آخرین مطالب

در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن انجام شد:

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران علم، فناوری و بازی

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران

  بزرگنمایی:
در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

    در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

                            



به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از  روابط عمومی دانشگاه مازندران، هم‌زمان با فرا رسیدن سال‌روز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامی‌داشت روز زن و مقام مادر، روابط عمومی اقدام به گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه کرده است که در این نوبت، به معرفی ‌دکتر سکینه اصغری قراخیلی عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران و یکی از بانوان نخبه و فعال حوزه علمی و پژوهشی پرداخت.
 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

1. لطفا شرح حال مختصری از خود و مراحل تحصیل‌تان بگویید؟

اینجانب سکینه اصغری قراخیلی، در سال 1344 در یک خانواده مذهبی در قایم‌شهر متولد شدم. تحصیلات دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خود را در مدارس قایم شهر گذراندم و در سال 1362 موفق به کسب دیپلم تجربی شدم. در کنکور سراسری همان سال، در رشته شیمی در دانشگاه الزهرا پذیرفته شده و این دوره را طی 5/3 سال به اتمام رساندم و در همان سال در کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس در رشته گرایش شیمی آلی پذیرفته شدم و تحصیلات خود را با چاپ دو مقاله ISI به اتمام رساندم. پس از آن در سال 1370 به عنوان هیات علمی(مربی) در دانشگاه مازندران آغاز به‌کار کردم. پس از سه سال همکاری با دانشگاه، در سال 1373 در کنکور دوره دکترای شیمی آلی در دانشگاه تربیت مدرس شرکت کردم که با کسب رتبه اول(سهمیه آزاد) پذیرفته شدم. دوران دکترای خود را با چاپ 5 مقاله ISI و کسب رتبه اول بین فارغ التحصیلان دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس در سال 1377 به اتمام رساندم و پس از آن، برای ادامه همکاری با دانشگاه مازندران برگشتم. از آن زمان تاکنون موفق به چاپ بیش از 90 مقاله ISI و بیش از 150 مقاله در سمینارها و کنفرانس های داخلی و بین المللی شده ام. هم‌چنین بیش از 20 دانشجوی دکتری و قریب به 60 دانشجوی کارشناسی ارشد، تحت راهنمایی بنده فارغ‌التحصیل شده‌اند. در طی همکاری خود در دانشگاه مازندران دو بار به عنوان«استاد نمونه زن در استان» و یک بار به عنوان«استاد نمونه دانشگاه» انتخاب گردیدم. هم‌چنین یک بار به عنوان استاد مشاور منتخب ملی و بار دیگر به عنوان استاد مشاور منتخب منطقه ای دانشجویان شاهد و ایثارگر انتخاب شده ام.

2. یک زن موفق یا موفقیت مدیر و استاد نمونه از جنس زن، ریشه در چه چیزی دارد؟

از نظر بنده که در یک خانواده سنتی، مذهبی متولد شدم، ترغیب، ایجاد انگیزه و فراهم ساختن بستر لازم از سوی خانواده، اولین گام برای کسب موفقیت دختران خانواده می‌باشد. گام بعدی، فراهم‌آوردن امکانات لازم در جامعه(همانند مردان) برای رشد و پویایی آنهاست. مطمئنا زنان مستعد و پویا و با انگیزه ای که در چنین بسترهایی پرورش یافته اند، می توانند با همت، اراده و پشتکار خود به آرزوهای‌شان جامه عمل بپوشانند و به موفقیت های بزرگی دست یابند.

3. چرا در میان این همه تخصص، شیمی را انتخاب کردید؟

علاقه بنده به علم شیمی، به ماهیت آن برمی گردد. این‌که ذراتی کوچکتر از اتم ها، به خواست و اراده خداوند دانا و توانا، چگونه عظمتی به بزرگی جهان را ساخته‌اند و این‌که رفتارهایی در سطح مولکولی از آن‌ها، چگونه حیاتی ترین فعالیت های موجودات را کنترل می کنند، این‌که چگونه این علم می تواند به ما کمک کند بهتر و سالم تر زندگی کنیم و....

4.آیا شما خود را یک زن موفق می‌دانید؟

فکر کنم بله.

5.یک زن موفق بودن سخت‌تر است یا یک مرد موفق؟

مطمئنا یک زن. چون مسوولیت های مضاعف در زندگی خود دارد.

6.به عنوان یک زن فعال و موفق، چه توصیه‌ای برای زنان کشورمان دارید؟

به نظر بنده یک خانم علی رغم خلقت ظریفی که خداوند به ایشان عطا کرده، از توانمندی های بسیاری برخوردار است. بارها دیده ایم یک خانم می تواند هم یک همسر خوب باشد، هم یک مادر شایسته و هم حضور اجتماعی پررنگی داشته باشد. البته و صد البته این امر نیاز به حمایت خانواده و عزم جدی و سخت کوشی خود ایشان دارد. به نظر بنده اگر فردی این توانمندی را ندارد و یا این همت را ندارد، بهتر است در راهی وارد نشود که یکی از سه ارکان فوق(همسر، فرزند و موقعیت اجتماعی) در زندگی ایشان آسیب ببیند.

7. آیا در طول فعالیت روزمره، زمان‌هایی بوده که خسته شوید و انگیزه‌تان را برای ادامه دادن از دست دهید؟

بارها خسته شدم ولی هیچ‌گاه بی انگیزه نشدم.

8. آیا فرزندان‌تان هم راه شما را در پیش گرفته‌اند؟

بله . البته در رشته‌های دیگر. پسرم کارشناسی ارشد معماری و دخترم فعلا دانشجوی دکترای برق در آلمان می باشد.

9. به عنوان یک مادر، آیا تاهل و یا داشتن فرزند تاثیری(مثبت یا منفی) در روند پیشرفت شما داشت؟

برای من تاثیر مثبت داشته است. مطمئنا تاهل موجب سنگین تر شدن مسوولیت یک زن می شود و گاهی حتی به عنوان بازدارنده هم عمل کرده است. ولی یک خانم با مدیریت، درایت، تلاش و از خودگذشتگی مضاعف خود - در صورت هم‌راهی و هم‌دلی همسر و فرزندان خود - می تواند پیشرفت کند.

10. شما چگونه با وجود همسر و فرزند، در زندگی کاری و شخصی خود، تعادل برقرار کردید؟

بنده در تمام دوران تحصیلات دانشگاهی متاهل بودم. در تحصیلات دوره کارشناسی ازدواج کردم، در دوره کارشناسی ارشد اولین فرزندم(پسرم) را به دنیا آوردم و دومین فرزندم(دخترم) را در دوره دکتری. بنابراین تحصیلات خود را در نهایت سختی و مشکلات سپری کردم و در تمام این مدت، خانواده ام شاهد بر این مدعا بوده اند.آن‌ها می دانند در حد توان خود از وظایف مادری خود کوتاهی نکرده ام. در ساعاتی که در کنار خانواده بوده ام، سعی‌ام بر آن بود تا حضور پررنگی داشته باشم و خصوصا به نیازهای عاطفی آن‌ها، توجه خاص داشته باشم. از این‌رو همسر و فرزندانم در تمام دوران تحصیلی و کاری من، با من همراه بودند و مشکلی در این زمینه نداشتم.

11. شما به عنوان یک زن توانایی‌های‌تان در حیطه علمی، مدیریت و پژوهش ثابت شده است و به مسایل و مشکلات مردم هم اشراف کامل دارید. برای ورود به عرصه سیاسی برنامه‌ای ندارید؟

خیر

12. به‌نظرتان کارکردن زن‌ها در بیرون و منتصب‌شدن آن‌ها به پست‌های مدیریتی، ضرری به وظایف دیگر مثل مادربودن و همسر بودن نمی‌رساند یا راحت‌تر بگوییم یک زن مثل مردها می‌تواند از پس مدیریت بربیاید؟

اگر بخواهد و از ظرفیت های لازم برخوردار باشد، چرا که نه. بله می تواند. متاسفانه در کشور ما هنوز بار بسیاری از مسوولیت‌های خانوادگی به طور خاص، بر عهده زن است، لذا بسیاری بر این باورند که پیشرفت علمی، شغلی و یا مدیریتی زنان، شاید موجب اخلال در انجام آن مسئولیت ها شود. از طرف دیگر چون تاکنون سابقه حضور اجتماعی بانوان در منصب های مختلف کم بوده است، فرهنگ حاکم بر جامعه هنوز به این باور نرسیده است که زنان نیز بتوانند از پس مسوولیت های سنگین برآیند.

13. به نظر شما جنسیت در پیشرفت یا عدم پیشرفت شما موثر بوده است؟

تا حدودی بله. هنوز بسترهای لازم برای رشد و شکوفایی زنان، مهیا نیست. به یاد دارم هنگامی که بنده( به عنوان یک زن) به ریاست دانشکده شیمی منصوب شدم، حتی برخی از همکاران هیات علمی که بسیار به بنده نزدیک بوده اند، از این انتخاب تعجب کردند و حتی عدم رضایت خود را به ریاست دانشگاه در آن زمان ابراز کرده بودند. خدا را شاکرم که بیش از 5 سال در این پست توانستم خدمت کنم و رضایت اغلب همکاران، کارکنان و دانشجویان را نیز تامین کنم.

14. شما فکر می‌کنید در جامعه فعلی، یک زن برای موفق بودن چه ویژگی‌هایی را باید دارا باشد(در واقع نکاتی را که فکر می‌کنید برای خوانندگان ما خصوصا دختران جوان کاربردی است)؟

می دانیم انسان برای نیل به اهداف بزرگ در بخش هایی از زندگی خود، نیاز به گذشت از بسیاری از لذات و خوشی ها دارد، خصوصا دوران جوانی که سرشار از آرزوهاست. در همین دوران جوانی است که جوانب مختلف شخصیت انسان شکل می گیرد و در تمام عمر باقی‌مانده از آن بهره می برد. دختران جوان که به هنر آفرینش خدای یکتا، سرشار از لطافت، عشق و مهربانی خلق شده اند، در دوران جوانی خود می توانند با حفظ و ارتقای این ویژگی ها، مولد علم و دانش، سلامت و بهداشت، تکنولوژی و هنر و زیبایی ها باشند و این میسر نیست مگر به همت والای دختران جوان سرزمین‌مان.

**سپاس از همراهی شما                                 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

انتخاب معتمدین اصلی و علی‌البدل هیات اجرایی انتخابات شوراهای سیمرغ

در آستانه میلاد باسعادت امام محمد باقر علیه‌السلام، خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان سیمرغ با اقدامی خداپسندانه،نذر خدمت را به ساحت اهل‌بیت(ع) تقدیم کردند

انتصاب مجدد رئیس جهاددانشگاهی واحد مازندران

گفت‌وگوی فرم، معنا و رؤیا در آثار زهرا کوچنانی

پیام تبریک وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ بمناسبت فرارسیدن حلول ماه رجب و ولادت امام محمدباقر (ع)

بررسی عملکرد شهرستان سیمرغ در نشست شورای معاونین کانون‌های خدمت رضوی استان

جشن «گِت چله‌شو» در ساری برگزار شد

معرفی و تجلیل رتبه‌های برتر مسابقه تیراندازی با اسلحه دختران دانشگاه علوم و فنون مازندران

در آستانه شب یلدا، سپاه شهرستان سیمرغ توزیع 100 بسته معیشتی ویژه این مناسبت در میان خانواده‌های نیازمند و کم‌برخوردار شهرستان کرد.

محمد حاجی آقا نیا میری رئیس دادگستری سیمرغ گفت / اهمیت نقش خبرنگاران در ترویج صلح و سازش

درخشش شناگران دانشگاه علوم و فنون مازندران در مسابقات شنای منطقه 2 کشور

«چله‌شو»؛ هویت فرهنگی مردم مازندران

حجت الاسلام والمسلمین خانلری گفت /اما باید وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی در کارهایشان در مورد دلار تجدید نظر کنند و نباید عده خاصی تصمیم گیرنده بازار ما باشند

جشن تکلیف دختران دانش‌آموز ناحیه 2 ساری و اهدای 100 سری جهیزیه به نوعروسان بی‌بضاعت

آیین تحویل سری کامل جهزیه به 14 زوج نیازمند

فعالیت‌های انجمن علمی روان‌شناسی دانشگاه علوم و فنون مازندران

سقوط مرگبار بانوی کوهنورد در دماوند؛ هشدار جدی نسبت به صعودهای انفرادی زمستانه

بابلسر پیشگام اعتکاف دانش‌آموزی در مازندران

شب یلدایی که شیرینی‌اش با تلخی قیمت دلار تعریف می‌شود

برگزاری دومین همایش ملی «راهبردهای مربیگری و حل مسئله»

تجلیل از دانشجوی افتخارآفرین دانشگاه علوم و فنون مازندران در مسابقات منطقه‌ای تنیس روی میز

پیام تسلیت وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ

وقتی «جشنواره» به بازارچه بدل می‌شود

استقبال باشکوه مردم و مسئولان از سامان احمدی، MMA قهرمان طلایی آسیا

جشنواره‌هایی با نام بومی و محتوای تهی

چهارمین جشنواره فرهنگی‌ ـ ورزشی طلاب بسیجی مازندران در سپاه کربلا

تحویل 700 قطعه زمین به فرزندآوران مازندران

با تأکید بر ویژگی‌های ممتاز حضرت زهرا از جمله عصمت، پاکی، عبودیت و پیوند عمیق با ولایت و امامت، تصریح کرد

دیدار وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ از پدر شهید گرانقدر عباس جهانیان در روستای رکن کلا

بانوان نمونه جهاد کشاورزی سوادکوه به مناسبت میلاد حضرت فاطمه (س) تجلیل شدند

سیمرغ | جشن روز زن در مرکز روزانه سالمندان "سرای امید" شهرستان سیمرغ برگزار شد

غبارروبی و عطرافشانی مزار مادران شهدای که در دستکنده کلا شهرستان سیمرغ آرامیده اند،

امروز شنبه بیست و دوم آذر ماه بمناسبت میلاد با سعادت صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر،در روستای رکن کلا دیدار کردند

جشن کوثرانه بانوی آفرینش در سیمرغ جشن بزرگ ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها ویژه خواهران

در رد یک تشبیه نادرست و نگرشی خطرناک به رسانه

امام‌جمعه موقت ساری بر شناخت صحیح امام خمینی(ره) تاکید کرد

تلاش شهید آیت‌الله مفتح یادآور مقابله با جریان‌های التقاطی و تحقق آرمان وحدت

حجت الاسلام خانلری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان به مشکلات معیشتی مردم گفت مدیران برای کنترل و کاهش گرانی ها اهتمام بیشتری داشته باشند

مادر؛ فرشته‌ای که زمان هم از بزرگی‌اش جا می‌ماند

طلوع افتخار در لبنان؛ سامان احمدی بر بام MMA آسیا ایستاد

گفت‌وگو با استاد برجسته و پژوهشگر حوزه فناوری‌های نوین حسابداری و مالی کشور

جایگاه خبرنگار در جهان امروز، مسئولیت، استقلال و نقش ساختارها در کیفیت اطلاع‌رسانی

شهر دانشجو؛ زیست‌بوم نوآوری و مشارکت نسل دانشگاهی

پیشرفت سیستم‌های اطلاعات حسابداری و خودکار کاهش نقش دستی جهت ثبت اطلاعات مالی

انتصاب نخستین بانو به عنوان مدیر در شرکت آب و فاضلاب مازندران خانم مهندس بهشته احمدی در شهرستان سیمرغ

همایش روز حسابدار با عنوان "هوش مصنوعی در حسابداری و مدیریت"

چاپ مقاله علمی بین‌المللی در مجله‌ی معتبر Springer Nature

پیام تسلیت وهابی خنکداری فرماندار به مناسبت سالروز وفات حضرت ام‌البنین(سلام الله علیها) و روز تکریم مادران و همسران شهدا

یازدهمین کنفرانس بین‌المللی ICSPIS 2025 به میزبانی دانشگاه علوم و فنون مازندران

بحمدالله بار دیگر توفیق خدمت رسانی خالصانه و بی منت به زائران حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در چایخانه آن حضرت(ع) در صحن آقا امام حسن مجتبی