آخرین مطالب

مدیرعامل آب منطقه ای مازندران مطرح کرد: زون بندی مازندران برای اجرای طرح جامع آبرسانی آموزش، علم، فناوری و بازی

مدیرعامل آب منطقه ای مازندران مطرح کرد: زون بندی مازندران برای اجرای طرح جامع آبرسانی

  بزرگنمایی:

مدیرعامل آب منطقه ای مازندران با اشاره به زون بندی استان در قالب طرح جامع تامین آب گفت: اولین زون مربوط به شهرستان های تنکابن، عباس آباد و رامسر است.

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :محمدابراهیم یخکشی در گفتگو با خبرنگار ما  با بیان اینکه مسئله تأمین و توزیع آب شرب پایدار و با کیفیت یکی از مهمترین مسائل استان مازندران است، اظهار داشت: در سنوات گذشته تأمین آب شرب با حفر چاه و استفاده از منابع آبی زیرزمینی انجام می‌شد اما اکنون با رشد روز افزون جمعیت، ساخت و سازها و محدودیت آب‌های زیر زمینی در مازندران، عملاً استفاده از آب زیرزمینی امکان پذیر نبوده و این استان با کمبود آب شرب روبروست.

وی افزود: این درحالی است که میزان بارش سالانه در مازندران به طور متوسط 630 میلیمتر و در بعضی مناطق از جمله غرب استان بیش از 1000 میلیمتر است و آب‌های سطحی نسبتاً مناسبی وجود دارد اما به دلیل عدم بهره گیری و بهره برداری از آب‌های سطحی، مشکل کمبود آب شرب در آن بسیار جدی است.

یخکشی با بیان اینکه بهترین راه ممکن جهت برون رفت از این مشکل، استفاده از آب‌های سطحی است، خاطر نشان کرد: به همین منظور وزارت نیرو طرح جامع تأمین آب شرب و آبرسانی و بهره برداری از آب‌های سطحی را در دستور کار قرار داد.

وی ادامه داد: در این طرح مازندران، به 9 زون تقسیم بندی شده که زون نخست آن مربوط به شهرستان‌های رامسر، تنکابن و عباس آباد است.

وی ادامه داد: منابع تأمین آب برای این طرح از چهار منبع سد میجران، رودخانه دوهزار و سه هزار و همچنین رودخانه آزارود پیش بینی شده است.

یخکشی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های اصلی این طرح پیش بینی تأمین آب شرب برای چشم انداز 25 ساله برای جمعیت مقیم و توریست و به صورت مجتمع شهری و روستایی است، خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح، نیاز آبی این منطقه برای جمعیت شهری و روستایی و جمعیت توریست و همه روستاهای واقع در دشت تأمین خواهد شد.

یخکشی با بیان اینکه در فاز نخست طرح آبرسانی به سه شهرستان غرب مازندران، ابتدا از سد میجران رامسر، تأمین آب شرب این شهر صورت گرفت، اضافه کرد با احداث تصفیه خانه‌ای به ظرفیت 400 لیتر در ثانیه آب شرب رامسر از این سد تأمین شد و می‌توان گفت که اولین تصفیه خانه آب شرب استان در رامسر احداث و بهره برداری شد و در ادامه نیز برای تأمین آب شرب مجتمع آبرسانی مورد اشاره، روی رودخانه دوهزار و سه هزار متمرکز شده است و در این مرحله با احداث بندهای انحرافی روی رودخانه دوهزار و سه هزار و اجرای خطوط انتقال و تصفیه خانه، بخشی از نیاز مجتمع تأمین می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران تصریح کرد: در فاز اول این مرحله، احداث یک بند انحرافی روی رودخانه دو هزار و اجرای 25 کیلومتر خط انتقال و مخازن پیش بینی شده و عملیات این طرح هم اینک شروع شده و پیمانکار آن انتخاب شده و در حال تجهیز کارگاه و انجام مقدمات است در ادامه نیز با پیشرفت اجرایی خط انتقال، تصفیه خانه نیز احداث خواهد شد.

وی ادامه داد: در فاز نخست این طرح، تنکابن و خرم آباد و روستاهای محدوده بهره مند خواهند شد و در ادامه نیز سایر مناطق پیش بینی شده در طرح، با اجرای همه مؤلفه‌ها و نیز استفاده از سایر منابع تأمین از جمله آزارود از منابع طرح بهره مند خواهند شد.

یخکشی تصریح کرد: جزئیات طرح به این شکل خواهد بود که همه شهرهای مجتمع به شکلی به همدیگر رینگ خواهند شد.

 

این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت آب شرب خرم آباد در بخش کیفیت و مقدار تأمین شده مناسب نیست، به همین جهت افزون بر طرح اصلی و کلان آبرسانی به مجتمع رامسر، تنکابن و عباس آباد از منابع آب سطحی و تا اجرای آن طرح اصلی، در قالب یک پروژه فوری اضطراری با استفاده از چاه‌های حفرشده، آب شرب خرم آباد تأمین می‌شود و هم اینک مخزن آن احداث شده و خطوط انتقال در حال اجراست و با تکمیل آن مشکلات این شهر برطرف می‌شود.

یخکشی با اشاره به هدفگذاری طرح آبرسانی به شهرستان‌های سه گانه غرب مازندران خاطرنشان کرد: با اجرای کامل طرح آبرسانی برای این سه شهرستان به طور کلی آب شرب 617 هزار نفر جمعیت شهری، روستایی و توریست تأمین خواهد شد و این به معنای آن است که به جز روستاهای مناطق ارتفاعات که در این طرح دیده نشده، همه جمعیت شهری و روستایی این سه شهرستان، مشکل آب شرب آنها حل می‌شود.

وی افزود: هم اینک از نظر بودجه و اعتبار دو ردیف اجرایی از جمله آبرسانی به مجتمع رامسر، تنکابن و عباس آباد و نیز آبرسانی به تنکابن و خرم آباد در پیوست قانون بودجه وجود دارد و این نشان از توجه دولت و مجلس به رفع مشکل آب شرب غرب استان است.

وی با تاکید بر اینکه کل آب استحصالی برای شرب از سیستم دوهزار و سه هزار حدود 30 میلیون مترمکعب است در مقایسه با حجم کل آب حوزه رودخانه دوهزار و سه هزار و چشمه کیله که حدود 400 میلیون مترمکعب بوده، عدد کمی است و در تخصیص آب این رودخانه به شرب، همه نیازهای زیست محیطی و کشاورزی پایین دست مدنظر قرار گرفته است، در عین حال افزود برای پایداری در تأمین آب شرب در درازمدت برای این منظور مطالعات اولیه سد آزارود انجام شده و در حال پیگیری است تا در پیوست بودجه سال 1401 قرار بگیر


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مدیران و کارکنان نمونه دستگاه‌های اجرایی بابلسر تجلیل شدند

اجتماع «منتظران ظهور» در بابل برگزار می‌شود

هفته دولت یادآور تعهد، ایثار و مجاهدت در مسیر تعالی کشور است

غبارروبی مزار شهدا؛ تجدید میثاق مسئولان بابلسر با آرمان‌های شهیدان

یکصدو هفتاد و ششمین اجتماع مردم انقلابی بابلسر با گرامیداشت شهدای دولت برگزار شد

یکصد و هفتاد و پنجمین اجتماع شبانه مردم بابلسر برگزار شد

آیین بزرگداشت روز خبرنگار در بابلسر

میعادگاه منتظران امام زمان(عج) و بیعت‌کنندگان با رهبر انقلاب

تغییر در سبک زندگی و اخلاق، زمینه‌ساز دگرگونی سرنوشت جامعه است

اجتماع امت انقلابی و خونخواه بابلسر در شب شهادت امام حسن عسکری(ع) و چهلم «امام شهید»

اربعین «امام شهید» در یکصد و هفتاد و دومین اجتماع شبانه بابلسر

مهندسی فناوری اطلاعات؛ مسیر تحول خدمات عمومی و توسعه اقتصاد دیجیتال در مازندران

باید از نگاه صرفاً درمان‌محور به اتیسم فاصله گرفت

یکصدو شصت و نهمین اجتماع شبانه بابلسری‌ها

نهمین اشکواره حسینی آمل به ایستگاه پایانی رسید؛ هنر، روایتگر ماندگار عاشورا

برگزاری داوری بخش «نواهای آیینی» نهمین اشکواره فرهنگی - هنری حسینی

حجت الاسلام خانلری با اشاره به چهلمین روز شهادت رهبر انقلاب بر تجدید عهد مردم با مکتب امام و آرمان های شهدا تاکید کرد

انتقاد صریح امام جمعه ساری به سیاست‌های اقتصادی دولت در میدان جنگ

هفت هزار و هشتصد و بیست اثر در بخش عکس نهمین اشکواره حسینی داوری شد

فرهنگ ایثار و شهادت، پشتوانه عزت، اقتدار و پایداری ملت ایران است

آیین سوگواری در آستان ابراهیم ابوجواب(ع) بابلسر برگزار شد

رئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی استان مازندران با تأکید بر جایگاه راهبردی ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی گفت: ولایت فقیه ستون و اساس انقلاب اسلامی است.

برگزاری جلسه شورای برنامه‌ریزی شهرستان سیمرغ

شجاعت و شهامت؛ لازمه حرفه خبرنگاری/ رسانه‌ها وجدان جهانی را بیدار کردند

بخش دانش‌آموزی نهمین اشکواره حسینی؛ جلوه‌ای از پیوند هنر و فرهنگ عاشورایی

معماری مازندران باید هوشمند، بومی و متناسب با اقلیم باشد

یکصد و شصت‌و دومین اجتماع مردم انقلابی بابلسر

معرفی داوران بخش نواهای آیینی نهمین اشکواره فرهنگی‌هنری سراسری حسینی

استقلال قلم، میراث ماندگار خبرنگاری و سنگ‌بنای اعتماد عمومی

تجلیل از طلایه‌داران روایت خدمت در سیمرغ

تبریک روز خبرنگار توسط فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ سرهنگ حسن بابایی

داوران بخش نمایشنامه‌نویسی نهمین اشکواره فرهنگی‌هنری سراسری حسینی معرفی شدند

نگاهی به کارنامه شهردار بابلسر و افق پیش‌روی این شهر ساحلی

پیام تبریک مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران به‌مناسبت روز خبرنگار

رونمایی از پوستر نهمین اشکواره سراسری فرهنگی‌هنری حسینی

رئیس ارشاد سیمرغ؛ اعتماد مردم بزرگ‌ترین سرمایه رسانه است. به بهانه فرا رسیدن روز خبرنگار

خبرنگار امانت‌دار حقیقت و حقوق مردم است

مراسم گرامی‌داشت روز خبرنگار در شهرستان سیمرغ برگزار شد

اربعین حسینی این اجتماع عظیم را نماد همبستگی جهان اسلام و جلوه ای از عشق و ارادت مسلمانان به حصرت سید الشهدا (ع) توصیف کرد

پیام تبریک فــــرماندار شهرستان سیمــــرغ بمناسبت فرارسیدن 17 مرداد ماه روز خبرنگار

صد و پنجاه و نهمین اجتماع شبانه مردم انقلابی بابلسر

معرفی اعضای هیئت داوران بخش رسانه نهمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی

صدو پنجاه و نهمین اجتماع خون خواهان امام شهید

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیمرغ، با گرامیداشت هفدهم مرداد، روز خبرنگار، این مناسبت را فرصتی برای تجلیل از تلاش‌های ارزشمند اصحاب رسانه

طنین قرآن و زیارت امین‌الله در سنگر مسجد سنگتاب در شهرستان سیمرغ

جلسه شورای معاونین و رابطان محورهای چهارگانه کانون خدمت رضوی شهرستان سیمرغ

داوران بخش شعر نهمین اشکواره فرهنگی‌هنری سراسری حسینی آمل معرفی شدند

یکصدو صدوپنجاه‌وهشتمین اجتماع مردم انقلابی بابلسر

استمرار خدمت کاسوکاران به زائران اربعین

خبرنگاران، راویان حقیقت و پل ارتباطی میان نهادهای علمی، فرهنگی و اجتماعی با مردم هستند