معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری :
علم و دانش خمیرمایه بیانیه گام دوم انقلاب است
چهارشنبه 30 شهريور 1401 - 17:24:09
پایگاه خبری فجر شمال

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری د آیین آغاز سال تحصیلی 1402-1401 دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان مازندران گفت: علم و دانش خمیرمایه بیانیه گام دوم انقلاب است.


 به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، آیین آغاز سال تحصیلی 1402-1401 دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان مازندران با حضور دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مقامات استانی، دانشگاهی و شهرستانی در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.

علم و دانش خمیرمایه بیانیه گام دوم انقلاب است

       دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این‌که منشا تمدن نوینی که در جریان عدالت‌گرایی و اسلام ناب است در استان مازندران وجود داشته است، علم و دانش را خمیرمایه بیانیه گام دوم انقلاب دانست و اظهار داشت: دانشگاه‌ها باید مسیر خود را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که در جهت تمدن‌سازی باشد و بتوانند در این مسیر، نقش‌آفرینی کنند.

       دکتر عموعابدینی با اشاره به این‌که سهم استان مازندران از حوزه آموزش و فناوری، 5 درصد دانشجویان کشور و 3750 عضو هیات علمی است افزود: با توجه به ظرفیت این استان نسبت به مراکز آموزشی و تحقیقاتی در کشور و هم‌چنین حضور علمای بزرگ و نقش‌آفرین در عرصه‌های مختلف علمی و حوزوی در استان، انتظار ما این است که همین مجموعه، جریان گام دوم و تمدن‌سازی را شروع کند و این رویداد نیز به نام این استان رقم بخورد.

       معاون آموزشی وزیر علوم با تاکید بر این‌که نسل جدید دانشگاه‌ها، دانشگاه‌های حکمتی است، افزود: اگر قرار است دانشگاه تمدن‌ساز و اسلامی و دانشگاهی که مبتنی بر حکمت باشد را احیا کنیم، باید دانشگاهی بسازیم که خروجی آن را حکیمان تشکیل دهند و نتیجه آن، باید علم نافع باشد.

       دکتر عموعابدینی با بیان این‌که ما در حوزه تولید در رتبه 15 هستیم، خاطرنشان کرد: این اتفاق را همان دانشجویانی رقم زدند که توسط اساتید متعهد و متخصص تربیت شدند. باید در حفظ، نگه‌داشت و تقویت فرهنگیان مراقبت کنیم. در جایگاه تولید علم و فناوری و خروجی آن هم قطعا مشکلات و مسایلی وجود دارد و برای این‌که دانشگاه ما در حوزه بیانیه گام دوم موثر باشد باید تغییرات و ریل‌گذاری‌هایی انجام شود و این مشکلات حل شود.

       معاون آموزشی وزارت عتف در پایان سخنان خود به موضع تحول در نظام آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: در بحث تحول، دو نکته مهم است. اول این‌که وضعیت موجود را به‌درستی ببینیم و اصلاحات را انجام دهیم و دوم این‌که ریل‌گذاری‌های غلط را برداریم و ریل‌گذاری‌های جدید را جایگزین کنیم. یکی از مسایل مهم در حوزه تحول آموزش، حرکت به سمت فناوری‌های آینده‌ساز است و باید در این مسیر از حضور محققان و کسانی که از نظر مهارتی بتوانند در جامعه کار کنند، به درستی بهره ببریم تا به مفهوم دانشگاه‌ اثربخش و توانمند دست پیدا کنیم.      

 

دانشگاه مازندران به‌عنوان اولین دانشگاه کشور در تشکیل کمیته طرح تحول آموزش عالی

        دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد رییس دانشگاه مازندران در این آیین، ضمن تبریک سال تحصیلی جدید و گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس، از برگزاری جلسات متعدد در دانشگاه مازندران و دانشگاه‌های استان و ایجاد هماهنگی‌های لازم در راستای شروع آموزش حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با واکسیناسیون کامل دانشجویان و همکاران خبر داد.

       رییس دانشگاه جامع استان در ادامه به حضور 112 واحد دانشگاهی، 151 هزار دانشجو، 3750 عضو هیات علمی و 8000 یاور علمی در سطح استان اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاه مازندران به عنوان دانشگاه جامع و معین، با اجرای طرح تحول از دانشگاه‌های نسل دوم به نسل سوم و چهارم باید عبور و به دانشگاهی که جامعه‌محور و مساله‌محور باشد، تغییر نماید.

       رییس دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل قرارگاه تحقق شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در استان به پیشنهاد دانشگاه مازندران و محوریت سه ضلع استانداری، دانشگاه‌ها و صنعت اشاره کرد و با تاکید بر این نکته که در حال تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم و بند دهم این برنامه اقتصاد دریا است، نقش و پتانسیل دانشگاه‌های استان را در انجام این ماموریت با توجه به شرایط اقلیمی این استان و قرارگیری آن در کنار دریا بسیار بالا و تاثیرگذار دانست.

       دکتر علی‌نژاد با گلایه از عدم بهره‌برداری اقتصاد دریا در استان، از ایجاد سومین میز دانشگاه - دولت با محوریت اقتصاد دریا در دانشگاه مازندران از سوی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری خبر داد و با تاکید بر این‌که دانشگاه مازندران جزو 15 دانشگاه برتر در حوزه پژوهشی است، یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم را طرح تحول عنوان کرد.

خودباوری و تزکیه نفس از مهم‌ترین شاخصه‌های یک انسان است

       حجت‌الاسلام موسی مستقیمان مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران نیز در این آیین، راستگویی و امانت‌داری را دو شاخصه مهم دانست و با اذعان به این‌که پیامبر اکرم(ص) بهترین الگو برای همه مردم از جمله دانشگاهیان است، گفت: نباید گذاشت فضاهای ما به گونه‌ای شود که نقطه مقابل توصیه‌های پیامبر اکرم(ص) برجسته شود.

       مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران، خودباوری و تزکیه نفس را از مهم‌ترین شاخصه‌های یک انسان دانست و اظهار داشت: انسان باید اول به تادیب خود اقدام کرده و بعد به تعلیم دیگران برسد. ما ابتدا باید با شیوه و عمل خویش، دانشجویان را تعلیم کنیم بعد با زبان‌مان.

 

دشمن‌شناسی نقش مهمی است که شهید حاج قاسم سلیمانی، آن‌را به خوبی ایفا کرد

       دکتر روح‌الله سلگی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران در جشن آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه مازندران، ضمن گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس گفت: دانشگاه‌های ما محور عملیات روانی دشمن هستند، نباید بگذاریم دانشجوی متدین ما به پوچی برود.

       دکتر سلگی با تاکید بر ایفای نقش دشمن‌شناسی توسط اساتید اظهار داشت: دشمن‌شناسی نقش مهمی است که شهید حاج قاسم سلیمانی نه فقط در جنگ سخت بلکه در جنگ نرم هم آن‌را به خوبی ایفا کرد و اساتید باید از این الگو استفاده کنند.

       معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران اذعان داشت: نباید بگذاریم کسانی که در رسانه‌های خودشان سربریدن‌ها و سلاخی‌های داعش را نشان می‌دهند اسلام ناب محمدی را وارونه جلوه دهند.

       یادآور می‌شود: ادای احترام به مقام شامخ شهدای گمنام دانشگاه مازندران، دیدار با خانواده‌های شهدای مدافع وطن، حرم و سلامت، حضور در نشست ویژه خبری شبکه استانی مازندران، حضور در نشست تبیین طرح تحول آموزش عالی در دانشگاه مازندران، نشست با روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان و شرکت در نشست هم‌اندیشی اساتید دانشگاه، از مهم‌ترین برنامه‌های حضور 2 روزه دکتر عموعابدینی در دانشگاه مازندران است.

 

پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 
انتهای پیام


http://fajreshomal.ir/fa/News/19469/علم-و-دانش-خمیرمایه-بیانیه-گام-دوم-انقلاب-است
بستن   چاپ