آخرین مطالب

سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران در دانشگاه مازندران برگزار شد علم، فناوری و بازی - تفکر، اندیشه و دانشگاه

سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران در دانشگاه مازندران برگزار شد

  بزرگنمایی:
سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران با موضوع"رویکردها و روش‌های نوین در مطالعات باستان‌شناسی" با حضور مسوولان استانی و دانشگاهی در روز پنج‌شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ به میزبانی دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.

 به گزارش  پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از روابط عمومی دانشگاه مازندران، سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران با موضوع"رویکردها و روش‌های نوین در مطالعات باستان‌شناسی" با حضور مسوولان استانی و دانشگاهی در روز پنج‌شنبه 10 آبان 1403 به میزبانی دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.


       رحمت عباس‌نژاد، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و دبیر این کنفرانس با تبریک فرا رسیدن هفته مازندران، از دریافت تعداد 120 چکیده مقاله و 65 مقاله کامل توسط دبیرخانه همایش خبر داد و افزود: از این تعداد، 39 مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات همایش و 14 مقاله نیز برای سخنرانی انتخاب شدند.

       عباس‌نژاد تصریح کرد: سال گذشته در مشورت با اعضای دبیرخانه دایمی کنفرانس ملی باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران، به دلیل برخی نگرانی‌های جدی و روز باستان‌شناسی و باستان‌شناسان و رواج هرج و مرج‌های اداری و عمومی و هم‌چنین در معرض خطر قرارگرفتن محوطه‌ها، بافت‌ها و بناهای باستانی و تاریخی و گسترش بی‌رویه حفاری‌های غیرقانونی و قاچاق، در ابتدا بنا داشتیم عنوان و اهداف همایش را"باستان‌شناسی همگانی" بگذاریم. اما پس از بحث و بررسی، عنوان"رویکردها و روش‌های نوین در مطالعات باستان‌شناسی" را نهایی کردیم.

       عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در ادامه، اهداف برگزاری این همایش را برشمرد و اظهار داشت: از مهم‌ترین اهداف این کنفرانس می‌توان بهآشناکردن نسل جدید پژوهشگران و باستان‌شناسان با مطالعات بین‌رشته‌ای؛ معرفی باستان‌شناسی علمی به عموم مردم و اقشار گوناگون اجتماعی به منظور انجام وظایف و رسالت‌های باستان‌شناسی همگانی؛ ارتقای آگاهی عمومی نسبت به این علم و نکوهش حفاری‌های غیرقانونی و قاچاق مواریث فرهنگی؛ آشناسازی مدیران و دست‌اندرکاران با روش‌های متنوع و پرهزینه پژوهش‌های باستان‌شناسی به منظور تغییر رویکردها و نگاه‌ها و جلب پشتیبانی آنها و بهبود اعتبارات پژوهشی اشاره کرد.



        عباس‌نژاد به بیان تاریخچه مطالعات بین‌رشته‌ای و کاربرد روش‌های نوین در باستان‌شناسی ایران پرداخت و گفت: این مطالعات و روش‌ها در طول 20 سال قبل از انقلاب اسلامی 1357، رشد خوبی داشته و همگام با تحولات مشابه در دیگر نقاط دنیا بوده است؛ ولی، پس از انقلاب اسلامی در ابتدا وقفه‌ای در مطالعات پدید آمد و سپس، این فعالیت‌ها و روش‌ها به‌طور نسبی متداول شدند اما به‌دلیل کمبود متخصص، نبود تجهیزات و ملزومات، و کمبود شدید اعتبارات مالی، به سختی انجام پذیرفتند.

       عضو هیات رییسه دانشگاه مازندران با تاکید بر این‌که پژوهش‌های باستان‌شناسی، هم در بخش میدانی و هم در حوزه آزمایشگاهی بسیار پرهزینه هستند؛ افزود: در حوزه آزمایشگاهی، نیاز باستان‌شناسی فراتر از تصور هر ناظر بیرونی است: انواع روش‌های شیمی، فیزیک، ICP، SEM، XRD، XRF، زیست‌شناسی گیاهی و جانوری و مولکولی و ژنتیک، اقلیم‌شناسی، زمین‌شناسی، متالوگرافی، پتروگرافی، کربن 14 و سایر روش‌های سن‌سنجی در پژوهش‌های باستان‌شناسی کاربست دارند.

        دبیر کنفرانس با بیان این‌که دامنه اشخاص و افرادی که باستان‌شناس با آنها سروکار و برخورد دارد، گسترده است، اظهار داشت: از نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی و سمن‌ها گرفته تا جوامع محلی مثل دهیار، شورای محل، مالکان زمین و غیره که اغلب با باستان‌شناس سر لج دارند. همان‌گونه که باستان‌شناسی خدمات زیادی از سایر علوم می‌گیرد، دانش زیادی نیز به حوزه‌های مختلف علوم انسانی و اجتماعی ارایه می‌کند که انسان‌شناسی، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی اجتماعی، تاریخ، مدیریت، سیاست‌گزاری‌های فرهنگی و اجتماعی، جغرافیای انسانی و جغرافیای سیاسی، از رایج‌ترین رشته‌های علمی نوشنده از آبشخور دانش باستان‌شناسی هستند.


        عباس‌نژاد در پایان سخنان خود تاکید کرد: حال که با چنین شاخه علمی پیچیده، پرکار و پرهزینه‌ای روبه‌رو هستیم؛ باید اذعان کنیم که اعتبارات پژوهش‌های باستان‌شناسی، در سال‌های اخیر بسیار ناچیز شده و ضرورت دارد که مسوولان و متولیان پژوهش کشور توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

       در ادامه این آیین،  حسن هاشمی زرج‌آباد، رییس دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دانشگاه مازندران، مهندس باستانی معاون اداره‌کل میراث فرهنگی استان و دکتر سیدمهدی موسوی کوهپر عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به ایراد سخنرانی پرداختند. هم‌چنین دکتر حسن فاضلی نشلی، استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران نیز نظرات تخصصی خود را در موضوع"اهمیت و جایگاه علوم میان‌دانشی در باستان‌شناسی" ارایه کرد.

        پخش پیام صوتی حکمت‌الله ملاصالحی، استاد پیشکسوت باستان‌شناسی دانشگاه تهران، برپایی 4 نشست تخصصی در حوزه باستان‌شناسی و قرائت بیانیه پایانی کنفرانس، از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

      یادآور می‌شود: در این کنفرانس ملی که به همت دبیرخانه دایمی همایش ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران و با مشارکت دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دانشگاه مازندران، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان‌های نوشهر و چالوس و انجمن علمی باستان‌شناسی ایران برگزار گردید، دکتر حسن هاشمی زرج‌آباد و دکتر مرتضی عطایی به‌عنوان دبیران علمی و دکتر محمد قمری فتیده به‌عنوان دبیر اجرایی همکاری داشتند.

پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
پایان پیام


      


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

برگزاری سمپوزیوم زبان و ادبیات تبری در دانشگاه مازندران

دوره یک‌روزه «توانمندسازی ماه» در بابل برگزار شد

چرا به اجرای منطقه آزاد تجاری شمال اعتقاد دارم؟

اهمیت جنگل‌های هیرکانی با قدمتی طولانی و ثبت جهانی یونسکو

تجلیل باشکوه از محبوب قلب‌ها، سینا خلیلی، با حضور چشمگیر مردم

پرداخت بیش از 48 میلیارد تومان کمک‌معیشت به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد بهشهر

همایش استانی «دانشگاه و رسانه» در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود

برگزاری کارگاه «انتقال هنر و تجربه» و تست بازیگری در بابلسر

پرستاران با صبر، مهربانی و ایثار، جلوه‌ای از روحیه فداکاری و ایمان را به نمایش می‌گذارند

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران مطرح کرد؛ نانوایان و مردم از قیمت نان ناراضی! / «نانینو» شکست خورده است

در ادامه برنامه‌های تکریم خانواده‌های معظم شهدا و پاسداشت یاد و خاطره ایثارگران، سردار موحد فرمانده سپاه کربلا استان مازندران با حضور در منزل شهید والامقام صمصام‌طور از خانواده این شهید گران‌قدر دیدار کردند.

انتصاب مدیر جدید دارالقرآن شهید علیجان‌نژاد هادی‌شهر بابلسر

13 آبان را به‌یادماندنی‌تر از همیشه برگزار کنیم

دیدار مدیرکل کمیته امداد مازندران با پرستاران بیمارستان زارع ساری

عطر و بوی حرم رضوی در بیمارستان‌های بابلسر‌

آیین تکریم و معارفه بخشدار مرکزی سوادکوه

درخشش مهر و ایثار رضوی بمناسبت بزرگداشت روز حضرت زینب کبری (س) در سیمرغ

نفت؟ گاز؟ معدن؟ نه! آینده ایران کودکان

سینا خلیلی، دلاور جنگجوی سوادکوهی؛ نائب‌قهرمان کشتی آزاد جهان شد

پیام تبریک وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ بمناسبت روز پرستار

پرستاران مایه آرامش بیماران و افتخار جامعه هستند.

بیش از 5 هزار مددجوی مازندرانی از خدمات روان‌شناختی بهرمند شدند

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و کانون‌های خدمت رضوی مازندران

همایش کارشناسان قرآن و مسئولان دارالقرآن‌های آموزش و پرورش مازندران برگزار شد

هم‌افزایی رضوی در سنگر علم و تربیت درسیمرغ نشست مشترک خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان سیمرغ

رونمایی از کنگره سراسری شعر عماد در زیراب

اردوی فرهنگی «با نگاه قشنگ» با حضور جانبازان 70 درصد مرکز توانبخشی امام علی (ع) مازندران – شهرستان سوادکوه شمالی

امام جمعه سیمرغ با انتقاد از سکوت برخی مسئولان در برابر پدیده بد حجاب اظهار کرد مسئولان موظف هستند در تبیین حکم الهی حجاب و نهی از منکر وظیفه شرعی و اجتماعی خود را به درستی ایغا کنند

انسان باتقوا ظلم نمی‌کند و زیر بار ظلم نمی‌رود

شهیدان چراغ راه و ضامن امنیت پایدار جامعه‌ هستند

میزبانی روستای تلاوک در سومین برنامه «شهیدانه دعوت» دودانگه ساری

رییس دانشگاه مازندران نماینده وزیر علوم و رئیس کارگروه مدیریت آموزش عالی استان شد

پرداخت بیش از یک میلیارد و 700 میلیون تومان صدقه توسط نیکوکاران چالوسی

بیش از 32 میلیارد ریال تسهیلات وام کارگشایی در 6 ماه اول سال جاری

ملت ایران توانست کشور را از چنگال استکبار جهانی رهایی بخشد

برگزاری آیین تکریم و معارفه ائمه جمعه بخش رودبست

عالم مجاهد سید مصطفی خمینی، چهره‌ برجسته و اثرگذار حوزه‌های علمیه و از یاران راستین نهضت اسلامی ایران

شروع کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی کشاورزی سیمرغ

افتتاحیه یادمان گلزار شهدای روستای مته کلا .

در منطقه آزاد گردشگری بندری یا غیر بندری چه مواردی برای گردشگر مورد نیاز است

همایش پیاده‌روی «صبح و نشاط» در بابلسر برگزار می‌شود

شبیه‌خوانی سوگ سیاوش در دانشگاه تخصصی فن‌آوری‌های نوین آمل

تأکید نماینده ولی فقیه مازندران بر فهم و عمل به پیام رهبر انقلاب درباره صدسالگی حوزه قم

خط محتوایی فاطمیه امسال بر پایه مقاومت و وحدت استوار خواهد بود

ورزش دانشی میان‌رشته‌ای و بستری تمدن‌ساز است

نمایشگاه دستاوردهای یک‌ساله‌ پایگاه‌های مقاومت بسیج شهرستان سیمرغ در حالی برپا شد که فضای آن بیش از هر چیز یادآور «کار بی‌ادعا و تلاش میدانی» بود.

نقد در فرهنگ

کسب مقام قهرمانی دو استقامت توسط دونده سوادکوهی در شهرستان بابل

شبیه خوانی سوگ سیاوش(خون پاک) در آمل

برگزاری جلسه هماهنگی برنامه‌های راهیان نور به ریاست فرماندار