آخرین مطالب

سر ریز شدن آب سد البرز مازندران کشاورزی و اقتصادی

سر ریز شدن آب سد البرز مازندران

  بزرگنمایی:
گروه کشاورزی و اقتصادی: سد البرز واقع در منطقه لفور سوادکوه شمالی با تکمیل شدن ظرفیت ۱۴۲ میلیون مترمکعبی آن در پی بارندگی‌های نخستین هفته سال جدید ، سرریز شده است.

گروه کشاورزی و اقتصادی: سد البرز واقع در منطقه لفور سوادکوه شمالی با تکمیل شدن ظرفیت 142 میلیون مترمکعبی آن در پی بارندگی‌های نخستین هفته سال جدید ، سرریز شده است.


 به گزارش پایگاه خبری فجر شمال مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندرانششم فروردین ماه 1401  گفت:  طبق یک عملیات کارشناسی و منطقی به منظور آزمایش و کنترل ابزار دقیق سد ،نگهداری و آزمایش دریچه های سد ، عملیات سرریز شدن سد البرز انجام شد.

جواد طوسی با بیان این که سابقه سرریز شدن آب سد البرز در دهه 90 در 24 اردیبهشت سال 1399 و 11 اسفند سال 1394 وجود دارد ، افزود : در حال حاضر وضعیت روان آب های رودخانه های منتهی به این سد بسیار خوب است.

سد البرز  که در حد فاصل 2 رودخانه سیاهرود  و بابلرود ساخته شده ، علاوه بر تامین آب کشاورزی و شرب منطقه در سال های اخیر نقش کنترل سیلاب هم داشت. این سد تامین کننده آب 54 هزار هکتار اراضی کشاورزی و آب شرب 330 لیتر در ثانیه برای شهرهای گروه الف شامل بابل ، هادی شهر ، بابلسر و امیرکلا است.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران در توضیح وضعیت آبگیری دیگر سدهای استان نیز گفت : در حال حاضر از ظرفیت   حدود 330 میلیون متر مکعبی سدهای بزرگ و کوچک استان 275میلیون متر مکعب برابر با 62 درصد ظرفیت مخازن آبگیری شد و 38درصد همچنان خالی است.

طوسی با اظهار این که طبق آمار این مقدار آبگیری سدهای مازندران  34درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می دهد ،افزود : بیشترین نگرانی از وضعیت سدهای استان به بزرگترین سد یعنی سد شهید رجایی ساری بر می گردد که تا کنون 104 میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده در مقایسه با چنین روزهایی در سال گذشته  حدود 28درصد کمتر است.

وی در عین حال از تکمیل ظرفیت 2 سد متوسط میجران رامسر با هشت میلیون متر مکعب و سد شیاده بابل یا پنج میلیون متر مکعب خبر داد و گفت: همچنین سد الیمالات نور با یک میلیون متر مکعب ، برنجستانک قائمشهر حدود چهار میلیون ، سنبل رود شیرگاه حدود 1.5 میلیون و سد صلاح الدین کلای نوشهر با 2.1 میلیون متر مکعب  چهار سد بسیار کوچک مازندران هستند که آبگیری این سدها به خاطر نقشی که در کنترل سیلاب های محلی دارند همواره در حد 50 تا 60 درصد مورد توجه قرار می گیرد.

طبق گزارش مرکز ملی خشکسالی هواشناسی ،میزان بارندگی در مازندران از ابتدای مهر ماه تا پایان اسفند گذشته 397 میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری که حدود 400 میلی‌متر بوده ، حدود یک درصد کاهش داشته است ، اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته که حدود 335 میلی متر بوده، 18.5 درصد افزایش یافته است.

آب سد البرز مازندران سرریز شد

 

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران همچنین وضعیت آبگیری آب بندان های استان را مطلوب توصیف کرد و گفت: درحال حاضر  79درصد از ظرفیت ذخیره سازی آب بندان های استان آب ذخیره شده وجود دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 10درصد بیشتر است.

وی افزود : 800 قطعه آب بندان با ظرفیت حدود 405 میلیون متر مکعب در استان وجود دارد که تاکنون حدود 320 میلیون متر مکعب از ظرفیت این سازه آبی سنتی استان آبگیری شده است.

مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی مازندران حدود 500 هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود 12 درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد ، اثرگذاری خواهد کرد.

خبرنگار پایگاه خبری فجر شمال
مجید اسدی
انتهای پیام

 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

وقتی «جشنواره» به بازارچه بدل می‌شود

استقبال باشکوه مردم و مسئولان از سامان احمدی، MMA قهرمان طلایی آسیا

چهارمین جشنواره فرهنگی‌ ـ ورزشی طلاب بسیجی مازندران در سپاه کربلا

تحویل 700 قطعه زمین به فرزندآوران مازندران

بانوان نمونه جهاد کشاورزی سوادکوه به مناسبت میلاد حضرت فاطمه (س) تجلیل شدند

در رد یک تشبیه نادرست و نگرشی خطرناک به رسانه

امام‌جمعه موقت ساری بر شناخت صحیح امام خمینی(ره) تاکید کرد

تلاش شهید آیت‌الله مفتح یادآور مقابله با جریان‌های التقاطی و تحقق آرمان وحدت

حجت الاسلام خانلری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان به مشکلات معیشتی مردم گفت مدیران برای کنترل و کاهش گرانی ها اهتمام بیشتری داشته باشند

مادر؛ فرشته‌ای که زمان هم از بزرگی‌اش جا می‌ماند

طلوع افتخار در لبنان؛ سامان احمدی بر بام MMA آسیا ایستاد

گفت‌وگو با استاد برجسته و پژوهشگر حوزه فناوری‌های نوین حسابداری و مالی کشور

جایگاه خبرنگار در جهان امروز، مسئولیت، استقلال و نقش ساختارها در کیفیت اطلاع‌رسانی

شهر دانشجو؛ زیست‌بوم نوآوری و مشارکت نسل دانشگاهی

پیشرفت سیستم‌های اطلاعات حسابداری و خودکار کاهش نقش دستی جهت ثبت اطلاعات مالی

انتصاب نخستین بانو به عنوان مدیر در شرکت آب و فاضلاب مازندران خانم مهندس بهشته احمدی در شهرستان سیمرغ

همایش روز حسابدار با عنوان "هوش مصنوعی در حسابداری و مدیریت"

چاپ مقاله علمی بین‌المللی در مجله‌ی معتبر Springer Nature

پیام تسلیت وهابی خنکداری فرماندار به مناسبت سالروز وفات حضرت ام‌البنین(سلام الله علیها) و روز تکریم مادران و همسران شهدا

یازدهمین کنفرانس بین‌المللی ICSPIS 2025 به میزبانی دانشگاه علوم و فنون مازندران

بحمدالله بار دیگر توفیق خدمت رسانی خالصانه و بی منت به زائران حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در چایخانه آن حضرت(ع) در صحن آقا امام حسن مجتبی

پیام تبریک مرتضی درزی پور، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سیمرغ، به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو

پیام رییس دانشگاه علوم و فنون مازندران به مناسبت روز دانشجو

جشن روز دانشجو در دانشگاه علوم و فنون مازندران با برنامه‌های متنوع برگزار شد

تأکید جهاد کشاورزی سوادکوه بر ضرورت احیای اصولی جنگل‌های سوخته؛ باززایی طبیعی در کنار مشارکت مردمی

سفر به شهر انارها؛ روایت جشنواره ملی انار ساوه و گشت‌وگذاری در عمارت تاریخی عبدالله‌آباد

برگزاری کارگاه «تربیت رسانه‌ای» با رویکرد قرآنی در بابلسر

انتقاد نماینده ولی‌فقیه در مازندران از نابسامانی توزیع نهاده‌های کشاورزی

همایش علویان؛ تاریخ، فرهنگ و سیاست در آمل برگزار می‌شود

ساری میزبان همایش روز جهانی افراد دارای معلولیت

بازدید دانشجویان گروه مهندسی برق از نمایشگاه بین‌المللی تهران

تقدیر از فعالان فرهنگی حوزه اهدای عضو در دانشگاه علوم و فنون مازندران

قهرمانی تیم دینامو در فینال مسابقات فوتسال جام 16 آذر دانشگاه علوم و فنون مازندران

پیام نماینده مقام معظم رهبری در استان مازندران به مناسبت 12 آذرماه روز جهانی معلولان

تقدیر پژوهشگر برگزیده گروه فنی و مهندسی استان مازندران

کمبود پایگاه های تخصصی اطفا حریق در مازندران

پیام تبریک، وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ به مناسبت دهم آذر ماه روز مجلس

احیای «گِل‌گوئی»؛ هنر فراموش‌شده زنان مازنی بر دیوارهای کهن سوادکوه

کسب عنوان نایب‌ قهرمانی دانشجوی دانشگاه علوم و فنون مازندران

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون مازندران

هجوم آتش به جنگل‌های هیرکانی؛ همبستگی ایرانیان و خلأیی که نمی‌توان نادیده گرفت

سپرده‌گذاری 32 میلیارد ریالی خیران سیمرغ در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت

قدردانی از کمیته امداد مازندران برای گسترش فرهنگ قرآن در بین مددجویان

مرکز روزانه آموزش توانبخشی چند معلولیتی«ذهن آگاه» باحضور رحمانی مدیرکل بهزیستی و وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ افتتاح شد.

تأکید معاون آموزشی دانشگاه مازندران بر برگزاری منظم کلاس‌ها و ارتقای زیرساخت‌های آموزشی

کودتای 28 مرداد و تجربه برجام نشان داد که اعتماد به آمریکا نتیجه‌ای جز خسارت ندارد

روحیه بسیجی، رمز مقاومت و اقتدار ملی است

امام جمعه کیاکلا گفت مسئولان باید شبانه روز برای خدمت به مردم تلاش کنند تا مشکلات و معیشتی و اقتصادی هرچه زودتر برطرف شود

یادواره شهدای محله بیدآباد بابل برگزار می‌شود

برگزاری دومین پیش‌نشست همایش ملی همزیستی و وفاق در ایران امروز