آخرین مطالب

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد خبر داد تدابیر مساجد برای برگزاری مجالس رمضان/ مردم از چندصدایی ستاد کرونا ناراحتند فرهنگی، هنری

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد خبر داد تدابیر مساجد برای برگزاری مجالس رمضان/ مردم از چندصدایی ستاد کرونا ناراحتند

  بزرگنمایی:

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال  حجت‌الاسلام حجت‌الله ذاکر در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: در ماه رمضان اقشار مختلف و گسترده مردم در مساجد حضور پیدا می‌کنند و این در دیگر ماه‌های سال وجود ندارد. باتوجه به اینکه این ماه مهمان‌های بسیاری دارد، امامان جماعت، خادمان و هیأت امنا خود را برای پذیرایی از مهمانان آماده می‌کنند. به همین منظور دهه تکریم و تعظیم مساجد در دهه پایانی ماه شعبان برای آمادگی مساجد ایجاد شده است.



وی با اشاره به اینکه در این دهه برای ورود به ماه خدا آمادگی ایجاد کرده‌ایم، گفت: باتوجه به اینکه بهترین ماه محرم در این شرایط کرونایی رخ داد و تجربه بسیار عالی برای متولیان هیأت‌ها و مساجد ایجاد شد و همچنین تجربه شب‌های قدر سال گذشته را نیز برای ماه رمضان امسال داریم که از سوی ستاد ملی کرونا یکی از بهترین نهادهای رعایت کننده پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی مساجد بودند، می‌توانیم در ماه رمضان امسال نیز برنامه‌های مذهبی را برگزار کنیم.



ذاکر با اشاره به اینکه ما قائل هستیم که عقل و شرع توامان هستند، گفت: در ایام سال بیش از انتظار مسئولین وزارت بهداشت رعایت دستورالعمل‌ها اتفاق افتاد تا اینکه زبان تحسین آن‌ها را هم باز کرد. متدینین در مساجد و مجالس خود با زبان امر به معروف و نهی از منکر رعایت دستورالعمل‌ها را تذکر می‌دهند و امروز اگر در مساجد کشور رصد کنید، تمام افراد حاضر دارای ماسک مناسب برای جلوگیری از شیوع این بیماری هستند.


معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: در ابتدای ورود افراد به مسجد با تب سنج بررسی اولیه صورت می‌گیرد. مُهرهای تربت مساجد نیز با مُهرهای سنگی جابجا شده است و در هر نوبت شست‌وشو و ضدعفونی می‌شود. دستورالعمل‌های بهداشتی در مساجد به صورت کامل رعایت می‌شود و هیچ مورد ابتلایی در مساجد گزارش نشده است. بعد از یکسال بارها مکان‌های شیوع این بیماری اعلام شده است اما هیچ‌گاه نامی از مسجد نبوده است زیرا متدینین نظر مقام معظم رهبری را فصل‌الخطاب می‌دانند و خود را مکلف به رعایت دستورالعمل‌ها می‌دانند.



وی با بیان اینکه برنامه مساجد در مدت زمانی کوتاهی محدود شده است، تصریح کرد: مردم از چندصدایی در ستاد کرونا ناراحت و نگران می‌شوند، نجابت و تاب آوری حد و اندازه‌ای دارد. وزیر بهداشت کارشناسی می‌کند و نظری می‌دهد اما در ستاد کرونا وتو می‌شود. این برای مردم سوال برانگیز است. مردم تابع ستاد هستند، اما طبق نظر مقام معظم رهبری باید نظر ستاد کرونا به خصوص در امور دینی کارشناسانه باشد.

ذاکر ادامه داد: در ماه‌های بسیاری، نماز جماعت تعطیل شد اما در مساجد بسته نشد و طرح‌هایی همچون طرح شهید سلیمانی، پخش دعای هفتم صحیفه سجادیه و اجرای رزمایش همدلی و کمک مومنانه اجرا شد. اگر مساجد تعطیل بود این اتفاقات رخ می‌داد؟

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: اگر مساجد در ماه رمضان باز باشد و با محوریت دعا و توسل برنامه داشته باشند، براساس روایات که دعا دفع بلاست، این بلا ان شاء الله برطرف خواهد شد و مجددا رزمایش کمک مومنانه را اجرا خواهند کرد.


وی با اشاره تمهیدات اندیشیده شده مرکز رسیدگی به امور مساجد برای برپایی نماز جماعت در ماه رمضان گفت: کار کارشناسی با مشورت با مسئولین وزارت بهداشت صورت گرفته که منجر به تدوین طرحی شده است تا در هر صورت مساجد کشور در شرایط کرونایی باز باشند. در ماه رمضان هوا مساعد است و می‌توان از فضای باز استفاده کرد، فاصله‌گذاری‌ها را می‌توان بیشتر کرد و با ممانعت از حضور افراد با تب‌سنجی، ظرفیت برگزاری مجالس و نماز جماعت را در ماه رمضان ایجاد کرد.

ذاکر ادامه داد: ائمه جماعت مساجد هم در سخنرانی‌های خود بارها تذکر می‌دهند که افراد دارای علائم حاضر نشوند و در صورتی که فردی هم حضور پیدا کند با فیلترهایی مانع حضور او در مسجد خواهیم شد. علاوه بر این در حوزه فضای مجازی نیز فعال هستیم تا از برنامه‌ها به دلیل تعداد محدود افراد حاضر در مساجد در زمان برنامه‌ها، افراد بیشتری بتوانند استفاده کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پایان خاطرنشان کرد: مساجد مهیا هستند تا برنامه‌های دعا و مناجات و نماز جماعت را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ماه رمضان اجرایی کنند. ان شاء الله بعد از پایان رمضان و با دعاهای مردم شاهد کاهش ابتلا و مرگ و میر کرونایی باشیم


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود

عکس | برگزاری مرحله‌ دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

عکس | برگزاری نخستین نشست هماهنگی دهه کرامت مازندران

نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آیین سالگرد و بزرگداشت آیت‌الله صالحی مازندرانی در قائم‌شهر برگزار شد

برگزاری مرحله‌ی دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

بازدید هیئت اعزامی از دانشگاه BISU پکن

تشکیل معاونت پیگیری امورات مسجدها در اداره های کل

ارتقای سرمایه‌ اجتماعی در دستور کار شهردار جدید ساری قرار گیرد