آخرین مطالب

ورود برنج جدید مازندران به بازار با طعم دغدغه شالیکاران کشاورزی و اقتصادی

ورود برنج جدید مازندران به بازار با طعم دغدغه شالیکاران

  بزرگنمایی:

برداشت شلتوک از شالیزارهای مازندران پس از گذر از تنش آبی ماه خرداد و هزینه سنگین نهاده‌های کشاورزی و دستمزد در حالی از امروز به صورت رسمی آغاز شده است که شالیکاران استان نگران ثابت ماندن قیمت برنج طی یک سال گذشته و همخوان نبودن دخل و خرجشان در سال جاری هستند.

مجید اسدی خبرنگار  فجر شمال  :برداشت مکانیزه برنج مازندران امروز دوشنبه به صورت رسمی با ورود کمباین به شالیزارهای روستای « دعوکلا » در بخش دابودشت شهرستان آمل آغاز و پیش بینی شده است که شالیکاران استان دستکم  یک میلیون و 500 هزار تن شلتوک برداشت کنند.

طبق گزارش جهاد کشاورزی مازندران ، امسال بیش از 215 هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت اول برنج رفت که نسبت به سال گذشته تفاوتی ندارد ، اگر چه هزینه های کشت و کار و برداشت در سال جاری در بعضی اقلام مانند نهاده های کشاورزی و دستمزد تا پنج برابر پارسال افزایش یافته است.

شماری از شالیکاران در آئین برداشت رسمی برنج مازندران در روستای دعو کلا گفتند که اگر امسال هر کیلوگرم برنج کیفی طارم محلی کمتر از 35 هزار تومان به فروش برسد ، کشاورز ضرر می کند و با توجه به ارزش بالا و قیمت نجومی که زمین های استان پیدا کرده است ، به طور یقین باید در حفظ زمین های کشاورزی از سوی کشاورزان تردید کرد.

برنجکاران حاضر در این مراسم خطاب به معاون اقتصادی استاندار مازندران ، نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی جهاد کشاورزی توضیح دادند که امسال هر کیسه کود شیمیایی فسفاته 50 کیلویی را 650 هزار تومان ، سم یک لیتری دیازینون برای مبارزه با کرم ساقه خوار را 350 هزار تومان خریداری و برای یک هکتار نشاء کاری مکانیزه تا 9میلیون تومان هزینه کردند ضمن این که تنش کم آبی به همراه  روشن کردن پمپ های چاه کشاورزی و هزینه سوخت نیز به مشکلاتشان اضافه شد.

اسماعیلی درویشی یکی از کشاورزان روستای دعوکلا با اظهار این که در سه سال اخیر با مدیریت دولت در تنظم زمان و میزان واردات ، قیمت برنج طارم محلی در طول زمان برداشت تا زمان کاشت تقریبا ثابت باقی ماند ، گفت : اگرچه این مدیریت سبب شد تا دست واسطه ها کوتاه و قیمت برنج حتی در زمان پیک عرضه یعنی از مرداد تا پایان شهریور سال گذشته هم ثابت بماند ، اما با وجود افزایش قیمت نهاده های کشاورزی و دیگر اقلام مورد نیاز ، قیمت برنج نه تنها اصلا بالا نرفته است بلکه کفاف هزینه ها را نمی کند.

وی افزود : سال97  قیمت هر کیلو برنج طارم محلی  17 تا 21هزار تومان بود که سال 98  به 23 تا 25 هزار تومان رسید و سال گذشته هم از 26 هزار تومان در هر کیلو گرم شروع شد و اکنون در آستانه ورود برنج نوبرانه در حالی که بخشی از برنج های سال گذشته هنوز در شالیکوبی ها موجود است، حداکثر به قیمت 28 تا 29هزار تومان عرضه می شود.

این کشاورز تصریح کرد: قیمت برنج در حالی طی سه سال اخیر کمتر از 10 هزار تومان در هر کیلو اضافه شده که قیمت نهاده های کشاورزی تا 500 درصد و دیگر کالاهای اساسی از جمله روغن و نان و لوازم خانگی سه تا پنج برابر سال گذشته شده است.

درویشی گفت : اگر قیمت برنج سال جاری را 2 برابر سال 97 در نظر بگیریم ، امسال باید حداقل قیمت برنج طارم محلی 34 هزار تومان باشد که حتی این قیمت هم با توجه به هزینه تولید و نرخ تورم ، برای کشاورز به صرفه نیست.


یکی دیگر از برنجکاران روستا هم خطاب به مسئولان جهاد کشاورزی مازندران گفت : اکنون هر متر مربع زمین کشاورزی در بدترین موقعیت 700 هزار تومان تا یک میلیون تومان خرید و فروش می شود و قیمت زمین های کشاورزی که در موقعیت کنار جاده اصلی و فرعی قرار دارند سه میلیون تا پنج میلیون تومان است. قیمت بالای زمین به این معنا است که کشاورز می تواند یک دهم هکتار زمینش را 300 تا 500 میلیون تومان بفروشد در حالی که اگر در همین یک دهم هکتار یا یکهزار متر مربع 300 کیلو گرم برنج طارم محلی برداشت کند ، بدون محاسبه هزینه تولید و با فرض  فروش کیلویی 35 هزار تومان ، تنها حدود 11 میلیون گیرش می آید و به عبارتی کشاورز در طول 30 سال کشت و کار می تواند پول ناشی از فروش همین مقدار زمینش را به دست بیاورد.

این کشاورز هشدار داد : امروز زمین های کشاورزی مازندران به دلیل استقبال خرید با قیمت نجومی همه کشاورزان را برای فروش وسوسه و این موضوع به دلیل تثبیت قیمت برنج طی سه سال اخیر و با توجه به نرخ تورم ، انگیزه کشاورزان را برای فروش چندین برابر کرده است.

جلیلی ، یک جوان کشاورز حاضر در مراسم هم به خبرنگار  ما گفت : امروز شالیکاری با توجه به این که دولت همواره بر عرضه و دسترس بودن این برنج برای آحاد مردم ورود مستقیم می کند و البته این برای مصرف کننده ها نیز ضروری است ، اما باید بپذیریم برنجکاران هم مانند دیگران باید برای فرزندان خود جشن عروسی بگیرند ، تلویزیون  و یخچالی بخرند  که قیمتش از 2 تا چهار میلیون تومان 2 سال پیش امروز به 10 تا 18 میلیون تومان رسیده است و به همین دلیل دخل و خرج زندگیشان با هم نمی خواند.

ورود برنج جدید مازندران به بازار با طعم دغدغه شالیکاران

وی افزود : برنجکاران هم نگرانی مصرف کنندگان برنج کیفی طارم محلی را باید 35 تا 45 هزار تومان بخرند و این قیمت با قدرت خرید آنان فاصله دارد ،درک می کنند ، اما کشاورزان  برنج تولید می کنند و این فعالیت به عنوان فعالیت اصلی و درآمدی آنان باید کفاف هزینه های زندگی آنان را برای خرید دیگر مایحتاج بدهد.

 

نماینده شهرستان آمل در مجلس شورای اسلامی هم دغدغه شالیکاران را نسبت به بازرگانی و قیمت فروش محصولشان بجا دانست و گفت : با توجه به واقعیت های قیمت برنج فعلی ، هزینه های تولید،  نرخ تورم و ارزش زمین های کشاورزی ، خارج شدن زمین های کشاورزی به امر تولید هشدار جدی است و در واقع امنیت عذایی ملی به خطر می افتد.

رضا حاجی پور با بیان این که دولت باید زمان و مقدار واردات برنج های خارجی را همانند سال های گذشته مدیریت و کف قیمت کارشناسی تولید برنج امسال را به تناسب هزینه تولید اعلام کند، ادامه داد: مصوبه دولت مبنی بر جلوگیری از خارج شدن ارز دولتی و نیمایی برای واردات برنج خارجی ، حمایت خوبی از برنجکاران شمال کشور بوده است اما انتظار داریم قیمت ها نیز بر اساس هزینه های تولید و معیشت کشاورزان افزایش بیابد.

وی اظهار داشت: نمایندگان استان های شمالی بویژه مازندران و گیلان باید با جدیت بازرگانی برنج تولیدی داخلی را با هدف به صرفه شدن برای حفظ زمین و ادامه کشاورزی دنبال کنند و این ماموریت اصلی و فعلی نمایندگان خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز ضمن تایید افزایش هزینه تولید ، بزرگ ترین مشکل کشاورزان برنجکار استان را در حال حاضر بازرگانی و فروش محصولات دانست و گفت : دولت در سال های گذشته با کنترل میزان واردات و همچنین جلوگیری از خارج شدن ارز دولتی و نیمایی برای واردات برنج خارجی ، حمایت خوبی از برنجکاران مازندران داشت و انتظار است امسال هم علاوه بر ادامه روش سال های گذشته ، حمایت از کشاورزان بیشتر شود.

عزیزالله شهیدی فر با اظهار این که امسال هزینه تولید برنج به علت افزایش حدود 500 درصدی قیمت نهاده‌های کشاورزی از جمله کود و سم بسیار سنگین بود ، افزود : هزینه تولید برنج طارم هاشمی در سال گذشته 21 هزار و 500 تومان و حداکثر قیمت فروش این محصول نیز در طول سال بین 25 تا 27 هزار تومان بود ، ولی اکنون که به مرحله برداشت برنج جدید رسیدیم باز هم قیمت 28 هزار تومان است که کفاف هزینه های سنگین کشاورزان را نمی کند.

وی با پیش بینی این که امسال میزان تولید برنج در مازندران با وجود کم آبی پنج درصد بیشتر شود ، گفت : خوشبختانه امسال همانند سال گذشته با وجود کم آبی ، 215 هزار هکتار از زمین های کشاوررزی استان زیر کشت برنج رفت و امروز نخستین برداشت این محصول آغاز شده است.
شهیدی‌فر با اعلام این که برنج کیفی طارم مازندران در بهترین وضعیت به مرحله برداشت رسیده است ، پیش‌بینی کرد که امسال حدود یک میلیون و 500 هزار تن شلتوک برنج در مازندران تولید شود.

مازندران 230 هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که سالانه با تولید بیش از 900 هزار تن برنج سفید، 42 درصد برنج کشور را تامین می‌کند.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، 42 درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ترویج اندیشه و آثار شهید مطهری برای همه سرمایه است

بررسی پروژه‌های راه و آزادراه تهران - شمال در غرب مازندران

مراسم عزاداری سالروز شهادت جانسوز ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام

هر شهید حمایت از یک کودک یتیم)

فرازی از وصیت نامه شهید گرانقدر: از شما می خواهم حجاب و عفت تان را حفظ کنید

مراسم به مناسبت شهادت امام جعفر صادق علیه السلام

کاهش محسوس دما در مازندران

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود