در دانشگاه مازندران برگزارشد؛
نخستین همایش ملی تأثیر نهج‌البلاغه در زندگی با تأکید بر مؤلفه‌های فرهنگی و اجتماعی
جمعه 6 آبان 1401 - 09:37:02
پایگاه خبری فجر شمال

نخستین همایش ملی تأثیر نهج‌البلاغه در زندگی با تأکید بر مؤلفه‌های فرهنگی  و اجتماعی در دانشکده الهیات و معارف اسلامی چهارم آبان ماه در دانشگاه مازندران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، از سوی دانشکده الهیات و معارف اسلامی علامه حسن‌زاده آملی دانشگاه مازندران با همکاری حوزه علمیه بانوان استان مازندران و انجمن ملی مطالعات نهج‌البلاغه ایران، نخستین همایش ملی تأثیر نهج‌البلاغه در زندگی با تأکید بر مؤلفه‌های فرهنگی و اجتماعی چهارشنبه چهارم آبان ماه با حضور مصطفی دلشاد تهرانی، حجه الاسلام موسی مستقیمان مسول دفتر نهاد نمایندگی رهبری، رحمت عباس نژاد معاون آموزشی دانشگاه مازندران، اساتید حوزه و دانشگاه و دانشجویان و طلاب سراسر کشور در دانشکده الهیات و معارف اسلامی واقع در پردیس دانشگاه مازندران برگزار شد.


در ابتدا این همایش حبیب الله حلیمی جلودار رئیس دانشکده معارف و الهیات علامه حسن زاده دانشگاه مازندران و دبیر نخستین همایش ملی تأثیر نهج‌البلاغه در زندگی با تأکید بر مؤلفه‌های فرهنگی و اجتماعی ضمن خوش آمد گویی به مدعوین و شرکت کنندگان در این همایش گفت: مجموعه‌ گران‌سنگی است که به حق آن را برادر قرآن» نامیده‌اند.

وی ادامه داد: بی‌تردید نهج‌البلاغه، جامع‌ترین کتاب پس از قرآن است که می‌تواند راهنمای انسان در تمام ابعاد زندگی به شمار آید و هدایت بشر را در عرصه‌های گوناگون عهده‌دار شود.

در ادامه این همایش مصطفی دلشاد تهرانی، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث و استاد حوزه و دانشگاه، در طی سخنانی گفت: عنوان نهج البلاغه یعنی راه روشن بلاغت، ولی به نظر می رسد فقط راه روشن بلاغت نیست، بلکه در بسیاری از حوزه های دیگر اعم از هدایت، امور فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، روابط اجتماعی، روابط انسانی، حکمرانی و مدیریت و بسیاری امور دیگر راه روشن است.

وی با ارایه این مطلب که نهج البلاغه دارای دو رویکرد  عمومی و تخصصی است افزود: در رویکرد عمومی می خوانیم و استفاده می کنیم و اگر گاهی اوقات به مشکل برخورد کنیم به کتاب شرح و لغت و... مراجعه کرده و مشکل مان  را رفع می کنیم.


وی ادامه داد: اما در رویکرد تخصصی، روش شناسی رویکرد علمی به نهج البلاغه در گام اول لازم است که با آسیب شناسی مطالعات و تحقیقات نهج البلاغه ای آشنا باشیم، یعنی اینکه وقتی به سراغ نهج البلاغه می رویم ممکن است که  در معرض چه آسیب هایی قرار بگیریم که باید از آنها پرهیز کنیم .

دلشاد تهرانی تصریح کرد: یکی از آسیب هایی که در مطالعات نهج البلاغه ای وجود دارد مطلق انگاری است، یعنی این تصور که هرآنچه در نهج البلاغه آمده است از ابتدا تا انتها کلمه به کلمه از امیر مومنان هست به همین صورت، در حالی که نمی توانیم چنین چیزی را بگوییم.

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث با ارایه به این که مواردی در نهج البلاغه وجود دارد که از امیر مومنان علی (ع) نیست  خاطرنشان کرد: مواردی متعددی هست که تصحیحاتی صورت گرفته و برخی عبارات تغییر پیدا کرده و دگر گون شده است. آن چیزی که در نسخه های چاپی وجود دارد، پس مراقب باشیم که مطلق نگاری نکنیم.

وی اظهار کرد: یکی از آسیب های دیگر کامل پنداری نهج البلاغه هست، ما تصور کنیم که در نهج البلاغه همه چیز هست، این طور نیست، گاهی اوقات به سراغ موضوعاتی برای تحقیق  می رویم که ربطی به نهج البلاغه ندارد.

وی به آسیب دیگر نهج البلاغه اشاره کرد و اذعان داشت: زبا ن ناشناسی یکی دیگر از اسیب های نهج البلاغه است، زبان نهج البلاغه زبان خاص خود هست و لازم است که ما بازبان نهج البلاغه آشنا باشیم.

دلشاد تهرانی توضیح داد: وقتی با زبان نهج البلاغه آشنایی نداریم، هم ترجمه، هم شرح و تحلیل مان خراب می شود.


 در آئین اختتامیه این همایش محمد شریفی دبیرعلمی همایش ملی تأثیر نهج‌البلاغه در زندگی با تأکید بر مؤلفه‌های فرهنگی  و اجتماعی، به ارایه گزارش عملکرد همایش پرداخت و گفت: پس از اعلام فراخوان همایش تا پایان مهلت ارسال آثار 108  مقاله به دبیر خانه همایش ارسال  شد.

وی افزود: پس داوری هئیات داوران 22 مقاله  به عنوان سخنرانی و 64 به عنوان پوستر منتخب شد،  که در نهایت 4 مقاله به عنوان مقاله  برتر معرفی شد.

شریفی تصریح کرد: پنل های ارائه مقالات ساعت 8 صبح، در دانشکده الهیات و معارف اسلامی  ، برنامه ویژه این همایش  ساعت 10 صبح، در سالن کنفرانس دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه مازندران برگزار شد.

در پایان این همایش با حضور مسئولان برگزار کننده همایش و مدیران دانشگاه مازندران  از برترین های این همابش با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل به عمل آمد.

 گفتنی است : حبیب الله حلیمی جلودار به عنوان دبیر ، دکتر محمد شریفی به عنوان دبیر علمی و دکتر عباس بخشنده به عنوان دبیر اجرایی اولین همایش ملی تأثیر نهج‌البلاغه در زندگی با تأکید بر مؤلفه‌های فرهنگی  و اجتماعی در برگزاری این همایش همکاری داشتند.

پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 
انتهای خبر


http://fajreshomal.ir/fa/News/20673/نخستین-همایش-ملی-تأثیر-نهج‌البلاغه-در-زندگی-با-تأکید-بر-مؤلفه‌های-فرهنگی-و-اجتماعی
بستن   چاپ