجاد اشتغال مولد در طی دو سال، در گام اول در عرصه و در مزرعه مرکز کارآفرینی آغاز و در سال دوم با کشت همزمان در شرایط کنترل شده «هواکشت یا به اصطلاح زعفران گلخانه ای»، مورد آموزش و تحقیق قرار گرفت.



وی ادامه داد: در این پروژه که با همت دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرای شد، تکمیل چرخه تکثیر و تولید بنه و گل زعفران در شرایط دشت ساری در محل دانشگاه و هم چنین بررسی راهکارهای بالا بردن ارزش افزوده این نوع کشت در استان، مورد تحقیق و تجربه عملی قرار گرفت، که نتایج آن در مهارت آموزی و ایجاد انگیزه دانشجویان مفید خواهد بود.

مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه  خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه با حمایت های معاونت پژوهشی و فناوری وزارت عتف و مدیریت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، عملی شد و این بستر مهیا، امکان آموزش عملی و مستمر را برای دانشجویان فراهم خواهد کرد، که البته در صورت ادامه حمایت­ ها، امکان توسعه آموزش ها و مهارت آموزی در حوزه پس از برداشت به ویژه فراوری و بسته بندی گیاهان داروئی میسر خواهد شد.



در ادامه، مهندس جلالی دانشجوی دوره دکتری و از مجریان این پروژه با اشاره به شرایط مناسب استان مازندران به جهت تنوع اقلیمی،گفت: استان مازندران مستعد تولید بسیاری از گیاهان از جمله گیاهان دارویی و بخصوص طلای سرخ« زعفران» است که البته مناطق مستعد اقتصادی برای کشت هر گیاه می بایست با نگاه علمی شناسایی و در نظر گرفته شود.

وی افزود: گیاه زعفران یک گیاه ژئوفیت با خاصیت نیمه هیسترونسیس «گلدهی قبل از رشد رویشی و خروج برگ» استکه در واقع با القا دما و رطوبت مناسب می توان پدیده هیسترونسی را درآن تقویت کرد و تا حد زیادی افزایش عملکرد چشمگیری را در آن شاهد بود. القا گلدهی زود هنگام در مناطق خشک و نیمه خشک با مدیریت آبیاری توسط کشاورزان حادث می گردد.
وی ادامه داد: اما در استان مازندران به دلیل شروع زود هنگام بارندگی ها در اوایل فصل پاییز این پدیده قابل کنترل نیست و همین امر موجب تا حد زیادی موجب کاهش و شکاف عملکردی بین مزارع استان خصوصا مزارع مناطق نزدیک به ساحل نسبت به مزارع مناطق زعفران خیز می گردد.
جلالی تصریح کرد: شرایط کنترل شده در واقع بدون محدودیت برای احداث در هر منطقه­ ای قابل اجرا است و با پژوهش های کاربردی خصوصا افزایش کارایی می توان این نوع کشت را به یک کشت با ارزش افزوده بالا خصوصا در مناطق دشت ساری تبدیل کرد.

خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/15350/پروژه-مهارت-آموزی-کاشت،-داشت-و-برداشت-زعفران-به-بهره-برداری-رسید
بستن   چاپ