آخرین مطالب

فعالیت مشروط کشاورزان مازندران در کوران کرونا علم، فناوری و بازی

فعالیت مشروط کشاورزان مازندران در کوران کرونا

  بزرگنمایی:

:مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :کشاورزان مازندرانی بویژه شالیکاران سهم خود را از گذر وضعیت بحرانی شیوع ویروس کرونا ،انجام کشت و کار و ، تولید و امنیت غذایی را به حضور نیافتن شهری‎ها بویژه مسافران و گردشگران نوروزی به روستاها مشروط کرده‌اند.

این روزها نگرانی از این که ویروس کرونا در روستاها  با حضور شهرنشینان و گردشگران نوروزی شیوع یابد و درخواست از مردم که در خانه بمانند و بین شهرها و روستاهای مازندران  تردد نکنند و همچنین دغدغه کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در روستاها سبب شده است تا کشاورزی مازندران تحت تاثیر قرار بگیرد به گونه ای که بخشی از روستاییان بویژه تولید کنندگان برنج که این روزها سخت مشغل شخم و شیار و خزانه گیری هستد ، با نگرانی بیشتری راههای روستایی را می پایند تا نکند مسافری از راه برسد.

کشاورزان مازندران در روستاها در حالی تا حدودی درگیر ویروس کرونا هستند و همانند جمعیت شهری بیشتر در خانه می مانند که آنان باید این روزها سخت مشغول شخم و شیار و خزانه گیری باشند و امنیت خاطر آنان در پاک بودن محیط برای تداوم فعالیت‌شان بسیار حائز اهمیت است.

کشاورزان می گویند اگرچه جاذبه روستاهای مازندران در محاصره شالیزارهای در حال کشت و کار ، گل های زرد رنگ دانه روغنی کلزا ، شکفته شدن غنچه های سفید درختان مرکبات و دیگر گیاهان و درختان در تعطیلات نوروزی قرار می گیرند، اما امسال از همه مردم تقاضا دارند تا روستاها را تنها بگذارند و حتی از شهرهای اطراف به روستاها نیایند و تردد نکنند.

استان مازندران به دلیل دارا بودن شرایط مناسب طبیعی و گردشگری و قرار گرفتن روستاها در دل طبیعت بکر، در سال های اخیر مورد توجه گردشگران و مسافران قرار  گرفته است و امروزه با شیوع ویروس کرونا و قرار گرفتن در آستانه سال نو برنجکاران به شدت از حضور مسافرانی که پایشان به روستاهای استان باز شده است ، نگرانند.

ساکنان فصلی و بومی این مناطق در دو فصل بهار و تابستان روستاها را محل سکونت خود قرار می دهند تا محصولات کشاورزی را برداشت کنند ولی ساکنان غیربومی خوش نشینانی هستند که با ساخت ویلاهای مجاز و غیرمجاز عمدتا تعطیلات نوروزی ، پایان هر هفته و به ویژه  تابستان ها همسایه روستاییان می شوند.

شالیکاری از روستای بخش لاله آباد بابل می گوید: در سال های اخیر ورود مسافران و گردشگران به روستاها به صورت چشم گیری افزایش یافته است و حتی فرصتی برای ایجاد در آمد از طریق اجاره منازل در قالب بوم گردی و همچنین عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی بوده است، اما اکنون اصلا شرایط برای حضور آنان در آستانه عید مهیا نیست.

عباس سلطانی با بیان این که این روزها روستائیان نیز نگران شیوع ویروس کرونا هستند ولی هنوز این بیماری در مناطق روستایی شیوع گسترده نکرده است، افزود: آلوئگی روستا ها مساوی با خارج شدن کشاورزان از مدار کشت و کار است و این ضربه سنگینی به تولیدات محصولات کشاورزی می زند.

یکی از باغداران آملی با بیان این که حدود 11خانوار از اهالی این روستا را غیر بومیانی تشکیل می دهند که در سه سال اخیر صاحب خانه و کاشانه در این روستا شدند،گفت: طی 2 هفته اخیر هفت خانوار از آنان وارد روستا شدند که در طی روز به صورت غیر ضروری اقدام به تردد در مناطق مختلف روستایی می کنند.

وی با اعلام این که آنان تماشاگران کشت و کار کشاورزان هستند و نقشی در تولید ندارند و در واقع فقط مصرف کننده هستند، ادامه داد: اکنون که همه دغدغه شیوع ویروس کرونا دارند، حضور آنان بسیار اذیت کننده است.

یکی از دهیاران بخش رودپی شمالی ساری با اظهار این نکته که تقویت زیرساخت ها در روستاها بر اساس آمارهای جمعیتی ثابت صورت می گیرد ، گفت: با توجه به این که جمعیت  شناور در برخی از فصول سال به ویژه ایام عید و تابستان افزایش می یابد ، اگر ویروس کرونا  در روستاها شیوع شود، مشکلات دوچندان می شود.

وی افزود : خطر شیوع و آلوده شدن محیط روستا و در نتیجه سرایت به کشاورزان زیاد است و اگر تردد ها از شهر به روستا و یا حضور ساکنان فصلی و به ویژه غیر بومیان تحت کنترل قرار نگیرد، این ویوروس قابل کنترل نیست.

وی به اهمیت سلامت کشاورزان برای انجام فعالیت کشاورزی در مازندران اشاره کرد و گفت : بیشتر کشاورزی استان سنتی و به صورت کارهای بدنی انجام می شود و اگر ویوروس کرونا در این شرایط روستائیان کشاورز را مبتلا کند، به جرات می توان گفت که امنیت غذایی ملی به خطر می افتد.

وی برنجکاری را شغل اصلی کشاورزان مازندران دانست و گفت: شالیکاران در بازه زمانی حدود 2هفته ای باید شخم و شیار و خزانه گیری  برنج را انجام بدهند و اگر این ویرروس در روستاها شیوع پیدا کند، با تاخیر در فعالیت کشت و کار شالی ، ادامه کار با مشکل مواجه خواهد شد.

بخشدار رودپی جنوبی شهرستان ساری با اظهار این که ستاد پندافند روستایی در هر روستا تشکیل شده است، گفت: علاو بر گند زدایی ، آهک پاشی و ضد غفونی اماکن عمومی روستاها ، تمامی تردد ها و جمعیت روستایی تحت کنترل دهیاری ها  و شورای روستا قرار دارد.

محمد قلی تژاد در گفت و گو با خبرنگار  ما افزود: مرکز بهداشت بخش با هماهنگی  بهورزان روستا  و دهیاران علاوه بر انجام آموزش و نکات مراقبت های بهداشتی خانه به خانه ،وضعیت شیوع  ویروس کرونا را روزانه رصد می کنند.

وی با اعلام این که بنر عدم حضور غیر بومیان و تعطیلی همه خانه مسافر را دراین بخش نصب و اطلاع رسانی کرده ایم، تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری و مشارکت همه روستائیان با خرید پارچه های مخصوص تولید و توزیع ماسک  در این بخش هر روز انجام می شود.

بخشدار رودپی جنوبی ساری ضمن قدر دانی از مردم 40 روستای این بخش ، گفت: از آن جایی که باغداری و شالیکاری شغل اصلی مردم این منطقه است، اهمیت مراقبت های بهداشتی روستائیان به عنوان تولید کنندگانت محصولات کشاورزی بسیار مهم و ضروری است.

وی از مسافران وگردشگران که تا کنون همکاری در سفر نکردن را به یان بخش داشته اند ،  خواست تا درتعطیلات نوروز نیز بریا حفظ سلامتی خود و کشاورزان روستاها سفر نکنند و اگر دارای خانه و ملک شخصی نیز هستند ، نیایند.

رودپی جنوبی از جمله بخش های ساری است که روستاهای مسیر جاده منتهی به دریای این شهرستان را زیر پوشش دارد، مسیری که به خاطر دسترسی آسان به مرکز استان و سواحل دریا همواره بیشترین جذابیت را جهت خرید زمین ، باغ و ساختن ویلا  برای گردشگران و خوش نشینان داشته است.

رئیس بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران با اظهار این که ویروس کرونا مانع فعالیت کشاورزی به ویژه برنجکاری نیست و این ویروس در فضای باز و در آب و گل وجود ندارد، گفت: این ویروس از انسان به انسان دیگر است و این وضعیت در فعالیت فعلی شالیکاری مانع انجام کار نیست.

وحید علوی که دکتری ویروس شناسی گیاهی را دارد، در گفت و گو با ایرنا در عین حال توضیح داد: تجمع کشاورزان در فعالیت کشاورزی صورت نگیرد ، احتمال مبتلا به ویروس در زمین کشاورزی صفر است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر انتقال ویروس کرونا در مناطق تجمعی به ویژه در سطح خشک صورت می گیرد و شالیکارانی که به صورت انفرادی و یا حداکثر سه نفره اما سالم باشند ، می توانند درکنار هم کشاورزی را انجام بدهند.

مازندران با 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید 900 هزار برنج 42درصد نیاز کشور را تامین می کند.

استان مازندران سه میلیون و 280 هزار نفر جمعیت دارد و حدود 45 درصد این جمعیت در بیش از سه هزار روستا در این استان زندگی می کنند.

براساس آخرین گزارش  وزارت بهداشت و درمان  از بدو شروع ویروس کرونا در استان مازندران آمار مبتلایان قطعی به این ویروس به  یک هزار و 374 نفر رسید .


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

راهپیمایی جمعه های خشم و محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در شهرستان سیمرغ

حجت الاسلام خانلری اشاره همه به مدیران شهرستان سیمرغ کرد گفت مدیران شهرستان سیمرغ مدیران پروازی هست

خواست مردم انقلابی و عزم مقام معظم رهبری محو اسراییل

ابعاد علمی، فرهنگی و انسانی هوش مصنوعی توسط سخنرانان تبیین شد

نشست هفتگی آموزش تخصصی قرائت قرآن ثامن‌الحجج(ع) آمل

آیین هفتگی هیئت شهدای گمنام با موضوع بررسی ابعاد شخصیتی حضرت رقیه (س)

ثبت‌نام زیارت اربعین ویژه مددجویان کمیته امداد مازندران

مساعدت یک میلیارد و ششصد میلیون تومانی مراکز نیکوکاری به نیازمندان جویبار

فعالیت 140 شرکت دانش‌بنیان در مازندران

پس از سال‌ها انتظار آمبولانس جدید به شهرستان سیمرغ تحویل داده شد.

مسئولان سیمرغ با خانواده شهید محمدیان در روستای پایین‌دسته دیدار کردند.

نخستین دوره آموزش جامع مددکاران خانواده کمیته امداد مازندران در فریدونکنار برگزار شد

همکاری‌های ایران و مینسک تقویت می‌شود

مشاور رییس دانشگاه مازندران در امور زنان و خانواده منصوب شد

تاکید بر استفاده از ظرفیت‌ها جهت مدیریت هوشمند فضای مجازی

عکس ا اقامه نماز نماینده ولی فقیه در مازندران بر پیکر مادر شهید والامقام سردار سیدعلی دوامی

15 تا از بهترین میوه ها برای سلامت بدن: توت فرنگی

خدمت به جامعه هدف بهزیستی فرصتی بی‌نظیر است

روایتی از خانواده شهید محمدرضا ذاکریان در «عصر خانواده» شبکه دو سیما

پیام تسلیت نماینده ولی فقیه درمازندران در پی درگذشت مادر سردار شهید «سیدعلی دوامی»

حضور فرماندار سیمرغ و رییس اداره بهزیستی در منزل بانوی سرپرست خانوار به مناسبت هفته بهزیستی

در روزهای گرم تابستان، خاموشی‌های بی‌برنامه و مکرر برق، سبب اعتراض بسیاری از شهروندان شهرستان سیمرغ شده است.

دیدار موسوی، مشاور استاندار در امور ایثارگران با خانواده شهید دوامی

کدام استان‌ها تعطیل شدند

مازندران در سایه خشکسالی؛ ریشه‌ها و راهکارهای برون‌رفت از چالش کم‌آبی

احداث پارک جنگلی میانسی در زیرآب، تلاقی گردشگری و دغدغه‌های زیست‌محیطی

تقدیر ویژه رئیس‌جمهور از استاندار و مهمان نوازی مردم مازندران

شهدا و شهدای گمنام بهترین‌ها هستند

آیین آغاز به کار ششمین دوره کانون مداحان استان مازندران

ابلاغ سلام مقام معظم رهبری توسط نماینده ولی فقیه در مازندران به خانواده شهید دکتر تجن جاری

راهبرد اصلی سازمان بهزیستی تبدیل حمایت‌های مقطعی به توانمندسازی پایدار است

اخبار انتظامی استان مازندران در 29 تیر ماه

راه‌پیمایی سراسری انتظار ، عهدی برای همیشه برنامه ای در استقبال از ظهور

پویش هر ایرانی یک صندوق صدقه الکترونیکی گامی درجهت تحقق نیت‌های خیرخواهانه مردم

بررسی پایداری محیط‌زیست و زیرساخت‌های تاب‌آور در شهر بابلسر

برگزاری نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در ساری

بخشی از درخشش لشگر عملیاتی 25کربلا مرهون فرماندهی اخلاق‌مدارانه سردار غیب پرور

مصلحت اسلام و مسلمین قربانی شود هرگز راضی به این عمل نمی بودم و مرگ و شهادت برایم گواراتر بود

وحدت و انسجام ملت، امری حیاتی است

آیین نوروز بیس شش (بیست و شش عیدماه) در مازندران

فرماندهی رهبری، اتحاد ملت و پشتیبانی نیروهای مسلح سه عنصر بازدارنده دشمن

ترافیک نیمه سنگین در محورهای کندوان و هراز

اربعین میدان تقویت جبهه مقاومت و ابزاری برای مقابله با دشمن است

تقدیر ستاد دیه مردمی کشور از مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مازندران

گزارش تصویری آیین اختتامیه مرحله استانی چهل و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف مازندران

پیام تسلیت مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران در پی رحلت سرپرست تبلیغات اسلامی کیاسر

قرآن عامل تربیت و کلید ارتقای تمدن‌هاست

ضرورت ارتقاء سطح قاریان و حافظان قرآنی در مازندران

ترویج فرهنگ قرآنی؛ مهم‌ترین وظیفه برای ساماندهی جامعه بشری است

اعلام اسامی برترین‌های مرحله استانی چهل‌وهشتمین مسابقات قرآن اوقاف مازندران