آخرین مطالب

رییس مرکز بهداشت و درمان بابلسر؛

تأکید دین اسلام بر ازدواج به منظور دستیابی به آرامش احتمالا اصلی ترین هدف است آیین زندگی، بهداشت و سلامت

تأکید دین اسلام بر ازدواج به منظور دستیابی به آرامش احتمالا اصلی ترین هدف است

  بزرگنمایی:
رییس مرکز بهداشت و درمان بابلسر در یاداشتی به اهمیت ازدواج سالم پرداخته و آورده است: تأکید دین اسلام بر ازدواج به منظور دستیابی به آرامش احتمالا اصلی ترین هدف است.

رییس مرکز بهداشت و درمان بابلسر در یاداشتی  به اهمیت  ازدواج سالم پرداخته و آورده است: تأکید دین اسلام بر ازدواج به منظور دستیابی به آرامش احتمالا اصلی ترین هدف است.



به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، دکترکاظم نجف پور رییس مرکز بهداشت و درمان بابلسر در یاداشتی تحلیلی  به
اهمیت ازدواج در آیینه­ کتاب دانستنی ­های ازدواج سالم پرداخته و آورده است:

در آموزه ­های اسلامی، اهمیت ازدواج از دو منظر منافع فردی و مصالح اجتماعی قابل بررسی است. اهمیت ازدواج در دین مبین اسلام تا آن اندازه بالاست که در قرآن کریم از همسران به عنوان زیبایی برای یکدیگر و مایه آرامش یاد میکند. همچنین پیامبر گرامی اسلام (ص) میفرماید: «هیچ بنایی در اسلام نیست که دوست داشتنی تر از بنای ازدواج باشد.» همچنین در روایات متعددی، عبادت افراد متأهل را برتر از عبادت افراد غیرمتأهل برشمرده است. چنانکه امام صادق (ع) فرموده است: «دو رکعت نمازی که انسان متأهل می خواند ، ثوابش بیشتر از هفتاد رکعتی است که انسان مجرّد میخواند.»

ازدواج فرآیندی است از کنش متقابل بین دو فرد، یک مرد و یک زن که برخی شرایط قانونی را تحقق بخشیده اند. مراسمی را برای برگزاری زناشویی خود به پا داشته اند و عمل آنها مور پذیرش قانون قرار گرفته است.

تأکید دین اسلام بر ازدواج به منظور دستیابی به آرامش احتمالا اصلی ترین هدف است، اما برخی اهداف دیگر همچون بقای نسل و دستیابی به کمالات انسانی نیز از موارد مهم آن به شمار می آید. با پیچیده شدن ساختار اجتماع و تغییر اساسی در ماهیت روابط اجتماعی و بین فردی، دستیابی به ابعاد پنهان شخصیت افراد بسیار دشوار شده است.

نسل کنونی با توقعات کاذب و روزافزونی نیز روبرو است که گاهی وسوسه انگیز بوده و هرگز در یک زندگی واقعی مجالی برای تحقق نمی یابد.

ظاهرا این قصد و مطالبه هنوز از سوی برخی چندان جدی تلقی نشده است. به همین دلیل، نسل جدید اکنون خود درصدد به کارگیری و آزمون روشهای جدید، برای ازدواجی پایدارتر و رضایت مندانه است.

روش آشنایی مستقیم و احیانا دوستی دختر و پسر روشی است که نسل جوان آن را برگزیده و در حال آزمودن آن است.

در حالی که جوانان به دلیل اعتقاد به کاستی های متعدد در همسرگزینی سنتی، ترجیح می دهند از آن فاصله بگیرند، با سوالات جدید دیگری روبرو می شوند، که پاسخ هر یک از آنها نیاز به سازوکارهای جدید و مدرن تر دارد. در چنین شرایطی درک نامناسب از شرایط جدید، ما را همچنان به سمت بهره گیری نادرست از ابزارهای سنتی «ریش سفیدی و کدخدا منشی به جای مشاوره تخصصی»، و مانند آن فرا می خواند.

در آموزه های اسلامی، اهمیت ازدواج از دو منظر منافع فردی و مصالح اجتماعی قابل بررسی است. اهمیت ازدواج در دین مبین اسلام تا آن اندازه بالا است که در قرآن کریم از همسران به عنوان زیبایی برای یکدیگر و مایه آرامش یاد می کند.

ازدواج مناسب ترین زمینه برای تأمین نیازهای روانی، عاطفی و جنسی جوانان است و همین امر موجب سلامت دینی و

اخلاقی جوانان خواهد شد. به همین دلیل رسول خدا (ص) در روایتی می فرماید: «هر کس که ازدواج کرد، نصف دینش را حفظ کرده است. و باز در روایتی خطاب به جوانان فرمودند: «ای گروه جوانان! هر یک از شما که می تواند ازدواج کند، در اینباره اقدام نماید؛ زیرا به وسیله ازدواج می توان چشم و دامن را از گناه بازداشت.»

ازدواج تنها راه مطمئن و مشروع برای بقا و تربیت نسل صالح و شکل گیری جامعه سالم است و با ارضای مشروع غریزه جنسی از مسیری سالم و پاک، مانع گسترش فساد در اجتماع بوده و از این نظر نقشی مهم را در سلامت و امنیت

جامعه نیز ایفا می کند. به همین دلیل است که پیامبر مکرم اسلام افراد را از سخت گیری در ازدواج نهی کرده و فرموده اند: «وقتی کسی به خواستگاری می آید و اخلاق و دین او مایه رضایت است، به او زن دهید که اگر چنین نکنید، فتنه و فساد زمین را پرُ خواهد کرد. ازدواج همچنین راهی برای اعلام بلوغ و درخواست خودکفایی و استقلال از سوی جوانان است تا با تحقق مسولیت پذیری جدید، راه تکامل و تعالی را بپیمایند. تنها در این صورت است که فرد می تواند برنامه های اختصاصی خود را مستقل از والدین به گونه ای سالم و مطمئن به اجرا درآورد و به احساس لیاقت، شایستگی و اعتماد به نفس بیشتری دست یابد.
پژوهش ها و تجارب متعددی نشان دهنده آن است که مجرد زیستن، زمینه را برای ابتلا به انواع اختلالات روانی و بیماری های جسمانی فراهم می کند و سلامت جسمانی و روانی افراد متأهل بیشتر است و عموما عمر طولانی تر و و ضعیت اقتصادی بهتری دارند.

پایگاه خبری فجر شمال
رضا داداشی تنکابنی
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

فتنه‌ای بزرگ‌تر از فتنه صهیونیسم وجود ندارد

بررسی نقش سلایق مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی

ما آغازگر جنگ نبودیم و نخواهیم بود اما اگر بار دیگر جنگ بر علیه ما آغاز شود ما آنان را بیچاره خواهیم کرد و تل آویو را به شهر اشباح تبدیل می کنیم

موکب اوقاف مازندران در سامرا برپا شد

برپایی میز خدمت مدیران و روسای ادارات شهرستان سیمرغ

نایب‌رئیس و بازرس هیات تیراندازی مازندران انتخاب شدند

اربعین گرامیداشت شهدای اقتدار یگان ویژه انتظامی استان برگزار شد.

20 دستگاه دیجیتال برای تجهیز سالن‌های تیراندازی نیازمندیم

لشکر 25 کربلا همچنان افتخارآفرین است

مازندران، استان‌ محوری در ورزش کشور است

سعی می شود تا معضل تفنگ و فشنگ را در استان‌ مازندران، تقلیل ببخشیم

نخستین رویداد استانی مدار با عنوان «مدارس آینده در مدار انقلاب اسلامی» برگزار شد

با اعلام مدیرکل پزشکی قانونی استان : افزایش 19 درصدی مصدومان ناشی از گازگرفتگی سگ در مازندران

جلسه آموزشی امداد و نجات در قالب طرح اوقات فراغت در سیمرغ

تأکید بر نهادینه شدن نام امام زمان (عج) در عمق وجود آحاد جامعه

طهماسب پور فاتح اولین مدال جهانی کشتی فرنگی برای بابلسر

ساماندهی برنامه‌های فرهنگی در 57 نقطه از مناطق گردشگری استان مازندران

کارگاه توانمندسازی مجریان طرح‌های ساحلی و جنگلی در بابلسر برگزار شد

دوره‌ی آموزشی روایتگری، ویژه‌ی اربعین در بابل برگزار شد

یک میلیارد و 800 میلیون تومان تسهیلات در 4 ماه ابتدای سال‌جاری از محل صندوق امداد ولایت شهرستان جویبار پرداخت شد

پژوهشکده دفاع مقدس محور سومین کنگره ملی شهدای مازندران می‌شود

خادمیاران رضوی با حرکت‌هایی ساده اما پُرمعنا،نشان دادند که مهر اهل‌بیت(ع) تنها درسخن نیست،

عملیات بازسازی سقف سالن ورزشی شهید کشوری در شهرستان سیمرغ آغاز شد.

جلوه‌ای از ایمان و ایستادگی در سیمرغ از نقاشی‌های کودکانه تا روایت حماسه مقاومت نمایش داده شده است.

اهدای عضو روحانی سوادکوهی به 3 بیمار نیازمند، زندگی دوباره بخشید

نگاهی بر سریال «مهمان کشی» نماینده‌ای از سینمای دینی نوگرا، انتقادی و تجربی

ادارات مازندران روز چهارشنبه تعطیل است

آیین بزرگداشت شهید والامقام سردار غلامحسین غیب‌پرور در ناحیه ساری برگزار شد

هجدهمین جشنواره قرآن کارکنان وزارت نیرو در مازندران

هزینه بلاعوض و تسهیلات پیاده روی اربعین به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد

«سوگواره سر» در تهران به اجرا درمی آید

بازدید رئیس دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهوری از موزه دفاع مقدس مازندران

نمایشگاه ایران جان دفاع هنری52 هنرمند مازندران

ناجی غریقی که با نجات 6 نفر از جان خود گذشت

برگزاری ویژه‌برنامه «اربعین استقامت» در ساری

حضور و خدمت در نمازجمعه افتخاری بزرگ است

موکب اوقاف مازندران در سامرا برپا می شود

علت تنش آبی گسترده و خشکی سدهای مازندران و کشور

جلسه کمیته برنامه‌ریزی به ریاست فرماندار شهرستان سیمرغ شهرستان برگزار شد.

همزمان با فرارسیدن 5 تیرماه، سالروز اقامه اولین نمازجمعه

راهپیمایی جمعه های خشم و محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در شهرستان سیمرغ

حجت الاسلام خانلری اشاره همه به مدیران شهرستان سیمرغ کرد گفت مدیران شهرستان سیمرغ مدیران پروازی هست

خواست مردم انقلابی و عزم مقام معظم رهبری محو اسراییل

ابعاد علمی، فرهنگی و انسانی هوش مصنوعی توسط سخنرانان تبیین شد

نشست هفتگی آموزش تخصصی قرائت قرآن ثامن‌الحجج(ع) آمل

آیین هفتگی هیئت شهدای گمنام با موضوع بررسی ابعاد شخصیتی حضرت رقیه (س)

چهل روز ایستادگی ملت در مسیر شهیدان هم‌زمان با چهلمین روز شهادت سرداران سرافراز و دانشمندان ومدم شریف ایران اسلامی در جنگ تحمیلی رژیم

ثبت‌نام زیارت اربعین ویژه مددجویان کمیته امداد مازندران

دیدار خادمیاران رضوی سیمرغ با طلایه‌داران جهاد فرهنگی خادمیاران رضوی شهرستان سیمرغ

مساعدت یک میلیارد و ششصد میلیون تومانی مراکز نیکوکاری به نیازمندان جویبار