آخرین مطالب

مردم ولایتمدار استان مازندران در عزای سید و سالار شهیدان و در تاسوعای حسینی که به نام علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) نام دارد در حزن و اندوه به سر می‌برند سیاست و جامعه

مردم ولایتمدار استان مازندران در عزای سید و سالار شهیدان و در تاسوعای حسینی که به نام علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) نام دارد در حزن و اندوه به سر می‌برند

  بزرگنمایی:

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :این روزها هم‌زمان با تاسوعا و عاشورای حسینی، که مردم عزادار و سیاه‌پوش سرور و سالار شهیدان ویاران وفادارش هستند، مازندران که به دیار علویان شهره است و امامزادگان زیادی در این سرزمین آرمیده‌اند، از سال‌های دور تا به امروز در ایام عزای سیدالشهدا(ع) با برگزاری مراسم استقبال از محرم عزاداری و سوگواری برای امام سوم شیعیان و خاندان پاکش را شروع می‌کردند و تا پایان صفر مساجد و تکایا و حسینیه‌ها را خالی از نوای «یا حسین» نمی‌گذاشتند چند روزی است در محرم حسینی حال و هوای عجیبی دارد.
 
سالیان سال است که مردم ما چنین ایامی را در مساجد، حسینیه و تکایا شب‌زنده‌داری کرده و در عزای امام حسین (ع )ویارانش سینه می‌زنند، ولی ویروس کرونا محرم تازه‌ای رقم زد، محرمی که ظاهری متفاوت‌تر از سالیان قبل دارد.
 
شاید حال و هوای شهر در این شب‌ها شبیه محرم سال گذشته نباشد، ولی جالب است بدانیم که مردم ما خانه خود را همچون مساجد تلقی کرده و اقدام به برگزاری روضه خانگی کردند.

مردم ولایتمدار استان مازندران در عزای سید و سالار شهیدان و در تاسوعای حسینی که به نام علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس (ع) نام دارد در حزن و اندوه به سر می‌برند.

دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت، دیشب و در شب تاسوعا و امروز در روز تاسوعا، با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی در مکان‌های تعیین شده به سوگواری می‌پردازند و یاد و خاطر مصائب اباعبدالله الحسین (ع)، پرچمدار کربلا و یاران باوفایش را گرامی داشتند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با تسلیت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی ، گفت : قیام خونین حضرت سیدالشهداء(ع) ، تاسوعا و  عاشورا یکی از مهم ترین عبرت های تاریخ و الگوی تمدن سازی انقلاب اسلامی است.

حجت الاسلام ناصر شکریان امیری ضمن عرض تسلیت ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش و فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی ، اظهار داشت : واقعه خونین و عبرت آموز عاشورا و حرکت عظیم حضرت سیدالشهداء(ع) در حادثه کربلا مهم ترین و درس آموز ترین حرکت تمدنی تاریخ اسلام است و این راز ماندگاری قیام خونین عاشورا است.

وی در ادامه با اشاره به وجود انحرافات گسترده جامعه در عصر امام حسین (ع) ، افزود: حرکت خونین و قیام تمدن ساز سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش نشان از وجود تفکرات انحرافی و وجود ظلم در جامعه اسلامی آن دوران بود و حکومت دچار آسیب های فراوانی‌ بود که باید درمان میشد .

عضو شورای فرهنگ عمومی استان در بخش دیگری از سخنان خود به جاودانگی قیام خونین حضرت سید الشهدا ء(ع)و اثرات آن در جامعه انسانی و اسلامی اشاره و تاکید کرد : نظام مقدس جمهوری اسلامی با همان اصول و مبانی گفتمان عاشورا توسط امام راحل پایه ریزی شد و بسیاری از قدرت های جهان را به زانو در آورد.

شکریان امیری با اشاره ابعاد جهانی قیام عاشورا و تاثیرات آن بر جهان اسلام و برخی جوامع انسانی ، خاطر نشان کرد: بدون شک مولفه های درس آموز قیام خونین امام حسین (ع) و عاشورا می تواند نقش مهمی در شکل گیری تمدن نوین اسلامی ایفاء کند و ایران اسلامی هم با همین مولفه ها و عبرت ها بیش از چهل و دو سال است در برابر تمامی قدرت های پوشالی جهان ایستاده است.

استاد برجسته حوزه و دانشگاه های مازندران در پایان با اشاره به اهمیت تبیین مولفه های فرهنگ ساز و تمدن ساز این واقعه مهم ،بیان داشت: قیام خونین حضرت سیدالشهداء (ع) و عاشورا امروز به یک گفتمان جهانی تبدیل شده است و نه تنها شیعیان جهان بلکه بسیاری از ملت های آزادی خواه جهان در پاسداشت این حرکت مهم ایستاده اند و در حرکت تمدنی انقلاب اسلامی نقش آفرینی می کنند.

عشاق اهل‌بیت به‌خصوص امام حسین (ع) در این شب‌ها در عزای شهدای دشت کربلا اشک ریخته و باری دیگر حوادث دشت خونین کربلا را نقل می‌کنند و در رسای مظلومیت امام حسین(ع) ویارانش اشک می‌ریزند.
 
مردم شهرها و روستاهای مازندران تاسوعا و عاشورای حسینی دست از کار و تلاش برداشته و به عزای شهید کربلا می‌نشینند، به‌طوری‌که کمتر کسی را خواهید یافت که در عزای حسین (ع) غمگین نباشد.
 
در تاسوعا و عاشورای حسینی امسال، دل‌ها جور دیگری روانه کربلا می‌شود، گویی مظلومیت آل علی (ع) بار دیگر به رخ جهانیان کشیده شد، ولی مردم ثابت کردند ما هر چه داریم از حسین (ع) است، کمتر مسجدی را می‌یابید که دربش بسته باشد.
 
نیات و نذری‌ها توسط بانیان و خیرین به طرق مختلف همانند توزیع سبد های معیشتی به دست نیازمندان و عزاداران حسینی می‌رسد، هیچ‌چیز نمی‌تواند قلوب این مردم را از یاد حسین (ع) و خاندانش خالی کند.

هیئت‌های مذهبی استان مازندران امسال با توجه به شیوع کرونا به‌صورت مجازی و یا با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی عزاداری می‌کنند.

تاسوعای امسال متفاوت با دیگر سال‌ها است، متفاوت از بابت رعایت پروتکل‌های بهداشتی اما با همان شور و شعوری که از مردم دیار علویان می‌توان انتظار داشت. مردمی که دهه نخست محرم  را با رعایت تمام نکات ایمنی و بهداشتی عزاداری سیدالشهدا (ع) را به اوج رسانده‌اند و آمادگی دارند تا به روز عاشورای حسین (ع) برسند.

یک کارشناس مذهبی با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) قیامی به وسعت تاریخ است و نه تنها برای آن دوره‌ای که کوفیان منتظر امام حسین (ع) بودند، گفت: امام حسین (ع) می‌دانست که امروز اگر برای اقامه دین الله بلند نشود در دنیای اسلام تحولی عظیم آن هم در این حد را نخواهیم دید.

محمد رضا ابوالفضلی با بیان اینکه ساده‌انگارانه است که بگوییم امام حسین (ع) از عظمت راهی که آغاز کرده خبر نداشته است، تاکید کرد: ایشان با علم به انجام بزرگترین قیام اسلام به سمت کوفه روانه شدند و امروز تأثیرات آن را مشاهده می‌کنیم که در سراسر دنیا و نه تنها شیعیان و مسلمانان بلکه تمام مردم دنیا، یاد این قیام را گرامی می‌دارند.

وی افزود: قیام امام حسین (ع) از این منظر دارای اهمیت است که فرای تاریخ و زمان خودش است و در تمام طول تاریخ سایه افکنده و تحول زا بوده است. چه بسیار تحولاتی که در دنیا در این قرن‌ها از بابت قیام حسین (ع) و یارانش در دشت کربلا به وقوع نپیوستند که یکی از مهمترین آنها همین انقلاب اسلامی ایران بود که هنوز بعد از چهار دهه دنیا انگشت حیرت به دهان دارد که چطور با تفکر حسینی می‌شود بنیان یک امپراطوری دو هزار و 500 ساله را برکند و حکومت اسلامی را تشکیل داد که پایه و اساس آن قیام امام است.

این عمق شگرفت حادثه عاشورا و تاسوعا است که از سال‌ها و قرن‌ها قبل تا کنون بر تارک آسمان تدین و تشرع و حتی شعر و ادب و هنر ایران اسلامی و شیعیان تابیده است آن هم تابشی که گرما بخشی و نور دهندگی رسالت و ویژگی اصلی آن است.

عاشورا و تاسوعا نوری دارند که روشن می‌سازند انتهای دل شب مان را؛ نوری که از قرن‌ها قبل تاکنون روشنایی داده است چون ماه تابان بر سر نیزه، چون خورشیدی بلند و گرم… مردم استان مازندران اما به خوبی قدردان این خورشیدند می‌دانند نور و گرمایش تا چه اندازه شیرینی می‌بخشد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود

عکس | برگزاری مرحله‌ دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

عکس | برگزاری نخستین نشست هماهنگی دهه کرامت مازندران

نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آیین سالگرد و بزرگداشت آیت‌الله صالحی مازندرانی در قائم‌شهر برگزار شد

برگزاری مرحله‌ی دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

بازدید هیئت اعزامی از دانشگاه BISU پکن

تشکیل معاونت پیگیری امورات مسجدها در اداره های کل

ارتقای سرمایه‌ اجتماعی در دستور کار شهردار جدید ساری قرار گیرد