آخرین مطالب

فعالیت مشروط کشاورزان مازندران در کوران کرونا علم، فناوری و بازی

فعالیت مشروط کشاورزان مازندران در کوران کرونا

  بزرگنمایی:

:مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :کشاورزان مازندرانی بویژه شالیکاران سهم خود را از گذر وضعیت بحرانی شیوع ویروس کرونا ،انجام کشت و کار و ، تولید و امنیت غذایی را به حضور نیافتن شهری‎ها بویژه مسافران و گردشگران نوروزی به روستاها مشروط کرده‌اند.

این روزها نگرانی از این که ویروس کرونا در روستاها  با حضور شهرنشینان و گردشگران نوروزی شیوع یابد و درخواست از مردم که در خانه بمانند و بین شهرها و روستاهای مازندران  تردد نکنند و همچنین دغدغه کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در روستاها سبب شده است تا کشاورزی مازندران تحت تاثیر قرار بگیرد به گونه ای که بخشی از روستاییان بویژه تولید کنندگان برنج که این روزها سخت مشغل شخم و شیار و خزانه گیری هستد ، با نگرانی بیشتری راههای روستایی را می پایند تا نکند مسافری از راه برسد.

کشاورزان مازندران در روستاها در حالی تا حدودی درگیر ویروس کرونا هستند و همانند جمعیت شهری بیشتر در خانه می مانند که آنان باید این روزها سخت مشغول شخم و شیار و خزانه گیری باشند و امنیت خاطر آنان در پاک بودن محیط برای تداوم فعالیت‌شان بسیار حائز اهمیت است.

کشاورزان می گویند اگرچه جاذبه روستاهای مازندران در محاصره شالیزارهای در حال کشت و کار ، گل های زرد رنگ دانه روغنی کلزا ، شکفته شدن غنچه های سفید درختان مرکبات و دیگر گیاهان و درختان در تعطیلات نوروزی قرار می گیرند، اما امسال از همه مردم تقاضا دارند تا روستاها را تنها بگذارند و حتی از شهرهای اطراف به روستاها نیایند و تردد نکنند.

استان مازندران به دلیل دارا بودن شرایط مناسب طبیعی و گردشگری و قرار گرفتن روستاها در دل طبیعت بکر، در سال های اخیر مورد توجه گردشگران و مسافران قرار  گرفته است و امروزه با شیوع ویروس کرونا و قرار گرفتن در آستانه سال نو برنجکاران به شدت از حضور مسافرانی که پایشان به روستاهای استان باز شده است ، نگرانند.

ساکنان فصلی و بومی این مناطق در دو فصل بهار و تابستان روستاها را محل سکونت خود قرار می دهند تا محصولات کشاورزی را برداشت کنند ولی ساکنان غیربومی خوش نشینانی هستند که با ساخت ویلاهای مجاز و غیرمجاز عمدتا تعطیلات نوروزی ، پایان هر هفته و به ویژه  تابستان ها همسایه روستاییان می شوند.

شالیکاری از روستای بخش لاله آباد بابل می گوید: در سال های اخیر ورود مسافران و گردشگران به روستاها به صورت چشم گیری افزایش یافته است و حتی فرصتی برای ایجاد در آمد از طریق اجاره منازل در قالب بوم گردی و همچنین عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی بوده است، اما اکنون اصلا شرایط برای حضور آنان در آستانه عید مهیا نیست.

عباس سلطانی با بیان این که این روزها روستائیان نیز نگران شیوع ویروس کرونا هستند ولی هنوز این بیماری در مناطق روستایی شیوع گسترده نکرده است، افزود: آلوئگی روستا ها مساوی با خارج شدن کشاورزان از مدار کشت و کار است و این ضربه سنگینی به تولیدات محصولات کشاورزی می زند.

یکی از باغداران آملی با بیان این که حدود 11خانوار از اهالی این روستا را غیر بومیانی تشکیل می دهند که در سه سال اخیر صاحب خانه و کاشانه در این روستا شدند،گفت: طی 2 هفته اخیر هفت خانوار از آنان وارد روستا شدند که در طی روز به صورت غیر ضروری اقدام به تردد در مناطق مختلف روستایی می کنند.

وی با اعلام این که آنان تماشاگران کشت و کار کشاورزان هستند و نقشی در تولید ندارند و در واقع فقط مصرف کننده هستند، ادامه داد: اکنون که همه دغدغه شیوع ویروس کرونا دارند، حضور آنان بسیار اذیت کننده است.

یکی از دهیاران بخش رودپی شمالی ساری با اظهار این نکته که تقویت زیرساخت ها در روستاها بر اساس آمارهای جمعیتی ثابت صورت می گیرد ، گفت: با توجه به این که جمعیت  شناور در برخی از فصول سال به ویژه ایام عید و تابستان افزایش می یابد ، اگر ویروس کرونا  در روستاها شیوع شود، مشکلات دوچندان می شود.

وی افزود : خطر شیوع و آلوده شدن محیط روستا و در نتیجه سرایت به کشاورزان زیاد است و اگر تردد ها از شهر به روستا و یا حضور ساکنان فصلی و به ویژه غیر بومیان تحت کنترل قرار نگیرد، این ویوروس قابل کنترل نیست.

وی به اهمیت سلامت کشاورزان برای انجام فعالیت کشاورزی در مازندران اشاره کرد و گفت : بیشتر کشاورزی استان سنتی و به صورت کارهای بدنی انجام می شود و اگر ویوروس کرونا در این شرایط روستائیان کشاورز را مبتلا کند، به جرات می توان گفت که امنیت غذایی ملی به خطر می افتد.

وی برنجکاری را شغل اصلی کشاورزان مازندران دانست و گفت: شالیکاران در بازه زمانی حدود 2هفته ای باید شخم و شیار و خزانه گیری  برنج را انجام بدهند و اگر این ویرروس در روستاها شیوع پیدا کند، با تاخیر در فعالیت کشت و کار شالی ، ادامه کار با مشکل مواجه خواهد شد.

بخشدار رودپی جنوبی شهرستان ساری با اظهار این که ستاد پندافند روستایی در هر روستا تشکیل شده است، گفت: علاو بر گند زدایی ، آهک پاشی و ضد غفونی اماکن عمومی روستاها ، تمامی تردد ها و جمعیت روستایی تحت کنترل دهیاری ها  و شورای روستا قرار دارد.

محمد قلی تژاد در گفت و گو با خبرنگار  ما افزود: مرکز بهداشت بخش با هماهنگی  بهورزان روستا  و دهیاران علاوه بر انجام آموزش و نکات مراقبت های بهداشتی خانه به خانه ،وضعیت شیوع  ویروس کرونا را روزانه رصد می کنند.

وی با اعلام این که بنر عدم حضور غیر بومیان و تعطیلی همه خانه مسافر را دراین بخش نصب و اطلاع رسانی کرده ایم، تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری و مشارکت همه روستائیان با خرید پارچه های مخصوص تولید و توزیع ماسک  در این بخش هر روز انجام می شود.

بخشدار رودپی جنوبی ساری ضمن قدر دانی از مردم 40 روستای این بخش ، گفت: از آن جایی که باغداری و شالیکاری شغل اصلی مردم این منطقه است، اهمیت مراقبت های بهداشتی روستائیان به عنوان تولید کنندگانت محصولات کشاورزی بسیار مهم و ضروری است.

وی از مسافران وگردشگران که تا کنون همکاری در سفر نکردن را به یان بخش داشته اند ،  خواست تا درتعطیلات نوروز نیز بریا حفظ سلامتی خود و کشاورزان روستاها سفر نکنند و اگر دارای خانه و ملک شخصی نیز هستند ، نیایند.

رودپی جنوبی از جمله بخش های ساری است که روستاهای مسیر جاده منتهی به دریای این شهرستان را زیر پوشش دارد، مسیری که به خاطر دسترسی آسان به مرکز استان و سواحل دریا همواره بیشترین جذابیت را جهت خرید زمین ، باغ و ساختن ویلا  برای گردشگران و خوش نشینان داشته است.

رئیس بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران با اظهار این که ویروس کرونا مانع فعالیت کشاورزی به ویژه برنجکاری نیست و این ویروس در فضای باز و در آب و گل وجود ندارد، گفت: این ویروس از انسان به انسان دیگر است و این وضعیت در فعالیت فعلی شالیکاری مانع انجام کار نیست.

وحید علوی که دکتری ویروس شناسی گیاهی را دارد، در گفت و گو با ایرنا در عین حال توضیح داد: تجمع کشاورزان در فعالیت کشاورزی صورت نگیرد ، احتمال مبتلا به ویروس در زمین کشاورزی صفر است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر انتقال ویروس کرونا در مناطق تجمعی به ویژه در سطح خشک صورت می گیرد و شالیکارانی که به صورت انفرادی و یا حداکثر سه نفره اما سالم باشند ، می توانند درکنار هم کشاورزی را انجام بدهند.

مازندران با 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید 900 هزار برنج 42درصد نیاز کشور را تامین می کند.

استان مازندران سه میلیون و 280 هزار نفر جمعیت دارد و حدود 45 درصد این جمعیت در بیش از سه هزار روستا در این استان زندگی می کنند.

براساس آخرین گزارش  وزارت بهداشت و درمان  از بدو شروع ویروس کرونا در استان مازندران آمار مبتلایان قطعی به این ویروس به  یک هزار و 374 نفر رسید .


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اجرای طرح نور مطالبه ی عمومی است

اجرای طرح نور مطالبه ی عمومی است

اجرای طرح نور مطالبه ی عمومی است

برگزاری گفتمان سازی برای ایجاد بستر مردمی شدن هنر انقلاب در سطح استان مازندران

نقشه مهندسی فرهنگی استان، با نگاه به اسناد بالادستی، قوانین مربوطه و فرهنگ بومی محلی در حال تدوین است

نشست هم‌اندیشی دبیران مناطق ده‌گانه و مدیران روابط عمومی منطقه دو کشور در دانشگاه مازندران برگزار شد

نشست معاونان فرهنگی دانشگاه‌های مازندران برگزار شد

اهدای کتاب، اهدای دانایی

پویش حمایت از عملیات غرورآفرین وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی در سواحل دریای مازندران

انتصاب مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مازندران

آئین تکریم و معارفه رییس کل دادگستری استان مازندران

تاکید رئیس کل دادگستری مازندران برلزوم حفظ کرامت انسانی در برخورد با مراجعان

تجمع مردم شهرستان سیمرغ در پی حمله ایران به خاک اسرائیل تجمع خودجوش مردم سیمرغ

فعالیت بیش از هزار و 200 کانون فرهنگی هنری مساجد در مازندران

تجلیل مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران از خانواده شهید محسن حسین نیا

پیام تقدیر فرماندهی انتظامی شهرستان سیمرغ از دلیرمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

جشن شکرانه بزرگترین عملیات غرور آفرین پهپادی و موشکی در بابلسر

آغاز برداشت توت فرنگی در شهرستان بابلسر

سالم سازی جامعه از آلودگی های اخلاقی نیازمند حضور مقتدرانه دستگاه قضاست

بیانیه اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران در پی پاسخ کوبنده و مقتدر ایران اسلامی به اسراییل خبیث

پیام رییس دانشگاه مازندران در حمایت از پاسخ کوبنده سپاه پاسداران در حمله پهپادی و موشکی به اسراییل

انعقادتفاهم‌نامه‌ی ادارات کل کتابخانه های عمومی و فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران

نیروی انتظامی در راستای مقابله با ناهنجاری ها شهدای زیادی را تقدیم کرده است

دیدار امام جمعه و فرماندار سیمرغ از مادر شهید گرانقدر یوسف حاجیان

‎خروجی تمام برنامه های مدیران باید به نفع مردم تمام شود

نخستین سالگرد شهید آیت الله عباسعلی سلیمانی در مازندران برگزار می شود

️نشست هم اندیشی مدیر کل شیلات مازندران درخصوص پایان فصل صید ماهیان استخوانی

نقش انکار ناپذیر اصحاب خبر و رسانه در پویایی نمایشگاه قرآن

انتصاب رئیس کل جدید دادگستری استان مازندران

برگزاری دوره آموزشی تئاتر در دانشگاه مازندران

نماز باشکوه عید سعید فطر در مصلّی جمعه شهرستان سیمرغ

پیام فرماندهی انتظامی شهرستان سیمرغ به مناسبت عید سعید فطر

نیروی انسانی، شاخص مهم ارزیابی در دستگاه اجرایی است

پرداخت تسهیلات اشتغال به 151 مددجوی تحت حمایت در سیمرغ

تبریک فرماندار شهرستان سیمرغ به مناسبت انتصاب معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران

مصرف کننده کیست؟ حقوق مصرف کننده چیست؟ کانون حمایت از حقوق مصرف کننده چه وظایفی دارد؟

رونمایی از کوچکترین قرآن چاپی موجود جهان با قدمت 150 سال

صدور پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی

نخستین شورای اداری شهرستان سیمرغ برگزار شد

پیام مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران درپی شهادت «محسن حسین نیا»

تاکید نماینده ولی فقیه در مازندران بر لزوم معرفی تازه‌های نشر حوزه قرآن و عترت

امنیت کشور را مرهون ایثار فرزندان برومند ایران اسلامی هستیم

گزارش تصویری رویداد کتابت وحی در تنکابن

طرح کمک به تکثیر طبیعی آبزیان دریایی و اشتغال باید سرلوحه کار قرار گیرد

پیام تبریک مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیمرغ به مناسبت روز جهانی بهداشت

بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن مازندران

تشکیل جبهه گسترده گروه های مقاومت برای ایستادگی مقابل ظلم وجنایت آمریکا و صهیونیست ها

راهپیمایی روز قدس در سیمرغ

وضعیت جمعیتی استان دائما رصد می‌شود

استفاده از ظرفیت مجازات جایگزین حبس برای توسعه فرهنگ خیر و احسان