راهبرد و برنامه درازمدت کشاورزی مازندران باید تهیه شود
پنجشنبه 20 مرداد 1401 - 22:04:29

مجید اسدی خبرنگارفجر شمال /، سید محمود حسینی‌پور در جلسه ستاد شورای سیاستگذاری توسعه بخش کشاورزی مازندران گفت: امروزه، حضور عاشورایی ما در جنگ اقتصادی است و باید در مقابل دشمنان دین و اسلام ایستادگی و مقاومت کنیم و بصورت عملی در جبهه اقتصادی ایفای نقش کنیم.

وی ادامه داد: شورای سیاستگذاری بخش کشاورزی باید در معنای واقعی کلمه به سیاستگذاری در این حوزه بپردازد.

استاندار مازندران با بیان اینکه جلسه شورای سیاستگذاری بخش کشاورزی، عالی‌ترین جلسه مربوط به کشاورزی استان است و مطالبی که در این جلسه مطرح می‌شود باید به سیاست‌های کلان این حوزه بپردازد، گفت: از چالش‌های اساسی کشاورزی استان، نگاه استان به مقوله کشاورزی است؛ سیاست و ریل‌گذاری مناسبی که قابل سنجش و ارزیابی باشد در این حوزه نداشتیم.

حسینی‌پور افزود: متناسب با پیشرفت کشاورزی دنیا باید خودمان را مورد سنجش و قیاس قرار دهیم و حتی در خصوص سازگاری با کمک آبی و افزایش بهره‌وری در کشاورزی در کجای کار هستیم.

وی با اشاره به اینکه راهبرد و برنامه درازمدت کشاورزی استان باید تهیه شود تا بدانیم در سال‌های آینده در چه جایگاهی قرار خواهیم گرفت و حرکت کنونی ما سنتی و روزمره است، ادامه داد: سیاستگذاری در خصوص کالاهای استراتژیک مشخص نیست. تشکیل کارگروه ویژه برنج یک ضرورت است که نادیده گرفته شده است.

استاندار مازندران با بیان اینکه شورای سیاستگذاری باید راهبردهای اصلی کشاورزی استان را مشخص کند و خروجی این جلسه برای کشاورزی استان مثمر ثمر باشد، گفت: همه متولیان بخش کشاورزی باید در کنار هم قرار گیرند تا مشکلات کشاورزی استان قابل حل باشد.

وی ادامه داد: جلسه شورای سیاستگذاری بخش کشاورزی استان باید دبیرخانه فعالی داشته باشد تا موضوعات را پیگیری کند و تاثیرگذار باشد.

حسینی‌پور با بیان اینکه موضوعات مربوط به کشاورزی 20 سال آینده باید در جلسه شورای سیاستگذاری کشاورزی استان مورد بحث قرار گیرد، اظهار کرد: استان‌های کشور در حال رقابت با مازندران هستند تا در حوزه کشاورزی از این استان پیشی بگیرند و به رتبه اول کشاورزی کشور برسند.

حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: امسال، سال زراعی خوبی در استان داشتیم و از 68 هزارتن خرید گندم در سال گذشته به 83 هزارتن ارتقا پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 900 میلیارد تومان معادل 94 درصد مطالبات گندم‌کاران استان پرداخت شد، گفت: 20 درصد اراضی کشاورزی استان دیم‌زار است که امسال 60 هزار هکتار در قالب طرح جهش تولید اجرا خواهد شد.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال 20 درصد افزایش تولید برنج داشته باشیم و 800 هزار تُن برنج سفید تولید شود.

عنایتی بیان کرد: با انجام کشت دوم در استان پیش‌بینی می‌شود در مجموع یک میلیون و 500 هزار تُن شلتوک و یک میلیون تُن برنج سفید تولید شود. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: پیش‌بینی بر این است با افزایش عملکرد مرکبات، بالغ بر دو میلیون و 700 هزار تُن مرکبات در استان تولید شود.

این مسؤول با بیان اینکه مگس میوه یکی از آفت‌های مهم در باغات استان است که به دلیل شرایط آب و هوایی شاهد افزایش جمعیت این آفت هستیم، ادامه داد: اگر این آفت فراگیر شود شاهد کاهش صادرات مرکبات استان خواهیم بود.

وی اضافه کرد: تاکنون 800 میلیارد تومان تسهیلات به دامداران و مرغداران استان پرداخت شده است.



http://fajreshomal.ir/fa/News/19233/راهبرد-و-برنامه-درازمدت-کشاورزی-مازندران-باید-تهیه-شود
بستن   چاپ