آخرین مطالب

در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن انجام شد:

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران علم، فناوری و بازی

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران

  بزرگنمایی:
در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

    در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

                            



به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از  روابط عمومی دانشگاه مازندران، هم‌زمان با فرا رسیدن سال‌روز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامی‌داشت روز زن و مقام مادر، روابط عمومی اقدام به گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه کرده است که در این نوبت، به معرفی ‌دکتر سکینه اصغری قراخیلی عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران و یکی از بانوان نخبه و فعال حوزه علمی و پژوهشی پرداخت.
 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

1. لطفا شرح حال مختصری از خود و مراحل تحصیل‌تان بگویید؟

اینجانب سکینه اصغری قراخیلی، در سال 1344 در یک خانواده مذهبی در قایم‌شهر متولد شدم. تحصیلات دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خود را در مدارس قایم شهر گذراندم و در سال 1362 موفق به کسب دیپلم تجربی شدم. در کنکور سراسری همان سال، در رشته شیمی در دانشگاه الزهرا پذیرفته شده و این دوره را طی 5/3 سال به اتمام رساندم و در همان سال در کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس در رشته گرایش شیمی آلی پذیرفته شدم و تحصیلات خود را با چاپ دو مقاله ISI به اتمام رساندم. پس از آن در سال 1370 به عنوان هیات علمی(مربی) در دانشگاه مازندران آغاز به‌کار کردم. پس از سه سال همکاری با دانشگاه، در سال 1373 در کنکور دوره دکترای شیمی آلی در دانشگاه تربیت مدرس شرکت کردم که با کسب رتبه اول(سهمیه آزاد) پذیرفته شدم. دوران دکترای خود را با چاپ 5 مقاله ISI و کسب رتبه اول بین فارغ التحصیلان دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس در سال 1377 به اتمام رساندم و پس از آن، برای ادامه همکاری با دانشگاه مازندران برگشتم. از آن زمان تاکنون موفق به چاپ بیش از 90 مقاله ISI و بیش از 150 مقاله در سمینارها و کنفرانس های داخلی و بین المللی شده ام. هم‌چنین بیش از 20 دانشجوی دکتری و قریب به 60 دانشجوی کارشناسی ارشد، تحت راهنمایی بنده فارغ‌التحصیل شده‌اند. در طی همکاری خود در دانشگاه مازندران دو بار به عنوان«استاد نمونه زن در استان» و یک بار به عنوان«استاد نمونه دانشگاه» انتخاب گردیدم. هم‌چنین یک بار به عنوان استاد مشاور منتخب ملی و بار دیگر به عنوان استاد مشاور منتخب منطقه ای دانشجویان شاهد و ایثارگر انتخاب شده ام.

2. یک زن موفق یا موفقیت مدیر و استاد نمونه از جنس زن، ریشه در چه چیزی دارد؟

از نظر بنده که در یک خانواده سنتی، مذهبی متولد شدم، ترغیب، ایجاد انگیزه و فراهم ساختن بستر لازم از سوی خانواده، اولین گام برای کسب موفقیت دختران خانواده می‌باشد. گام بعدی، فراهم‌آوردن امکانات لازم در جامعه(همانند مردان) برای رشد و پویایی آنهاست. مطمئنا زنان مستعد و پویا و با انگیزه ای که در چنین بسترهایی پرورش یافته اند، می توانند با همت، اراده و پشتکار خود به آرزوهای‌شان جامه عمل بپوشانند و به موفقیت های بزرگی دست یابند.

3. چرا در میان این همه تخصص، شیمی را انتخاب کردید؟

علاقه بنده به علم شیمی، به ماهیت آن برمی گردد. این‌که ذراتی کوچکتر از اتم ها، به خواست و اراده خداوند دانا و توانا، چگونه عظمتی به بزرگی جهان را ساخته‌اند و این‌که رفتارهایی در سطح مولکولی از آن‌ها، چگونه حیاتی ترین فعالیت های موجودات را کنترل می کنند، این‌که چگونه این علم می تواند به ما کمک کند بهتر و سالم تر زندگی کنیم و....

4.آیا شما خود را یک زن موفق می‌دانید؟

فکر کنم بله.

5.یک زن موفق بودن سخت‌تر است یا یک مرد موفق؟

مطمئنا یک زن. چون مسوولیت های مضاعف در زندگی خود دارد.

6.به عنوان یک زن فعال و موفق، چه توصیه‌ای برای زنان کشورمان دارید؟

به نظر بنده یک خانم علی رغم خلقت ظریفی که خداوند به ایشان عطا کرده، از توانمندی های بسیاری برخوردار است. بارها دیده ایم یک خانم می تواند هم یک همسر خوب باشد، هم یک مادر شایسته و هم حضور اجتماعی پررنگی داشته باشد. البته و صد البته این امر نیاز به حمایت خانواده و عزم جدی و سخت کوشی خود ایشان دارد. به نظر بنده اگر فردی این توانمندی را ندارد و یا این همت را ندارد، بهتر است در راهی وارد نشود که یکی از سه ارکان فوق(همسر، فرزند و موقعیت اجتماعی) در زندگی ایشان آسیب ببیند.

7. آیا در طول فعالیت روزمره، زمان‌هایی بوده که خسته شوید و انگیزه‌تان را برای ادامه دادن از دست دهید؟

بارها خسته شدم ولی هیچ‌گاه بی انگیزه نشدم.

8. آیا فرزندان‌تان هم راه شما را در پیش گرفته‌اند؟

بله . البته در رشته‌های دیگر. پسرم کارشناسی ارشد معماری و دخترم فعلا دانشجوی دکترای برق در آلمان می باشد.

9. به عنوان یک مادر، آیا تاهل و یا داشتن فرزند تاثیری(مثبت یا منفی) در روند پیشرفت شما داشت؟

برای من تاثیر مثبت داشته است. مطمئنا تاهل موجب سنگین تر شدن مسوولیت یک زن می شود و گاهی حتی به عنوان بازدارنده هم عمل کرده است. ولی یک خانم با مدیریت، درایت، تلاش و از خودگذشتگی مضاعف خود - در صورت هم‌راهی و هم‌دلی همسر و فرزندان خود - می تواند پیشرفت کند.

10. شما چگونه با وجود همسر و فرزند، در زندگی کاری و شخصی خود، تعادل برقرار کردید؟

بنده در تمام دوران تحصیلات دانشگاهی متاهل بودم. در تحصیلات دوره کارشناسی ازدواج کردم، در دوره کارشناسی ارشد اولین فرزندم(پسرم) را به دنیا آوردم و دومین فرزندم(دخترم) را در دوره دکتری. بنابراین تحصیلات خود را در نهایت سختی و مشکلات سپری کردم و در تمام این مدت، خانواده ام شاهد بر این مدعا بوده اند.آن‌ها می دانند در حد توان خود از وظایف مادری خود کوتاهی نکرده ام. در ساعاتی که در کنار خانواده بوده ام، سعی‌ام بر آن بود تا حضور پررنگی داشته باشم و خصوصا به نیازهای عاطفی آن‌ها، توجه خاص داشته باشم. از این‌رو همسر و فرزندانم در تمام دوران تحصیلی و کاری من، با من همراه بودند و مشکلی در این زمینه نداشتم.

11. شما به عنوان یک زن توانایی‌های‌تان در حیطه علمی، مدیریت و پژوهش ثابت شده است و به مسایل و مشکلات مردم هم اشراف کامل دارید. برای ورود به عرصه سیاسی برنامه‌ای ندارید؟

خیر

12. به‌نظرتان کارکردن زن‌ها در بیرون و منتصب‌شدن آن‌ها به پست‌های مدیریتی، ضرری به وظایف دیگر مثل مادربودن و همسر بودن نمی‌رساند یا راحت‌تر بگوییم یک زن مثل مردها می‌تواند از پس مدیریت بربیاید؟

اگر بخواهد و از ظرفیت های لازم برخوردار باشد، چرا که نه. بله می تواند. متاسفانه در کشور ما هنوز بار بسیاری از مسوولیت‌های خانوادگی به طور خاص، بر عهده زن است، لذا بسیاری بر این باورند که پیشرفت علمی، شغلی و یا مدیریتی زنان، شاید موجب اخلال در انجام آن مسئولیت ها شود. از طرف دیگر چون تاکنون سابقه حضور اجتماعی بانوان در منصب های مختلف کم بوده است، فرهنگ حاکم بر جامعه هنوز به این باور نرسیده است که زنان نیز بتوانند از پس مسوولیت های سنگین برآیند.

13. به نظر شما جنسیت در پیشرفت یا عدم پیشرفت شما موثر بوده است؟

تا حدودی بله. هنوز بسترهای لازم برای رشد و شکوفایی زنان، مهیا نیست. به یاد دارم هنگامی که بنده( به عنوان یک زن) به ریاست دانشکده شیمی منصوب شدم، حتی برخی از همکاران هیات علمی که بسیار به بنده نزدیک بوده اند، از این انتخاب تعجب کردند و حتی عدم رضایت خود را به ریاست دانشگاه در آن زمان ابراز کرده بودند. خدا را شاکرم که بیش از 5 سال در این پست توانستم خدمت کنم و رضایت اغلب همکاران، کارکنان و دانشجویان را نیز تامین کنم.

14. شما فکر می‌کنید در جامعه فعلی، یک زن برای موفق بودن چه ویژگی‌هایی را باید دارا باشد(در واقع نکاتی را که فکر می‌کنید برای خوانندگان ما خصوصا دختران جوان کاربردی است)؟

می دانیم انسان برای نیل به اهداف بزرگ در بخش هایی از زندگی خود، نیاز به گذشت از بسیاری از لذات و خوشی ها دارد، خصوصا دوران جوانی که سرشار از آرزوهاست. در همین دوران جوانی است که جوانب مختلف شخصیت انسان شکل می گیرد و در تمام عمر باقی‌مانده از آن بهره می برد. دختران جوان که به هنر آفرینش خدای یکتا، سرشار از لطافت، عشق و مهربانی خلق شده اند، در دوران جوانی خود می توانند با حفظ و ارتقای این ویژگی ها، مولد علم و دانش، سلامت و بهداشت، تکنولوژی و هنر و زیبایی ها باشند و این میسر نیست مگر به همت والای دختران جوان سرزمین‌مان.

**سپاس از همراهی شما                                 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

برگزاری پنجشنبه های شهدایی در مازندران و16 استان کشور

اجرای رویداد «صعود» در کانون‌های مساجد مازندران

رییس کل دادگستری مازندران برگزاری دادگاه های برخط و الکترونیک را گامی مهم برای شفاف سازی امور با مردم بیان کرد.

- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: همزمان با هفته کار و کارگر 200 برنامه در استان اجرا می شود

نمایشگاه دست ساخته های دانش آموزان هنرستان کار دانش دخترانه مائده شهرستان سیمرغ

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: این استان دارای یک هزار و 700 هکتار سطح زیرکشت و 17 هزار تن تولید انواع ارقام توت فرنگی است.

بازدید استاندار مازندارن و فرماندار سیمرغ از نقاط حادثه خیز پس از بارش های سیل آسای اخیر در سطح شهرستان سیمرغ

برگزاری جلسه ستاد اقامه نماز روابط عمومی فرمانداری شهرستان سیمرغ

دکتر یوسف نوری، مقام عالی دولت در مازندران با بیان این که لشکر 25 کربلا یکی از افتخارات بزرگ مازندران است

حضور پر رنگ رحمتی بهمنانی فرماندار در نمایشگاه دست ساخته های دانش آموزان سیمرغی

پیام تبریک فرماندار و امام جمعه سیمرغ به مناسبت روز معمار

ابتکار جالب امام جمعه بابلسر در نمایش اتحاد و همبستگی نیروهای مسلح شهرستان بابلسر

دیدار رئیس اداره بهزیستی سیمرغ با فرمانده سپاه در روز پاسدار در روز گرامی‌داشت تاسیس سپاه پاسداران،

حجت الاسلام شریف تبار با تاکید بر اهمیت اجرای طرح نور در حوزه عفاف و حجاب گفت: اجرای طرح نور مطالبه ی عمومی است.

فعالیت 95 آشپزخانه اطعام مهدوی در ماه مبارک رمضان در بهشهر

پیام دبیر ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر مازندران به مناسبت سالروزتاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

پیام تبریک فرماندار و امام جمعه سیمرغ به مناسبت سالروز تشکیل سپاه انقلاب اسلامی روابط عمومی فرمانداری شهرستان سیمرغ،

‍پیام تبریک فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت

پیام تبریک فرماندار و امام‌جمعه سیمرغ بمناسبت هفته سلامت روابط عمومی فرمانداری شهرستان سیمرغ

متن پیام جناب سرهنگ حسن پورقربان فرمانده سپاه ناحیه شهرستان سیمرغ به مناسبت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران به مناسبت دوم اردیبهشت سالروز تشکیل سپاه پاسداران بیانیه‌ای صادر کرد.

نشست شورای راهبری تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در ساری برگزار شد

باید مشکلات به مسئله تبدیل شوند

احصای نظام مسائل استان و شناسایی ظرفیت‌های حاکمیتی و مردمی

نخستین جشنواره استانی قرآن و عترت حیات» ویژه دانشجویان در دانشگاه مازندران

سومین نشست کارگروه پیاده‌سازی آمایش آموزش عالی در استانداری مازندران برگزار شد

مسئولان دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی جدی قاطع برخورد کنند

جانبازان عزیز با اقتدا به ابالفضل العباس (ع) علمدار کربلا، در راه دین از جان مایه گذاشتند

زنجیره انسانی سیمرغی‌ها در سواحل مازندران

تجمع مردمی برای حمایت و قدردانی از سپاه در ساحل بابلسر

حضور دانشگاه مازندران در رویداد بین‌المللی زبان چینی به میزبانی دانشگاه تربیت معلم چین

اجرای طرح نور مطالبه ی عمومی است

برگزاری گفتمان سازی برای ایجاد بستر مردمی شدن هنر انقلاب در سطح استان مازندران

نقشه مهندسی فرهنگی استان، با نگاه به اسناد بالادستی، قوانین مربوطه و فرهنگ بومی محلی در حال تدوین است

نشست هم‌اندیشی دبیران مناطق ده‌گانه و مدیران روابط عمومی منطقه دو کشور در دانشگاه مازندران برگزار شد

نشست معاونان فرهنگی دانشگاه‌های مازندران برگزار شد

برگزاری جشن گلریزان با عنوان « دست های ماندگار» در نوشهر

اهدای کتاب، اهدای دانایی

پویش حمایت از عملیات غرورآفرین وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی در سواحل دریای مازندران

انتصاب مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مازندران

آئین تکریم و معارفه رییس کل دادگستری استان مازندران

تاکید رئیس کل دادگستری مازندران برلزوم حفظ کرامت انسانی در برخورد با مراجعان

تجمع مردم شهرستان سیمرغ در پی حمله ایران به خاک اسرائیل تجمع خودجوش مردم سیمرغ

فعالیت بیش از هزار و 200 کانون فرهنگی هنری مساجد در مازندران

تجلیل مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران از خانواده شهید محسن حسین نیا

پیام تقدیر فرماندهی انتظامی شهرستان سیمرغ از دلیرمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

جشن شکرانه بزرگترین عملیات غرور آفرین پهپادی و موشکی در بابلسر

آغاز برداشت توت فرنگی در شهرستان بابلسر

سالم سازی جامعه از آلودگی های اخلاقی نیازمند حضور مقتدرانه دستگاه قضاست

بیانیه اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران در پی پاسخ کوبنده و مقتدر ایران اسلامی به اسراییل خبیث