آخرین مطالب

رویداد سی‌و‌ششمین دوره انجمن معماری جهانی؛

تیم طراحی فضای آموزشی با راهنمایی استاد معماری دانشگاه مازندران رتبه برتر این دوره را به خود اختصاص داد تفکر، اندیشه و دانشگاه

تیم طراحی فضای آموزشی با راهنمایی استاد معماری دانشگاه مازندران رتبه برتر این دوره را به خود اختصاص داد

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران و استاد راهنمای تیم طراحی فضای آموزشی شرکت کننده در سی‌و‌ششمین دوره انجمن معماری جهانی گفت: طراحی فضای آموزشی روستایی برای سیستان و بلوچستان برنده جایزه سی‌و‌ششمین دوره انجمن معماری جهانی شد.

گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران و استاد راهنمای تیم طراحی فضای آموزشی شرکت کننده در سی‌و‌ششمین دوره انجمن معماری جهانی گفت:  طراحی فضای آموزشی روستایی برای سیستان و بلوچستان برنده جایزه سی‌و‌ششمین دوره انجمن معماری جهانی شد.

       به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، با مشارکت و راهنمایی دکتر محسن موسوی، عضو هیات علمی دانشکده هنر‌ و ‌معماری دانشگاه مازندران و دکتر محسن کافی عضو هیات علمی گروه فضای سبز و زیباسازی دانشگاه تهران، تیم طراحی فضای آموزشی روستایی برای سیستان و بلوچستان  برنده جایزه سی‌و‌ششمین دوره انجمن معماری جهانی World Architecture Awards  در هر دو بخش آراء داوران و آراء برگزیدگان مردمی شد.

محسن موسوی عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران و استاد راهنما تیم طراحی این فضای آموزشی در گفت و گو با پایگاه خبری فجر شمال گفت:  تیم طراحی فضای آموزشی متشکل از آقایان محسن خیرمند پاریزی دانشجوی دکترای معماری دانشگاه آزاد تهران غرب، سید محمدحسین رحمتی دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه مازندران و خانم ها فاطمه رنجبرزاده دانشجوی معماری دانشکده فنی و حرفه‌ای ولیعصر تهران و هانیه لطفی‌پور دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه فلورانس ایتالیا بود که آقای دکتر محسن کافی عضو هیات علمی گروه منابع طبیعیی دانشگاه تهران نیز به عنوان استاد راهنمای دوم همراه این تیم حضور داشتند.

وی در خصوص طراحی این اثر فاخر به  ایده‌ها و ارزش‌های طراحی آن پرداخت و گفت: کانسپت‌های اصلی طراحی را می‌توان در سه دسته‌بندی کلی پایداری محیطی و اقتصادی، طراحی محیطی پساکرونا و انعطاف‌پذیری طرح در شرایط بحرانی تقسیم کرد.

وی با اشاره به پایداری محیطی و اقتصادی  ادامه داد:  در طراحی این پروژه علاوه بر توجه به چالش‌های اقلیمی، فرهنگ‌سازی و آموزش مردم روستا برای رسیدن به یک الگوی ساخت کم هزینه و دوستدار طبیعت در نظر گرفته شده است. درحوزه پایداری اقتصادی در این طرح برای اشتغال‌زایی،کشت پایا و تولید کمپوست برای کمک به اقتصاد مردم روستا برنامه‌ریزی شده است.

موسوی تصریح کرد: در این طرح  هم چنین به موضوع رایحه درمانی و باغ‌شفابخش پرداخته شده است و در حوزه پایداری محیطی، به‌کارگیری سیستم‌های مرتبط با انرژی‌های پاک در دستور کار بوده است.

وی ادامه داد: بحث جلوگیری از ورود ذرات معلق و افزایش آسایش محیطی در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه با توجه به بالا بودن رطوبت هوا در اقلیم مورد نظر که عاملی بر کاهش آسایش کاربران است و در راستای تبدیل چالش‌ها به فرصت، تکنولوژی تولید آب نیز در طراحی وارد شده است. در این طرح از نرم‌افزارهای مرتبط با آنالیز داده‌های آب‌وهوایی ایستگاه‌های هواشناسی و پیشنهاد‌های طراحی آن ها استفاده شده است.
 
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران به مرحله دوم این طرح یعنی  طراحی محیطی پساکرونا پرداخت و خاطرنشان کرد: به عنوان چالش روز و حتی چالشی که در آینده شاید با آن، یا شبیه آن روبه‌رو باشیم به بحث طراحی پس از کرونا و بیماری‌های شبیه به آن پرداخته شده است.  طراحی‌های اجزا مختلف مثل دستگیره‌ها، میز، نیمکت و سایر اجزا با قابلیت ضدعفونی کردن با اشعه ماورابنفش و الکل در طرح استفاده شده است.

 موسوی انعطاف‌پذیری طرح در شرایط بحرانی را مرحله سوم این طرح دانست و تصریح کرد:  با توجه به سیل‌های اخیر و بعد از آن ورود گاندوها به روستاها و نیاز ذاتی منطقه به پناهگاه، این مهم نیز در طراحی در نظر گرفته شده است. این طرح قابلیت تبدیل شدن به پناهگاه با استفاده حداکثری از نور و انرژی خورشیدی و استفاده از مواد با خاصیت لومینسانس برای ذخیره نور و استفاده از آن در شب را دارد.

 وی در پایان تاکید کرد:  با توجه به پتانسیل تبدیل شدن به عنوان پناهگاه و قطع شدن آب، برق و گاز در زمان وقوع حوادث، این طرح می‌تواند پاسخ گوی نیازهای مردم باشد.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

گفت‌وگو با استاد برجسته و پژوهشگر حوزه فناوری‌های نوین حسابداری و مالی کشور

جایگاه خبرنگار در جهان امروز، مسئولیت، استقلال و نقش ساختارها در کیفیت اطلاع‌رسانی

شهر دانشجو؛ زیست‌بوم نوآوری و مشارکت نسل دانشگاهی

همایش روز حسابدار با عنوان "هوش مصنوعی در حسابداری و مدیریت"

چاپ مقاله علمی بین‌المللی در مجله‌ی معتبر Springer Nature

یازدهمین کنفرانس بین‌المللی ICSPIS 2025 به میزبانی دانشگاه علوم و فنون مازندران

پیام رییس دانشگاه علوم و فنون مازندران به مناسبت روز دانشجو

جشن روز دانشجو در دانشگاه علوم و فنون مازندران با برنامه‌های متنوع برگزار شد

تأکید جهاد کشاورزی سوادکوه بر ضرورت احیای اصولی جنگل‌های سوخته؛ باززایی طبیعی در کنار مشارکت مردمی

سفر به شهر انارها؛ روایت جشنواره ملی انار ساوه و گشت‌وگذاری در عمارت تاریخی عبدالله‌آباد

برگزاری کارگاه «تربیت رسانه‌ای» با رویکرد قرآنی در بابلسر

انتقاد نماینده ولی‌فقیه در مازندران از نابسامانی توزیع نهاده‌های کشاورزی

همایش علویان؛ تاریخ، فرهنگ و سیاست در آمل برگزار می‌شود

ساری میزبان همایش روز جهانی افراد دارای معلولیت

بازدید دانشجویان گروه مهندسی برق از نمایشگاه بین‌المللی تهران

تقدیر از فعالان فرهنگی حوزه اهدای عضو در دانشگاه علوم و فنون مازندران

قهرمانی تیم دینامو در فینال مسابقات فوتسال جام 16 آذر دانشگاه علوم و فنون مازندران

پیام نماینده مقام معظم رهبری در استان مازندران به مناسبت 12 آذرماه روز جهانی معلولان

تقدیر پژوهشگر برگزیده گروه فنی و مهندسی استان مازندران

کمبود پایگاه های تخصصی اطفا حریق در مازندران

احیای «گِل‌گوئی»؛ هنر فراموش‌شده زنان مازنی بر دیوارهای کهن سوادکوه

کسب عنوان نایب‌ قهرمانی دانشجوی دانشگاه علوم و فنون مازندران

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون مازندران

هجوم آتش به جنگل‌های هیرکانی؛ همبستگی ایرانیان و خلأیی که نمی‌توان نادیده گرفت

سپرده‌گذاری 32 میلیارد ریالی خیران سیمرغ در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت

قدردانی از کمیته امداد مازندران برای گسترش فرهنگ قرآن در بین مددجویان

تأکید معاون آموزشی دانشگاه مازندران بر برگزاری منظم کلاس‌ها و ارتقای زیرساخت‌های آموزشی

کودتای 28 مرداد و تجربه برجام نشان داد که اعتماد به آمریکا نتیجه‌ای جز خسارت ندارد

روحیه بسیجی، رمز مقاومت و اقتدار ملی است

امام جمعه کیاکلا گفت مسئولان باید شبانه روز برای خدمت به مردم تلاش کنند تا مشکلات و معیشتی و اقتصادی هرچه زودتر برطرف شود

یادواره شهدای محله بیدآباد بابل برگزار می‌شود

برگزاری دومین پیش‌نشست همایش ملی همزیستی و وفاق در ایران امروز

هفته پژوهش و فناوری، فرصت‌ها و چالش‌ها در مسیر تجاری‌سازی بینابین پژوهش‌های کاربردی و بازار محور

زلزله در گزنک مازندران

سرهنگ پاسدار علی حسن‌علی‌زاده،/ما وظیفه داریم برای مردم کار واقعی انجام بدهیم نه اینکه در حد حرف بمانیم.»

محفل بسیجیان قرآنی در بابلسر برگزار می‌شود

بابلسر غرق در ماتم زهرایی؛ اشک‌هایی که از آسمان دل‌ها فرو ریخت

تنها کشوری که اجازه نداد طرح «اسرائیلِ بزرگ» شکل بگیرد، ایران بزرگ بود

به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) مراسم عزاداری در شهر کیاکلا برگزار شد

نخستین روز آیین عزاداری فاطمیه دوم در بابلسر با حضور مسئولان شهرستان

همراه با سوگواری شهادت حضرت زهرا(س) آیین یادواره شهدای روستای باقرتنگه برگزار می‌شود

دنیای رنگین‌کمان با هنر عکاسی در دل جنگل

شهید سد لفور، حکایت گوهری بر روی سد است

خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان سیمرغ با ذبح چهار رأس گوسفند،جلوه‌ای از همدلی و خدمت مؤمنانه را به نمایش گذاشتند

بسیج با روحیه جهادی، پشتیبان مردم و نظام است مهندس وهابی فرماندار شهرستان سیمرغ

بسیج با روحیه جهادی، پشتیبان مردم و نظام است مهندس وهابی فرماندار شهرستان سیمرغ

حضور مدیرعامل انجمن اهدای عضو در فرمانداری سیمرغ

بسیجیان با اخلاص بصیرت و عمل به هنگام ستون فقرات انقلاب اسلامی هستند

اقامه ولایت مهم‌ترین درس زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) است

برگزاری رویدادهای ورزشی در بابلسر چه آورده ای دارد؟