به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از روابط عمومی دانشگاه مازندران، آیین گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و بزرگداشت شهدای خدمت با حضور عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان و دانشگاهیان در روز شنبه سوم خرداد ماه در سالن اجتماعات شهید آوینی دانشکده هنر و معماری برگزار شد.
ابراهیم صالحی عمران، سرپرست دانشگاه مازندران با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حماسه خرمشهر، شهدای خدمت و شهید رئیسی گفت: سوم خرداد، یک رویداد تاریخی باارزش است و باید همیشه در یاد ما بماند. زیرا تاریخ جایی است که از آن میشود درس گرفت تا خطاها را تکرار نکرد.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تاریخ در علم افزود: تاریخ، چراغ راه آینده است و اهمیت آن تا جایی است که در روشهای علمی هم، روش تحقیق تاریخی وجود دارد، تا ما از آموختههای علمی قبلی درس بگیریم.
صالحی عمران با اشاره به جنگ تحمیلی علیه ایران بیان کرد: علت نامگذاری این جنگ به عنوان جنگ تحمیلی در این بود که این جنگ ناخواسته بر کشور ما تحمیل شد و تمام هویت دینی و ملی کشور در معرض مخاطره عظیم قرار گرفت.
سرپرست دانشگاه مازندران با بیان اینکه در این وضعیت باید دفاع و مقاومت صورت میگرفت و در همین راستا، با شهادت شش هزار نفر از این کشور، خرمشهر آزاد شد که بعد از آن، کشور قدرت بیشتری پیدا کرد. خاطرنشان کرد: این رویداد، به عنوان یک نقطه تاریخی مهم و یک پیروزی ملی، دینی و اسلامی در کشور محسوب میشود که نباید فراموش شود.
وی با اشاره به منش و شخصیت شهیدان اظهار کرد: این جوانان، کسانی بودند که شایسته رقابت بوده و به عنوان الگو و شاخص مطرح بودند. افرادی که جانشان را در این راه گذاشتند، دارای سرمایه اخلاقی و اجتماعی خاصی بودند.
صالحی عمران در ادامه تاکید کرد: شهدا کسانی بودند که به هزینه فایده حضور در میدان نپرداختند و اگر هم بوده، با خدا معامله کردند و این یک ویژگی باارزش است که همه افراد این خصلت را ندارند. این خصلتها را از سرمایههای انسانی مانند شهید کاظمی، شهید همت، شهید بروجردی و شهید سلیمانی میتوان انتظار داشت. این شهدا افرادی بودند که اول خودشان را ساختند و بعد توانستند به عنوان یک عامل و الگو مطرح شوند.
سرپرست دانشگاه مازندران در پایان، ضمن تاکید بر لزوم توجه به آموزههای تربیتی دانشجویان تصریح کرد: با توجه به اینکه در دانشگاه با نسل جوان دانشجو در ارتباط هستیم، امیدوارم آموزههای تربیتی با مرور تاریخی و برخورد علمی با این قضایا بتواند به ما کمک کند تا در نسلهای بعد، شاهد این رفتارهای ناب باشیم که کشور هم به شدت به آنها نیاز دارد.
در ادامه این آیین سیدباقر حسینی، مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران با اشاره به اصولی که در زندگی شهدا وجود داشت، گفت: اگر ما بخواهیم بسیاری از مشکلات را در کشور برطرف کنیم باید روحیه و خصلت این شهدا را در خودمان ایجاد کنیم.
وی افزود: یکی از اصول مهمی که در زندگی شهدا وجود داشت، نوع جهانبینی آنها بود که خدامحور بودند و خصلت دنیاگرایی در بین آنها وجود نداشت.
حسینی بیان کرد: مردمداری، یکی دیگر از خصلتهای شهدا بود و این مردمداری، محصول خداباوری آنها بود. آنها همیشه در میدان حضور داشتند و هیچ وقت میدان را خالی نمیکردند و از سرزنش ملامتکنندگان نیز هیچ هراسی نداشتند.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران در پایان سخنان خود تاکید کرد: ما باید در پیروی از راه شهدای گرانقدر سعی کنیم این خصلتهای مهم را در خودمان ایجاد کنیم تا بتوانیم مشکلات موجود را برطرف کنیم.
عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین ، با اشاره به اینکه سوم خرداد، یک روز پرفضیلت در تاریخ و فرهنگ غنی ایران است، گفت: این روز را باید روز ماندگار و نماد ایستادگی، حماسه و مقاومت بدانیم.
فیاضی با تاکید بر این نکته که موفقیت و پیروزی رزمندگان در دوران دفاع مقدس، تنها با یاری و مدد الهی و تکیه بر سلاح ایمان رزمندگان محقق شد، اظهار کرد: اگر مدد الهی و غیرت ایمانی جوانان و نوجوانان ایرانزمین نبود، ایستادگی در برابر دشمنی که با جدیدترین امکانات نظامی دنیا به مصاف آمده بود، میسر نمیشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقتدار و عزت امروز ایران اسلامی، مدیون رشادتها و دلاوری ابرمردان ایثار و مقاومت است، ادامه داد: پیگیری و نیاز استکبار به مذاکره با ایران، بیانگر عظمت و قدرت بیبدیل جمهوری اسلامی است و وظیفه همه ما، حفظ و صیانت از این یادگار ارزشمند شهداست.
در پایان این آیین سیدعسکری داداشنژاد از مداهان اهل بیت(ع) به مداحی و حماسهسرایی در وصف شهدای خرمشهر و خدمت پرداخت.
پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
پایان پیام