آخرین مطالب

امام جمعه شهرستان آمل تاکید کرد:

لزوم بازخوانی اندیشه فاطمی سیاست و جامعه

لزوم بازخوانی اندیشه فاطمی

  بزرگنمایی:
امام جمعه آمل گفت: بر همگان لازم است که بدانند حضرت زهرا(س) در راه دفاع از حق اهل بیت(ع) چه عملکردی داشته است از این رو باید نسبت به بازخوانی خطبه های حضرت زهرا(س) اهتمام داشته باشیم.


به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، حجت الاسلام ابراهیم یعقوبیان، عصر امروز(3دی) در نخستین روز مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) در دفتر حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری با بیان اینکه در مقوله خلیفه الله در عالم مباحث متعددی قابل طرح است، اظهار کرد:‌یک بحث این که خلیفه خدا در نظام هستی چه ویگی هایی باید داشته باشد. 

امام جمعه آمل با بیان اینکه ارتباط خلیفه الله با عالم،‌ارتباط عالم با خلیفه خدا و ادب برخورد با خلیفه خدا در نظام هستی و... از دیگر مباحث مطروحه در مقوله خلیفه الله است،‌ افزود: براساس روایات دینی و قرآن کریم عالم خلیفه الله را می شناسد و مطیع خلیفه خدا است.

وی با اشاره به خطبه 192نهج البلاغه (خطبه قاصعه) که از آن به عنوان طولانی ترین خطبه نهج البلاغه یاد می شود،‌ گفت:امیرالمومنین علی (ع) فرموده اند: من با رسول خدا (ص) بودم هنگامی که گروهی از سران قریش نزد ایشان آمدند و گفتند: محمد! اگر می خواهی به شما ایمان بیاوریم از این درخت بخواه که با ریشه های خود از جا کنده شد و در مقابل تو بایستد.پیامبر فرمودند: من آنچه را می ‌خواهید به شما نشان خواهم داد، هر چند بخوبی می‌دانم که شما به خیر و صلاح باز نمی‌گردید. پیامبر آنگاه فرمودند: ای درخت، اگر تو به خداوند و روز جزا ایمان داری و می ‌دانی که من فرستاده خدایم پس  به فرمان خدا از جا درآی و با ریشه های خود، در برابر من بایست. حضرت علی (ع) فرموده اند: سوگند به خدایی که پیامبرش را به حق مبعوث فرمود دیدم که درخت با ریشه هایش از جا کنده شد مقابل رسول خدا (ص) ایستاد. شاخه بلندش را بر رسول خدا (ص) و من گسترانید. مشرکان مجددا از پیامبر خواستند بگو که نیمی از آن به سمت تو آید و نیمی بر جای خود بماند...این روند ادامه داشت اما مشرکان در آخر به رسول خدا(ص) ایمان نیاوردند.

حجت الاسلام یعقوبیان با بیان اینکه این خطبه حضرت (ع) بیانگر اینکه عالم خلیفه الله را به درستی می شناسد،‌ ادامه داد: خلیفه خدا نیز عالم را می شناسد.بدین صورت که ما اکنون در ساری-استان مازندران-از استان های ایران اسلامی-از قاره آسیا و... قرار داریم.

وی با اشاره به حضرت عی(ع) درخطبه 171نهج البلاغه و دعال عدیله، اضافه کرد: عالم به یمن وجود پیامبر(ص) و آل آن حضرت حیات دارد؛ کسی که باید واسطه رسیدن به فیض باشد حضرت علی(ع) است پس خلیفه الله برای رسیدن به این جایگاه باید علی(ع) را بشناسد.

امام جمعه آمل با بیان اینکه شیعه افتخارش این که زمام خود را دست غیر معصوم نمی دهد، گفت: حضرت زهرا (س) در خصوص اهمیت واگذاری خلافت به حضرت علی(ع) در جمع زنان مدینه فرمودند: «بخدا سوگند اگر امر خلافت با او بود هر گاه مردم از جاده حق منحرف مى شدند و از پذیرش دلیل روشن سرباز مى زدند، آنها را با نرمى و ملایمت به سوى منزل مقصود سیر مى داد سیرى که هرگز آزار دهنده نبود، نه مرکب ناتوان مى شد، و نه راکب خسته و ملول.و سرانجام آنها را به سرچشمه آب زلال و گوارا وارد مى ساخت، نهرى که دو طرفش مملو از آب بود، آبى که هرگز ناصاف نمى شد سپس آنها را پس از سیرابى کامل باز مى گرداند و سرانجام او را در پنهان و آشکار خیرخواه خود مى یافتند. او هرگز از دنیا بهره نمى گرفت، و از آن سودى جز سیراب کردن تشنه کامان و سیر نمودن گرسنگان نداشت.و در این جا دنیا پرست از زاهد، و راستگو از دروغگو، براى همه آنها روشن مى شد.

وی با بیان اینکه فواید سه گانه دین و اهمیت ولایت مداری در خطبه حضرت زهرا(س) به درستی تصویر شده، برلزوم بازخوانی این خطبه تاکید کرد و افزود: جهان بینی و ایدئولوژی ما باید منطبق بر قرآن وعترت باشد که با بازخوانی این خطبه حضرت زهرا(س) به خوبی می توان در این مسیر قرار گرفت.

حجت الاسلام یعقوبیان با تاکید براینکه بدون معرفت و شناخت به کمال نمی رسیم، گفت: بر همگان لازم است که بدانند حضرت زهرا(س) در راه دفاع از حق اهل بیت(ع) چه عملکردی داشته است از این رو باید نسبت به بازخوانی خطبه های حضرت زهرا(س) اهتمام داشته باشیم.

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال /


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بانوان نمونه جهاد کشاورزی سوادکوه به مناسبت میلاد حضرت فاطمه (س) تجلیل شدند

در رد یک تشبیه نادرست و نگرشی خطرناک به رسانه

امام‌جمعه موقت ساری بر شناخت صحیح امام خمینی(ره) تاکید کرد

تلاش شهید آیت‌الله مفتح یادآور مقابله با جریان‌های التقاطی و تحقق آرمان وحدت

حجت الاسلام خانلری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان به مشکلات معیشتی مردم گفت مدیران برای کنترل و کاهش گرانی ها اهتمام بیشتری داشته باشند

مادر؛ فرشته‌ای که زمان هم از بزرگی‌اش جا می‌ماند

طلوع افتخار در لبنان؛ سامان احمدی بر بام MMA آسیا ایستاد

گفت‌وگو با استاد برجسته و پژوهشگر حوزه فناوری‌های نوین حسابداری و مالی کشور

جایگاه خبرنگار در جهان امروز، مسئولیت، استقلال و نقش ساختارها در کیفیت اطلاع‌رسانی

شهر دانشجو؛ زیست‌بوم نوآوری و مشارکت نسل دانشگاهی

انتصاب نخستین بانو به عنوان مدیر در شرکت آب و فاضلاب مازندران خانم مهندس بهشته احمدی در شهرستان سیمرغ

همایش روز حسابدار با عنوان "هوش مصنوعی در حسابداری و مدیریت"

چاپ مقاله علمی بین‌المللی در مجله‌ی معتبر Springer Nature

پیام تسلیت وهابی خنکداری فرماندار به مناسبت سالروز وفات حضرت ام‌البنین(سلام الله علیها) و روز تکریم مادران و همسران شهدا

یازدهمین کنفرانس بین‌المللی ICSPIS 2025 به میزبانی دانشگاه علوم و فنون مازندران

بحمدالله بار دیگر توفیق خدمت رسانی خالصانه و بی منت به زائران حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در چایخانه آن حضرت(ع) در صحن آقا امام حسن مجتبی

پیام تبریک مرتضی درزی پور، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سیمرغ، به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو

پیام رییس دانشگاه علوم و فنون مازندران به مناسبت روز دانشجو

جشن روز دانشجو در دانشگاه علوم و فنون مازندران با برنامه‌های متنوع برگزار شد

تأکید جهاد کشاورزی سوادکوه بر ضرورت احیای اصولی جنگل‌های سوخته؛ باززایی طبیعی در کنار مشارکت مردمی

سفر به شهر انارها؛ روایت جشنواره ملی انار ساوه و گشت‌وگذاری در عمارت تاریخی عبدالله‌آباد

برگزاری کارگاه «تربیت رسانه‌ای» با رویکرد قرآنی در بابلسر

انتقاد نماینده ولی‌فقیه در مازندران از نابسامانی توزیع نهاده‌های کشاورزی

همایش علویان؛ تاریخ، فرهنگ و سیاست در آمل برگزار می‌شود

ساری میزبان همایش روز جهانی افراد دارای معلولیت

بازدید دانشجویان گروه مهندسی برق از نمایشگاه بین‌المللی تهران

تقدیر از فعالان فرهنگی حوزه اهدای عضو در دانشگاه علوم و فنون مازندران

قهرمانی تیم دینامو در فینال مسابقات فوتسال جام 16 آذر دانشگاه علوم و فنون مازندران

پیام نماینده مقام معظم رهبری در استان مازندران به مناسبت 12 آذرماه روز جهانی معلولان

تقدیر پژوهشگر برگزیده گروه فنی و مهندسی استان مازندران

کمبود پایگاه های تخصصی اطفا حریق در مازندران

پیام تبریک، وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ به مناسبت دهم آذر ماه روز مجلس

احیای «گِل‌گوئی»؛ هنر فراموش‌شده زنان مازنی بر دیوارهای کهن سوادکوه

کسب عنوان نایب‌ قهرمانی دانشجوی دانشگاه علوم و فنون مازندران

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون مازندران

هجوم آتش به جنگل‌های هیرکانی؛ همبستگی ایرانیان و خلأیی که نمی‌توان نادیده گرفت

سپرده‌گذاری 32 میلیارد ریالی خیران سیمرغ در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت

قدردانی از کمیته امداد مازندران برای گسترش فرهنگ قرآن در بین مددجویان

مرکز روزانه آموزش توانبخشی چند معلولیتی«ذهن آگاه» باحضور رحمانی مدیرکل بهزیستی و وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ افتتاح شد.

تأکید معاون آموزشی دانشگاه مازندران بر برگزاری منظم کلاس‌ها و ارتقای زیرساخت‌های آموزشی

کودتای 28 مرداد و تجربه برجام نشان داد که اعتماد به آمریکا نتیجه‌ای جز خسارت ندارد

روحیه بسیجی، رمز مقاومت و اقتدار ملی است

امام جمعه کیاکلا گفت مسئولان باید شبانه روز برای خدمت به مردم تلاش کنند تا مشکلات و معیشتی و اقتصادی هرچه زودتر برطرف شود

یادواره شهدای محله بیدآباد بابل برگزار می‌شود

برگزاری دومین پیش‌نشست همایش ملی همزیستی و وفاق در ایران امروز

هفته پژوهش و فناوری، فرصت‌ها و چالش‌ها در مسیر تجاری‌سازی بینابین پژوهش‌های کاربردی و بازار محور

زلزله در گزنک مازندران

سرهنگ پاسدار علی حسن‌علی‌زاده،/ما وظیفه داریم برای مردم کار واقعی انجام بدهیم نه اینکه در حد حرف بمانیم.»

محفل بسیجیان قرآنی در بابلسر برگزار می‌شود

بابلسر غرق در ماتم زهرایی؛ اشک‌هایی که از آسمان دل‌ها فرو ریخت