120 هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران از اول دی امسال تاکنون شخم و شیار زمستانه شد
يکشنبه 25 اسفند 1398 - 10:21:11
مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران به شخم و شیار زمستانه در شالیزار‌های استان اشاره کردو گفت: شخم زمستانه شالیزار‌های مازندران با هدف بهره‌گیری از روان آب‌ها برای سیراب کردن زمین و مقابله با آفت کرم ساقه خوار در حال انجام است.

بهادری با بیان اینکه سطح شالیزار‌های استان 214 هزار هکتار است، افزود: حدود 120 هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران از اول دی امسال تاکنون شخم و شیار زمستانه شد.

او درباره خزانه‌گیری برنج در اراضی شالیزاری گفت: حدود 90 هزار هکتار از شالیزارهای استان نیز احداث خزانه و پرورش نشاء در حال انجام است.

معاون جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه شخم و شیار و آب تخت اراضی شالیزاری یکی از مباحث مهمی است که کشاورزان نباید از آن غافل شوند، گفت: کشاورزان در فرصتی که تا پایان سال دارند باید آب تخت و شخم و شیار را در اراضی شالیزاری انجام دهند تا زمین برای کشت برنج آماده شود و هم در مبارزه با آفت و بیماری‌ها مدیریت شود.

بهادری همچنین بر لزوم مبارزه با آفات گندم زارها و شخم شیار تاکید کرد و گفت: نکته ای که کشاوزان مازندرانی این روزها باید بیشتر رعایت کنند موضوع مبارزه با علفهای هرز، تغذیه گندم و مبارزه با بیماری های قارچی است.

او با اشاره به بیماری های قارچی که در دو سه سال اخیر شیوع پیدا کرده و موجب کاهش سبزینگی برگ و خسارت حدود 40 درصدی گندمگاران استان شده است افزود: کشاورزان حداقل دو تا سه مرتبه به سمپاشی گندم زارها اقدام کنند و مراکز جهاد کشاورزی اطلاعات فنی را در اختیار آنها قرار می دهند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: کشاورزان تا قبل از سال جدید حتما یکبار مبارزه با بیماری های قارچی را داشته باشند.

بهادری همچنین تصریح کرد: با توجه به فراهم بودن شرایط آب و هوایی برای ظهور و توسعه بیماری اسکلروتینیا (پوسیدگی سفید ساقه) در زراعت کلزا، کشاورزان کلزاکار برای جلوگیری از خسارت بیماری های قارچی نظیر فوما و اسکلروتینیا ضمن مراجعه و اخذ مشاوره از کارشناسان حفظ نباتات و مراکز جهاد کشاورزی، نسبت به مبارزه شیمیایی با قارچ کشهای مناسب و توصیه شده اقدام کنند.

بهادری گفت: رعایت اصول فنی کاشت، تغذیه مناسب مزارع با کودهای ماکرو و میکرو، استفاده از ادوات مکانیزاسیون برای کاشت ردیفی، اصلاح روش کاشت، استفاده از بذور و ارقام متحمل و گواهی شده، مشاوره و هماهنگی بهره برداران با کارشناسان ذیربط برای دستیابی به عملکرد مورد انتظار ضروری است.


http://fajreshomal.ir/fa/News/3722/120-هزار-هکتار-از-شالیزار‌های-مازندران-از-اول-دی-امسال-تاکنون-شخم-و-شیار-زمستانه-شد
بستن   چاپ