آخرین مطالب

در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن انجام شد:

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران علم، فناوری و بازی

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران

  بزرگنمایی:
در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

    در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

                            



به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از  روابط عمومی دانشگاه مازندران، هم‌زمان با فرا رسیدن سال‌روز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامی‌داشت روز زن و مقام مادر، روابط عمومی اقدام به گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه کرده است که در این نوبت، به معرفی ‌دکتر سکینه اصغری قراخیلی عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران و یکی از بانوان نخبه و فعال حوزه علمی و پژوهشی پرداخت.
 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

1. لطفا شرح حال مختصری از خود و مراحل تحصیل‌تان بگویید؟

اینجانب سکینه اصغری قراخیلی، در سال 1344 در یک خانواده مذهبی در قایم‌شهر متولد شدم. تحصیلات دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خود را در مدارس قایم شهر گذراندم و در سال 1362 موفق به کسب دیپلم تجربی شدم. در کنکور سراسری همان سال، در رشته شیمی در دانشگاه الزهرا پذیرفته شده و این دوره را طی 5/3 سال به اتمام رساندم و در همان سال در کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس در رشته گرایش شیمی آلی پذیرفته شدم و تحصیلات خود را با چاپ دو مقاله ISI به اتمام رساندم. پس از آن در سال 1370 به عنوان هیات علمی(مربی) در دانشگاه مازندران آغاز به‌کار کردم. پس از سه سال همکاری با دانشگاه، در سال 1373 در کنکور دوره دکترای شیمی آلی در دانشگاه تربیت مدرس شرکت کردم که با کسب رتبه اول(سهمیه آزاد) پذیرفته شدم. دوران دکترای خود را با چاپ 5 مقاله ISI و کسب رتبه اول بین فارغ التحصیلان دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس در سال 1377 به اتمام رساندم و پس از آن، برای ادامه همکاری با دانشگاه مازندران برگشتم. از آن زمان تاکنون موفق به چاپ بیش از 90 مقاله ISI و بیش از 150 مقاله در سمینارها و کنفرانس های داخلی و بین المللی شده ام. هم‌چنین بیش از 20 دانشجوی دکتری و قریب به 60 دانشجوی کارشناسی ارشد، تحت راهنمایی بنده فارغ‌التحصیل شده‌اند. در طی همکاری خود در دانشگاه مازندران دو بار به عنوان«استاد نمونه زن در استان» و یک بار به عنوان«استاد نمونه دانشگاه» انتخاب گردیدم. هم‌چنین یک بار به عنوان استاد مشاور منتخب ملی و بار دیگر به عنوان استاد مشاور منتخب منطقه ای دانشجویان شاهد و ایثارگر انتخاب شده ام.

2. یک زن موفق یا موفقیت مدیر و استاد نمونه از جنس زن، ریشه در چه چیزی دارد؟

از نظر بنده که در یک خانواده سنتی، مذهبی متولد شدم، ترغیب، ایجاد انگیزه و فراهم ساختن بستر لازم از سوی خانواده، اولین گام برای کسب موفقیت دختران خانواده می‌باشد. گام بعدی، فراهم‌آوردن امکانات لازم در جامعه(همانند مردان) برای رشد و پویایی آنهاست. مطمئنا زنان مستعد و پویا و با انگیزه ای که در چنین بسترهایی پرورش یافته اند، می توانند با همت، اراده و پشتکار خود به آرزوهای‌شان جامه عمل بپوشانند و به موفقیت های بزرگی دست یابند.

3. چرا در میان این همه تخصص، شیمی را انتخاب کردید؟

علاقه بنده به علم شیمی، به ماهیت آن برمی گردد. این‌که ذراتی کوچکتر از اتم ها، به خواست و اراده خداوند دانا و توانا، چگونه عظمتی به بزرگی جهان را ساخته‌اند و این‌که رفتارهایی در سطح مولکولی از آن‌ها، چگونه حیاتی ترین فعالیت های موجودات را کنترل می کنند، این‌که چگونه این علم می تواند به ما کمک کند بهتر و سالم تر زندگی کنیم و....

4.آیا شما خود را یک زن موفق می‌دانید؟

فکر کنم بله.

5.یک زن موفق بودن سخت‌تر است یا یک مرد موفق؟

مطمئنا یک زن. چون مسوولیت های مضاعف در زندگی خود دارد.

6.به عنوان یک زن فعال و موفق، چه توصیه‌ای برای زنان کشورمان دارید؟

به نظر بنده یک خانم علی رغم خلقت ظریفی که خداوند به ایشان عطا کرده، از توانمندی های بسیاری برخوردار است. بارها دیده ایم یک خانم می تواند هم یک همسر خوب باشد، هم یک مادر شایسته و هم حضور اجتماعی پررنگی داشته باشد. البته و صد البته این امر نیاز به حمایت خانواده و عزم جدی و سخت کوشی خود ایشان دارد. به نظر بنده اگر فردی این توانمندی را ندارد و یا این همت را ندارد، بهتر است در راهی وارد نشود که یکی از سه ارکان فوق(همسر، فرزند و موقعیت اجتماعی) در زندگی ایشان آسیب ببیند.

7. آیا در طول فعالیت روزمره، زمان‌هایی بوده که خسته شوید و انگیزه‌تان را برای ادامه دادن از دست دهید؟

بارها خسته شدم ولی هیچ‌گاه بی انگیزه نشدم.

8. آیا فرزندان‌تان هم راه شما را در پیش گرفته‌اند؟

بله . البته در رشته‌های دیگر. پسرم کارشناسی ارشد معماری و دخترم فعلا دانشجوی دکترای برق در آلمان می باشد.

9. به عنوان یک مادر، آیا تاهل و یا داشتن فرزند تاثیری(مثبت یا منفی) در روند پیشرفت شما داشت؟

برای من تاثیر مثبت داشته است. مطمئنا تاهل موجب سنگین تر شدن مسوولیت یک زن می شود و گاهی حتی به عنوان بازدارنده هم عمل کرده است. ولی یک خانم با مدیریت، درایت، تلاش و از خودگذشتگی مضاعف خود - در صورت هم‌راهی و هم‌دلی همسر و فرزندان خود - می تواند پیشرفت کند.

10. شما چگونه با وجود همسر و فرزند، در زندگی کاری و شخصی خود، تعادل برقرار کردید؟

بنده در تمام دوران تحصیلات دانشگاهی متاهل بودم. در تحصیلات دوره کارشناسی ازدواج کردم، در دوره کارشناسی ارشد اولین فرزندم(پسرم) را به دنیا آوردم و دومین فرزندم(دخترم) را در دوره دکتری. بنابراین تحصیلات خود را در نهایت سختی و مشکلات سپری کردم و در تمام این مدت، خانواده ام شاهد بر این مدعا بوده اند.آن‌ها می دانند در حد توان خود از وظایف مادری خود کوتاهی نکرده ام. در ساعاتی که در کنار خانواده بوده ام، سعی‌ام بر آن بود تا حضور پررنگی داشته باشم و خصوصا به نیازهای عاطفی آن‌ها، توجه خاص داشته باشم. از این‌رو همسر و فرزندانم در تمام دوران تحصیلی و کاری من، با من همراه بودند و مشکلی در این زمینه نداشتم.

11. شما به عنوان یک زن توانایی‌های‌تان در حیطه علمی، مدیریت و پژوهش ثابت شده است و به مسایل و مشکلات مردم هم اشراف کامل دارید. برای ورود به عرصه سیاسی برنامه‌ای ندارید؟

خیر

12. به‌نظرتان کارکردن زن‌ها در بیرون و منتصب‌شدن آن‌ها به پست‌های مدیریتی، ضرری به وظایف دیگر مثل مادربودن و همسر بودن نمی‌رساند یا راحت‌تر بگوییم یک زن مثل مردها می‌تواند از پس مدیریت بربیاید؟

اگر بخواهد و از ظرفیت های لازم برخوردار باشد، چرا که نه. بله می تواند. متاسفانه در کشور ما هنوز بار بسیاری از مسوولیت‌های خانوادگی به طور خاص، بر عهده زن است، لذا بسیاری بر این باورند که پیشرفت علمی، شغلی و یا مدیریتی زنان، شاید موجب اخلال در انجام آن مسئولیت ها شود. از طرف دیگر چون تاکنون سابقه حضور اجتماعی بانوان در منصب های مختلف کم بوده است، فرهنگ حاکم بر جامعه هنوز به این باور نرسیده است که زنان نیز بتوانند از پس مسوولیت های سنگین برآیند.

13. به نظر شما جنسیت در پیشرفت یا عدم پیشرفت شما موثر بوده است؟

تا حدودی بله. هنوز بسترهای لازم برای رشد و شکوفایی زنان، مهیا نیست. به یاد دارم هنگامی که بنده( به عنوان یک زن) به ریاست دانشکده شیمی منصوب شدم، حتی برخی از همکاران هیات علمی که بسیار به بنده نزدیک بوده اند، از این انتخاب تعجب کردند و حتی عدم رضایت خود را به ریاست دانشگاه در آن زمان ابراز کرده بودند. خدا را شاکرم که بیش از 5 سال در این پست توانستم خدمت کنم و رضایت اغلب همکاران، کارکنان و دانشجویان را نیز تامین کنم.

14. شما فکر می‌کنید در جامعه فعلی، یک زن برای موفق بودن چه ویژگی‌هایی را باید دارا باشد(در واقع نکاتی را که فکر می‌کنید برای خوانندگان ما خصوصا دختران جوان کاربردی است)؟

می دانیم انسان برای نیل به اهداف بزرگ در بخش هایی از زندگی خود، نیاز به گذشت از بسیاری از لذات و خوشی ها دارد، خصوصا دوران جوانی که سرشار از آرزوهاست. در همین دوران جوانی است که جوانب مختلف شخصیت انسان شکل می گیرد و در تمام عمر باقی‌مانده از آن بهره می برد. دختران جوان که به هنر آفرینش خدای یکتا، سرشار از لطافت، عشق و مهربانی خلق شده اند، در دوران جوانی خود می توانند با حفظ و ارتقای این ویژگی ها، مولد علم و دانش، سلامت و بهداشت، تکنولوژی و هنر و زیبایی ها باشند و این میسر نیست مگر به همت والای دختران جوان سرزمین‌مان.

**سپاس از همراهی شما                                 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

شناخت جایگاه نماز جمعه شرط اول خادمی آن است

آمریکا از جنایتکاری که ده ها هزار کودک را به شهادت رسانده استقبال کردند جنایتکاری که چندین هزار کودک را به شهادت رسانده است

فرمانده سپاه شهرستان سیمرغ درپیامی 5 مردادماه سالروز اقامه نماز جمعه

نمازجمعه پایگاه خدمت است

نشست مجمع خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار سیمرغ با حضور رحمتی بهمنانی فرماندار شهرستان

پیام تبریک فــــرماندار شهرستان سیمــــرغ به مناسبت فرارسیدن 5 مرداد ماه سالروز اقامه اولین نماز جمعه

نهمین یادواره مسافر تاسوعا در سوادکوه برگزار شد

افزایش ظرفیت آب شرب 46 هزار مشترک نکایی با به‌سازی چاه‌ها

سه ماموریت بزرگ کمیته امداد ،اشتغال،ازدواج و مسکن است

تجلیل از فعالان حوزه عفاف و حجاب در شهرستان سیمرغ

مسئولان دغدغه نماز را داشته باشند

اعطای نشان «سرو» به رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران

کشف استعداد معلولان در راس کارهای مهم بهزیستی قرار گیرد

توزیع 358 دستگاه لوازم ضروری زندگی در بین مددجویان کمیته امداد مازندران

وقف جدید در شهرستان نوشهر

آیین عزاداری دهه سوم محرم در بابلسر

پرداخت بیش از دو میلیارد تومان تسهیلات توسط صندوق قرض الحسنه امداد ولایت آمل

وجهه انقلابی نماز جمعه در همه زمینه‌ها در اولویت نخست قرار گیرد

برگزاری کنگره شهید شیخ فضل‌الله نوری در نور

جذب 770 حامی در سه ماهه نخست سال1403 در ساری

شناسایی شمرها و یزیدهای زمان

735 میلیون تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان تنکابنی پرداخت شد

پیام تسلیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در پی ارتحال امام جمعه بهشهر

دیدار نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با مدیر کل کمیته امداد مازندران

اجرای طرح ملی طوبی در مازندران

پیام تسلیت مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران در پی رحلت حجت الاسلام عربعلی جباری امام جمعه بهشهر

آیین عاشورای حسینی بابلسر به روایت تصویر

پایه‌های ظلم و استبداد در طول تاریخ توسط فرهنگ عاشورا برچیده شد

چهارمین دوره همایش ملی قرض نیکو؛ با محوریت الگوی مطلوب تجهیز منابع قرض الحسنه

کشف 10کیلو مواد مخدر در بابلسر

1000 آشپزخانه حسینی در سطح استان مازندران فعالیت دارند

سوگواره شیرخوارگان حسینی در روستاهای دودانگه ساری برگزار شد

رضایتمندی جامعه هدف بنیاد شهید با وجود حوزه نمایندگی ولی فقیه افزایش پیدا کند

همایش بزرگ شیرخوارگان حسینی در بابلسر

پرداخت بیش از یک میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه کارگشایی به نیازمندان چالوس

اجتماع مدافعان حریم خانواده در بابلسر برگزار می شود

انتصاب دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان مازندران

اجرای سوگواره بصیرت عاشورایی در 400 امامزاده مازندران

قدردانی امام جمعه سیمرغ از حضور پرشور و وحدت آفرین مردم در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری

قدردانی فرماندار سیمرغ از حضور وحدت آفرین مردم انقلابی و ولایی جهت شرکت در دوردوم انتخابات

قدردانی فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ به مناسبت برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری

تاکید دادگستری بر ترخیص کالاهای متروکه بندر امیرآباد

پرداخت بیش از یک میلیارد تومان صدقه در بهشهر

آیین ایجاد 10 هزار فرصت شغلی در دولت سید محرومین

نخستین جشنواره استانی طراحی پوستر "لذت تلخ" برگزار می‌شود

نشست علمی فلسفی «نقد و بررسی رابطه ماده و آگاهی در هوش مصنوعی از منظر پاول چرچلند» در دانشگاه مازندران

اعلام فراخوان بخش ملی تئاتر خیابانی همایش ملی هفتمین اشکواره حسینی

دوره آموزشی تئاتر تابستانه در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود

رقابت‌های قهرمانی آموزشگاه‌های کشور تحت‌عنوان «المپیاد ملی آموزش هنر» هم‌زمان با سراسر کشور در مازندران

42.3 درصد از مازندرانی‌ها در انتخابات شرکت کردند