آخرین مطالب

همچون سال های گذشته و همزمان با روز خبرنگار

نشست خبری سرپرست دانشگاه مازندران با رسانه های گروهی برگزار شد تفکر، اندیشه و دانشگاه

نشست خبری سرپرست دانشگاه مازندران با رسانه های گروهی برگزار شد

  بزرگنمایی:

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه مازندران، در آستانه فرا رسیدن سال‌روز شهادت شهید محمود صارمی و روز خبرنگار، نشست خبری هیات رییسه دانشگاه مازندران با خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های گروهی، با حضور دکتر کوروش نوذری سرپرست دانشگاه مازندران در سالن کنفرانس سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

      براساس این گزارش، دکتر نوذری در این نشست ضمن تبریک روز خبرنگار به فعالان عرصه اطلاع‌رسانی و با گرامی‌داشت یاد و خاطره خبرنگار شهید محمود صارمی، با اشاره به لزوم ارتقای سطح تعامل بین دانشگاه و رسانه گفت: ارتباط بین اصحاب رسانه و به‌ویژه خبرنگاران با کانون‌های علمی  به‌خصوص دانشگاه‌ها برای رفع مشکلات متعدد جامعه، لازم و ضروری است.

       سرپرست دانشگاه مازندران به ماموریتی که دانشگاه‌ها در دوره جدید و در سال‌های اخیر با آن مواجه شدند، اشاره و ادامه داد: ماموریت دانشگاه در سال‌های  اخیر، تنها انجام آموزش‌های صرف تئوری و پژوهش‌هایی صرف گسترش مرزهای دانش نیست، اگر چه دانشگاه‌ها موظفند در این دو زمینه فعالیت خود را گسترش دهند، اما ماموریت مهم‌تری به اقتضای شرایط موجود جامعه و شرایط عمومی جهان امروز به دانشگاه‌ها محول شده و آن، پژوهش‌های تقاضامحور و مبتنی بر مساله و در راستای حل مشکلات جامعه و بشریت در عرصه جهانی و مشکلات موضعی استان‌ها و بخش‌های کشور است. حتی در رشته‌های بسیار نظری که مقوله به‌اصطلاح گسترش مرزهای دانش و سهم‌آفرینی در تولید جهانی علم، مدنظر سیاست‌گذاران است نیز باید نگاه درازمدت به سمت مقوله کمک به اجتماع، جامعه و رشد و تعالی سرزمین باشد. این عرصه و سرزمین، گاهی ایران است و گاهی کل جهان.

         دکتر نوذری با تاکید بر این‌که ماموریت دانشگاه‌ها، ماموریت‌های دقیق‌تر و باحدود مشخص‌تر شده است، اظهار داشت: در کشور ما به‌دلیل نقشی‌که برای خویش تعریف کرده‌ایم و به‌واسطه شکل‌گیری یک نظام با ایدئولوژی مشخص الهی و با اهداف و برنامه‌های هدفمند، با راهبرد کمک به مستضعفان در گوشه‌وکنار دنیا از یک‌سو و تمدن‌سازی از سوی‌دیگر، در این اقلیم و در این جغرافیای سیاسی جدید حاکم بر کشور که مشعشع با دستاوردهای بزرگ بوده است، نقش دانشگاه‌ها چارچوب و مختصات جدیدتری را به‌خودش می‌گیرد.

        سرآمد علمی کشور در رشته فیزیک، در ادامه سخنان خود با اشاره به بیانیه گام دوم رهبری معظم انقلاب، خودسازی، جامعه‌پروری و تمدن‌سازی را از مهم‌ترین اصول در این بیانیه خواند و افزود: امروز، نظام ما بعد از ورود به دهه پنجم عمر خویش، دیگر باید به مقوله تمدن‌سازی فکر کند و اگر در این راه، از دانشگاه غافل شویم، این امر امکان‌پذیر نخواهد بود. با عنایت به این‌که کشور و نظام ما در موقعیتی قرار گرفته است که می‌تواند مدعی این تمدن‌سازی در عرصه بین‌المللی که مدنظر مقام معظم رهبری است، باشد، نمی‌تواند از مقوله پژوهش‌ها و آموزش‌های جهت‌دار و پرمحتوا در این مسیر غافل باشد. بنابراین، کارکردهای دانشگاه از جمله حل مسایل موضعی، استانی و ملی از یک‌سو و مهم‌تر از آن، نقش کلیدی که در تمدن‌سازی باید ایفا کند، موارد اصلی هستند که در تمامی تعاملات دانشگاهی باید به آن ها توجه کرد.

       دکتر نوذری خاطرنشان کرد: بدون شک در دوره فعلی، ارتباط بین دانشگاه‌ها و حوزه خبر و خبرنگاران و اصحاب رسانه از تمام دوره‌های گذشته که ما با آن مواجه بودیم، حساس‌تر و خطیرتر است. به‌عبارت‌دیگر، دانشگاه به خبرنگاران و اصحاب‌رسانه بیش از هر زمان دیگری نیاز دارد. 

      استاد فیزیک دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این مطلب که امروزه دانشگاهی که در تعامل با حوزه خبر و اصحاب رسانه نباشد، هیچ توفیق درخشانی کسب نخواهد کرد، افزود: قرار بر این است که دانشگاه، حلال مسایل جامعه باشد و به همین دلیل، ابتدا باید پتانسیل دانشگاه به جامعه شناسانده شود و این رسالت خطیر شناساندن یک کانون علمی به نام دانشگاه، بی‌تردید توسط شما انجام خواهد شد. نکته دوم بعد از شناساندن این توانایی‌ها و پتانسیل‌ها، یافتن صاحبان مساله برای حل، یعنی صنایع، نهادهای اجرایی و  آن‌هایی که با یکسری از مشکلات، نارسایی‌ها یا گرفتاری مواجه هستند می باشد. یا مسایل نوپدیدی که نیازمند بررسی علمی و منطقی با درنظرگرفتن همه وجوه مساله است که برای حل این مشکلات، باید این تعامل مشترک دانشگاه با آن‌ مرکز برقرار شود، اصحاب رسانه، پل ارتباطی بسیار مستحکمی برای چنین ارتباطی هستند.

       سرپرست دانشگاه جامع استان با تاکید بر لزوم تعامل دوسویه میان دانشگاه و رسانه، گفت: درب دانشگاه مازندران همیشه به روی خبرنگاران باز است. در مسیر ایجاد این تعامل، می‌توان به اسناد بالادستی مانند سندتوسعه راهبردی دانشگاه، سندتوسعه کشور که در دوره 5 ساله ششم آن به‌سر می‌بریم و هم‌چنین، مقوله آمایش آموزش عالی در استان اشاره کرد. دانشگاه مازندران به‌عنوان دانشگاه منتخب، مادر و جامع استان، متولی آمایش آموزش عالی در استان است و انجام امور خطیری همانند این موارد در صورتی امکان‌پذیر است که ما بتوانیم تعامل لازم را باکسانی مانند اصحاب‌رسانه که درواقع نقش تعیین‌کننده‌ای در  شناساندن این پتانسیل‌ها و  توانایی‌ها و در عین حال این مسولیت‌ها که در جامعه برای دانشگاه متصور است، برقرار کنیم.

        دکتر نوذری به عدم شناخت کافی جامعه از موقعیت و جایگاه دانشگاه مازندران در سطح منطقه و جهان اشاره کرد و با مهم‌خواندن نقش رسانه در معرفی این جایگاه، اظهار داشت: امروز دانشگاه مازندران به شما نیاز دارد. زمانی‌که یک دانشگاه جامع با طیف وسیعی از رشته‌ها و گرایش‌ها،  پژوهش و آموزش در شهری غیر از مرکز استان قرار می‌گیرد، چالش‌های اساسی خود را هم به‌دنبال خواهد داشت. اگر دانشگاه مازندران در معرض دید بصری مردم قرار داشت، در نگاه مسولان استان جایگاه بهتری پیدا می‌کرد، اما این قرارگیری در منطقه جغرافیایی به اصطلاح محروم‌تر نسبت به مرکز استان، به این معنی نیست که این دانشگاه از پتانسیل کافی برخوردار نیست.

       سرپرست بزرگترین مرکز آموزش عالی استان مازندران سپس گریزی هم به رتبه‌بندی جدید دانشگاه‌های جهان زد و در خصوص رتبه جدید دانشگاه مازندران گفت: براساس اعلام موسسه رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌های جهان، پس از مطالعه دقیق بیست‌هزار دانشگاه، رنکینگ یا رتبه جدید دانشگاه مازندران اعلام شد که بر این اساس، دانشگاه مازندران به رتبه 1767 جهان دست یافت. بر اساس این اعلام، دانشگاه مازندران جزو 9 درصد اول دانشگاه‌های جهان قرار دارد. این درحالی است‌که ما در شرایط سخت و بسیار ناجوان‌مردانه تحریم قرار داریم و محققان ما امکان بهره‌مندی از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته‌را نداشته‌اند. بدیهی‌است‌که دانشگاه‌های کشوری مانند چین با تمام گستردگی عظیم جغرافیایی و منابع عظیم مالی و انسانی و هم‌چنین کشورهای پیشرفته‌ای مانند آمریکا، آلمان، ژاپن، فرانسه و انگلیس که در شرایط سخت و حاد ما به سرنمی‌برند، در رنکینگ، وضعیت بهتری داشته باشند. محققان تراز اول دانشگاه مازندران درحالی‌که از ابتدایی‌ترین تجهیزات و کیت‌های آزمایشگاهی که در همه‌جای دنیا به‌راحتی بین کشورها تبادل می‌شود، محروم بوده و از منابع پایگاه‌های علمی بین‌المللی برخوردار نبودند، در این شرایط، رتبه 1767 را بدست آورده‌اند که این افتخار بسیار بزرگی است.

        استاد فیزیک دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش، به اقتدار و صلابت جمهوری اسلامی در بین کشورهای منطقه و جهان اشاره کرد و افزود: از حدود هزارسال پیش به‌خصوص در چهارصد سال اخیر، برای اولین‌بار است که ایران توانسته است تا با اقتدار در مقابل قدرت‌های جهانی و زیاده‌خواهی‌های آنها ایستادگی کند. ما در برابر حهانیان، گردن‌کشی و گردن‌کلفتی نداریم و در راستای حق و حقیقت، سر خود را بالا گرفتیم. چون مصادیق حق و حقیقت را شناسایی کردیم و استراتژی و منش جمهوری اسلامی و نظام ما، یک منش عدالت‌طلبانه و حق‌خواهانه است. مصداق بارز اقتدار و صلابت ایران اسلامی، موضوع توقیف کشتی ایران در جبل‌الطارق و حرکت دلیرانه و بی‌درنگ توقیف کشتی انگلیسی در فاصله بسیار اندکی بعد از آن است که فرصت هیچ‌گونه عکس‌العملی را نیز به کشور انگلیس نداد. دلیل همه این هجمه‌ها و تحریم‌ها، عدم سرسپردگی ملت ایران و نظام اسلامی به استکبار و ایادی دست‌نشانده آن است.

       سرپرست دانشگاه مازندران به حضور 6 دانشمند دانشگاه مازندران در میان 1% دانشمندان برتر جهان اشاره کرد و ادامه داد: امروز، حدود 45 عضو هیات علمی با درجه استادی در این دانشگاه مشغول به فعالیت می‌باشند که نشان از جایگاه والای دانشگاه مازندران دارد. همچنین دانشگاه مازندران در میان دانشگاه‌های جامع کشور؛ در میان 15 دانشگاه برتر کشور قرار دارد. قریب به 400 عضو هیات علمی در بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی استان به امر آموزش و پژوهش دانشجویان اشتغال دارند که در سال‌های اخیر و به‌ویژه در این مدت کوتاه حضور اینجانب، رویکرد چذب نخبگان در این جایگاه در دستور کار قرار گرفته است و با جدیت نیز به آن عمل خواهیم کرد.

       سرپرست بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی استان به تعاملات بین‌المللی دانشگاه مازندران نیز اشاره کرد و گفت: ما با دانشگاه‌های مختلف در کشورهای اروپایی، آسیایی، عربی و حاشیه خزر، تفاهم‌نامه همکاری منعقد کرده و اقدام به تبادل استاد، دانشجو و نگارش مقالات و ... نموده‌ایم و هم‌اکنون قریب به 120 دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل می‌باشند و به‌زودی، همین تعداد نیز جذب این دانشگاه خواهند شد.

       دکتر نوذری در پایان سخنان خود، بار دیگر بر تعامل و همکاری همه‌جانبه دانشگاه مازندران با رسانه‌های گروهی تاکید کرد و افزود: ما در همه شرایط، آمادگی کامل جهت ارتباط با رسانه‌های گروهی را داشته و از هرگونه تلاش در راستای انعکاس مطلوب دستاوردها و افتخارات این دانشگاه در جهت رفع مشکلات استان و کشور استقبال می‌کنیم.

       یادآور می شود: در ادامه این نشست، خبرنگاران حاضر در نشست خبری، سئوالات خود را در خصوص مسایل مختلف مبتلابه جامعه و بویژه جامعه دانشگاهی، مطرح کرده و سرپرست دانشگاه مازندران نیز به هریک از سئوالات به طور جداگانه و به صورت مبسوط، پاسخ داد.

       در پایان نیز به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار، از خبرنگاران حاضر در نشست خبری، با اهدای هدایایی، تجلیل به عمل آمد و پس از گرفتن عکس یادگاری، برای ادای احترام به بارگاه مطهر شهدای گمنام دانشگاه مازندران، به پردیس دانشگاه رفته و پس از اهدای شاخه گل و قرائت فاتحه، بازدیدی هم از پروژه‌های عمرانی اولویت‌دار دانشگاه داشته و از نزدیک و با توضیحات دکتر نوذری سرپرست دانشگاه مازندران، در روند چگونگی فعالیت های عمرانی دانشگاه قرار گرفتند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاهش محسوس دما در مازندران

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود

عکس | برگزاری مرحله‌ دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

عکس | برگزاری نخستین نشست هماهنگی دهه کرامت مازندران

نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آیین سالگرد و بزرگداشت آیت‌الله صالحی مازندرانی در قائم‌شهر برگزار شد

برگزاری مرحله‌ی دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

بازدید هیئت اعزامی از دانشگاه BISU پکن

تشکیل معاونت پیگیری امورات مسجدها در اداره های کل