آخرین مطالب

رئیس کارگروه رایانش زیستی معاونت فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو خبرنگار ما : تولید واکسن داخلی را مدیون حمایت‌های رهبری هستیم/ حرف بیگانگان را به توانمندی داخلی ترجیح ندهیم

رئیس کارگروه رایانش زیستی معاونت فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو خبرنگار ما : تولید واکسن داخلی را مدیون حمایت‌های رهبری هستیم/ حرف بیگانگان را به توانمندی داخلی ترجیح ندهیم

  بزرگنمایی:

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال : کرونا، ویروس بدون مرزی که این روزها بیشترین استرس و نگرانی را در سطح جهان ایجاد کرده است، با تزریق اولین دوزهای واکسن سر تیترخبرها رابه خود جلب کرده است و چشم های زیادی را پیگیر اخبار مربوط به ان دوخته اند.

230 شرکت در حال ساخت واکسن کرونا در دنیا باهم رقابت می کنند و دیگر واکسن کرونا در جنگ سیاست ها تزریق می شود و مافیای دارو را هم ترغیب کرده است تا دست به کار شوند، تلاش ها در سراسر جهان همزمان برای ساخت واکسن در تلاش اند، اما تا بحال هیچ کدام مرحله آزمایش بالینی را به اتمام نرسانده اند.

براساس اخرین آمارها 11 واکسن در دنیا در فاز 3 بالینی هستند، در این میان کشورمان پیشرفت های خوبی داشته است، بطوری که یک پروژه از مرحله 3 بالینی گذشته است و تا 2 ماه اینده علاوه بر 3 نفر به 53 نفر دیگر تزریق می شود.
 

 
در این هیاهوی واکسن که هیچ کدام صد در صد کارایی آنها به اثبات نرسیده، برخی در داخل اصرار به واردات میلیونی این واکسن ها دارند و ذهن جامه را به سمتی می برند که این واکسن ها منجی برای کرونا خواهند بود، اما واکسن های ایرانی که به مرحله تست انسانی هم رسیده اند و حال داوطلبان تاکنون عوارضی را نداشته اند، با نگاهی تردید می نگرند و موج بی اعتمادی را نهادینه می کنند.

عباس نجاری، رئیس کارگروه رایانش زیستی ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به خرید واکسن خارجی کرونا گفت: بطور کلی واکسن باید روی گروههای حداقل چند هزار نفر جواب دهد تا برای خرید اقدام شود، این مسئله جدی است نمی توان واکسنی که به سرعت در کشورهای دیگر درست شده است.

 وی با بیان اینکه  زمان زیادی برای ساخت یک واکسن لازم است، عنوان کرد: حداقل نمونه های ویروسی استفاده شده برای 6 ماه گذشته است که تا امروز تغییرات زیادی حاصل شده ، ما باید اخرین تغییرات و پیشرفت ترین یا لااقل ویروسی که در طبیعت جامعه مان منتشر شده است را استفاده کنیم.
 
رئیس کارگروه رایانش زیستی ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ویروس کرونا را از خانواده سرماخوردگی دانست و خاطرنشان کرد: سرماخوردی هر سال برایمان چند بار تکرار می شود و ما سرما می خوریم، این نشان می دهد رفتارهای که در سیستم ایمنی بدن شکل می گیرد تغییراتی کرده است، سیستم ایمنی از ابتدا باید شناسایی کند به همین خاطر است واکسن انفلوانزا هر سال باید زده شود.
 
وی از 170  گروه در دنیا به ساخت واکنس خبر داد، اظهار کرد: هفت شرکت روی 5 نوع واکنس در ایران کار می کنند، در واقع  5 تکنولوژی که به دنبال موثر ترین و بهترین آن را هستیم و نتایج خوبی را تا به امروز داشته است.

نجاری تصریح کرد: یکی از روش های که زمان طولانی بکار گیری می‌شود، روش تخم مرغی است که ویروس را تکثیر می کنند که باید رفتار این ویروس تغییر یافته را مدیریت کنیم.
 
وی به تخریب های فضاهای مجازی به دستاوردهای نخبگان کشورمان ابراز ناراحتی کرد و افزود: متاسفانه چالشی که در فضا موجود است، درست نیست، اینکه یک ایرانی رئیس ناسا شود، بزرگترین جراح مغز دنیا باشد، پیوند ریه و .. را در خارج از کشور انجام دهد، چیز عجیبی نیست و آن را تحسین می کنیم.

نجاری ادامه داد: اما اگر همان ایرانی در داخل کشور فعالیت کند همه با دیده تعجب به آن نگاه می کنند و به توانمندی های داخلی اعتماد ندارند، کلون کردن سلول های بنیادین کار ساده ای نبود، بسیاری از کشورها هنوز نتوانسته اند آن را انجام دهند، در یک شب تاریخی فرزندان این کشور توانسته اند 30 کیلومتر جاده را باتلاق کنند، از لحاظ علمی کار بسیار سختی است، چند کامیون باید در دقیقه انجام شود، چقدر خاک باید پر شود، چطور غرق نشدند و سوالاتی که این را یک رکورد بین المللی کرده است، لشکر 25 کربلا چطور از فاو رد شدند در آن زمستان سخت چطور قواصان از اروند رود عبور کردند، چطور توانستند ان موانع چون مین را پشت سر بگذارند، هیچ کس باورش را نمی کند همین بچه ها امروز توانستند در حوزه علمی فعالیت های خوبی داشته باشند؛ چرا که ظرفیتی موجود در کشورمان بیش از تصور است، اما متاسفانه حرف های بیگانگان را ارج می دهیم و به دانشمندان خود با تردید نگاه می کنیم.
 


وی حمایت مقام معظم رهبری را باعث افتخار نخبگان خواند و یاداور شد: ایشان اعتبار خود را واسطه قرار دادند تا از جوانان نخبه این مملکت دفاع کنند و این پشتوانه بزرگی برای جوانان است  که پول ما بر سر واکسن خارجی نرفت، مردم نگران جان عزیزانشان هستند و ما نیز نگران هستیم، اینکه از دستاوردهای جوانانمان استفاده نکنیم و محصولات خارجی را استفاده کنیم قطعا دلشکسته و نا امید می شود جان مردم برای ما بیش از اینها عزیز است، هم پول ما خواهد رفت و هم فرصت تولید خودی را از دست می دهیم.

رئیس کارگروه رایانش زیستی ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: ما مدیون حمایت های مقام معظم رهبری در جهت حمایت و باورشان به جوانان این مملکت هستیم که از صحبتهای مقام معظم رهبری انرژی گرفته اند.

وی خاطرنشان کرد:افرادی هستند در کشور که از منافعی دارند، در زمانی که داروهای گران در گلوی مردم می کردند و هر چه دانشمندان ما با نظریه های علمی اثبات کردند که این بیماری التهابی است و ویروس شروع کننده است، قانع نمی شدند و با فشارهای زیادی واردات این داروها قطع شود، برخی کشورها می خواهند با این معقوله پول های بلوکه شده را به این صورت وارد ایران کنند و در واقع جنگ اقتصادی بهداشتی به راه انداختند.
 
12 تیم روی تولید واکسن در ایران کار می کنند ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و موسسه برکت، انستیتو پاستور ایران، موسسه واکسن و سرم سازی رازی، تعدادی دانشگاه علوم پزشکی، وزارت دفاع، شرکت ها و موسسان دانش بنیان و.. که در مراحل متفاوتی هستند، اما هشت پروژه پیشرو ترند


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود

عکس | برگزاری مرحله‌ دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

عکس | برگزاری نخستین نشست هماهنگی دهه کرامت مازندران

نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آیین سالگرد و بزرگداشت آیت‌الله صالحی مازندرانی در قائم‌شهر برگزار شد

برگزاری مرحله‌ی دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

بازدید هیئت اعزامی از دانشگاه BISU پکن

تشکیل معاونت پیگیری امورات مسجدها در اداره های کل

ارتقای سرمایه‌ اجتماعی در دستور کار شهردار جدید ساری قرار گیرد