یادداشت اختصاصی از دکتر معصومه حسین زاده در صفحه اقتصاد
موانع بر سر راه تحقق شعار سال 1401
يکشنبه 23 مرداد 1401 - 19:57:55

سال 1401 را درحالی آغاز کردیم که رهبر معظم انقلاب شعار تولید و دانش بنیان و اشتغال آفرینی را برای آن برگزید
حال به بررسی موانع موجود بر سر راه این نیاز مبرم کشور خواهیم پرداخت.

ایران دانش بنیان نمی‌شود تا این موانع در بخش های تولیدی و صادرات و واردات و بانک‌ها برداشته نشود و ایران دانش بنیان نمی‌شود تا قوانین فعلی که مدت هاست منسوخ شده تغییر و تعدیل نیابند.

1- تسهیل قوانین و مقرارت در حوزه فن آوری و ارتباطات و (حوزه تولید و صادرات) بانک‌ها باید با روش‌های جدید ارزآوری آشنا شوند.

2- پوشش های بیمه ای برای فعالان حوزه تولید به صورت کامل (کشاورزی و صنعت و معدن و تمامی شاخه های تولید ….)

3- قبول دارایی های نامشهود تولیدکنندگان (نرم افزاری و تکنولوژیکی) به عنوان وثیقه و حق اختراع و اکتشاف آنان در بانک ها به عنوان ضامن برای آنان نه فقط فیش حقوقی کارمند و سند مالکیت ملک و زمین و خود رو به عنوان وثیقه برای گرفتن تسهیلات ، (برای تامین سرمایه در گردش و گرفتن کمک های مالی بلند مدت و وام های کم بهره)

4- تسری و فرآیند دانش بنیان شدن دولت و تمامی سازمان های اقماری و تابعه و وابسته به آن یعنی دولتی تماما الکترونیکی و it مدار و ict محور به جهت درک و حمایت و هدایت تولید کنندگان و صادر کنندگان و وارد کنندگان استفاده کننده از دانش بر اساس ict مداری.

5- شناسایی محصولات و خدمات و تولیدات دانش بنیان و تعریف این حوزه برای جویندگان مصرف کننده ازاین دانش برای کشوری که هنوز در محدوه سنت و عرف و شریعت و خرده فرهنگ ها پیمانه ی اقتصاد را وزن می‌کند و سود و انتفاع حاصل از خرید و فروش را با واژه حلال و حرام قیاس می‌کند و ربای محرز بانکی را با عنوان کارمزد بانکی بکار می برد!! درحالی که اقتصاد جهان دیگر حتی کارمزد نگهداری سرمایه را حذف کرده و مشارکت در سرمایه گذاری ها را پیشنهاد می‌کند.

6- آشنایی و تعریف و شناساندن استانداردهای تولید و گواهی نامه های بین المللی دانش بنیان برای تولیداتی که قابل صادرات با این گواهی نامه ها هستند.

7- نکته مهم دیگر اینکه عدم ثبات نرخ ارز برای خرید ابزار و محصولات تکنولوژیکی و دانش بنیان که هم شرکت های فروشنده و هم شرکت های خریدار برای همکاری متقابل با ایران را دچار انصراف می‌کند که منجر به عدم برپایی نمایشگاه‌های داخلی و بین المللی در کشور و تبادل اندیشه ها و فن آوری و توسعه درامد پایدار در این حوزه می‌شود.

8- عدم امنیت حضور ایرانیان و سرمایه گذاران خارجی خارج از ایران برای سرمایه گذاری در این حوزه و سایر بخش ها که هم امنیت برگشت سود و هم امنیت برگشت سرمایه و سایر موارد تامین امنیت را می‌طلبند.

حال به توضیح مواردی خواهم پرداخت که جنبه پشتیبانی کردن موارد بالا را دارد و غیر آن فقط تخریب و تضعیف این خواسته و شعار مورد نیاز کشور است:

طرح صیانت از فضای مجازی و کاهش پهنای باند اینترنت و مخالفت با افکار توسعه ای بر مبنای it مداری که هم اینک در حال خفه کردن توسط نمایندگان ما در مجلس می باشد.

در این میانه رهبر معظم فرا کشوری تفکر کرده و سال را نام گذاری کرده و در طرف دیگر نمایندگان ما ساز مخالف می‌زنند. آیا دانش بنیان شدن تولید و اشتغال در عصر فرا ارتباطات می‌تواند جدای از فضای مجازی و دنیای مجازی و اینترنت پر سرعت باشد؟

هر توسعه ای زیر ساخت میخواد و توسعه در بخش دانش بنیان که دنیای مدرن یک قرن قبل در آن زمینه فعالیت خود را آغاز کرده نیاز به ابزار و ادوات و زمینه های فکری و علمی و حمایت نخبگان علمی و سرمایه گذاران آگاه و باسواد دارد و گذشت آن زمانه که یک پولدار کم سواد چند مباشر و کارگزار می‌گرفت و سرمایه ی خود را افزایش می داد و کنترل می‌کرد.

دیگر توسعه میسر نمی‌شود در فضای یک بام و دو هوا

دانش به ما می‌گوید کشوری که 85٪ از ذخائر آب های زیر زمینی خودرا مصرف کرده و در آستانه خشکسالی های وحشتناک است دیگر چاه و موتور پمپ جوابگوی نجات بخش کشاورزی آن نیست.
دانش به ما می‌گوید در عصری که بیماری های ویروسی می‌تواند دنیا را از حرکت بازدارد این تکنولوژی و دانش است که می‌تواند با آن مبارزه کند و اقتصاد را در لوای دنیای مجازی نجات دهد.
دانش به ما می‌گوید دیگر جهان کشش سیر کردن شکم ساکنان خودرا با کشاورزی سنتی و دامداری سنتی و حتی صنعتی ندارد و این غذاهای کم حجم و پر کالری هستند که می‌تواند به کمک گندم و جو و برنج و گوشت و مرغ و ماهی و سبزیجات بیایند تا سلامت غذایی دنیا تامین شود و این دانش است که به ما گوشزد می‌کند به دهکده جهانی بپیوندید تا از گزند جنگ ها و نابرابری های اقتصادی و تک رویی های سیاسی وعواقب آن در امان باشید چرا که دیگر نیازی به لشکر کشی ها و جنگ های فیزیکی نیست برای کشور گشایی ها و افزون طلبی ها بلکه هر زمانی که مرزهای یک کشور به روی اقتصاد و فرهنگ و سیاست ملل متفاوت باز باشد آنان خود به استقبال شما می آیند و کشور شمارا آباد و مترقی می‌کنند. ‌

دانش به ما می‌گوید راه توسعه و اشتغال و تولید و ترقی هم‌پیمانی با ملل مترقی است نه قبول مستعمرگی و انحصار زدگی با خرس پیر استعمار و اژدهای زرد بیمار.
دانش به ما می گوید تورم داخلی که هر روز بیشتر می‌شود دیگر با این وضعیت موجود که دولت در فکر بزرگتر کردن قاشق های کارگران و کارمندان آن است برای بشقاب های خالی آنان (افزایش 57درصدی حقوق) راه مبارزه با تورم نیست و باید منتظر تعدیل نیرو در مقیاس وحشتناک ادارات و کارخانجات و تولیدی های داخلی باشیم و در سالی که اشتغال زایی شعار آن است شاهد بیکاری میلیون ها نفر کارگر و کارمند باشیم.
اقتصاد سیاست زده و سیاست ایدولوژی زده می‌تواند کشور را تا ابدالدهر در جهل مرکب باقی بگذارد.
داشتن زیر ساخت های لازم
تدوین قوانین مدون و به روز
تلاش برای رفع تحریمات
و پیوند با اقتصاد جهان و همگام وهم سو شدن با دانش دنیا
از عوامل تحقق شعار سال 1401 است.
صفحه اقتصاد
معصومه حسین زاده



http://fajreshomal.ir/fa/News/19262/موانع-بر-سر-راه-تحقق-شعار-سال-1401
بستن   چاپ