آخرین مطالب

در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن انجام شد:

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران علم، فناوری و بازی

گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه مازندران

  بزرگنمایی:
در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

    در آستانه فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا(س)، هفته مادر و روز زن ، گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران. انجام پذیرفت.

                            



به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از  روابط عمومی دانشگاه مازندران، هم‌زمان با فرا رسیدن سال‌روز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامی‌داشت روز زن و مقام مادر، روابط عمومی اقدام به گفت‌وگو با بانوان موفق و نمونه دانشگاه کرده است که در این نوبت، به معرفی ‌دکتر سکینه اصغری قراخیلی عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه مازندران و یکی از بانوان نخبه و فعال حوزه علمی و پژوهشی پرداخت.
 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

1. لطفا شرح حال مختصری از خود و مراحل تحصیل‌تان بگویید؟

اینجانب سکینه اصغری قراخیلی، در سال 1344 در یک خانواده مذهبی در قایم‌شهر متولد شدم. تحصیلات دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خود را در مدارس قایم شهر گذراندم و در سال 1362 موفق به کسب دیپلم تجربی شدم. در کنکور سراسری همان سال، در رشته شیمی در دانشگاه الزهرا پذیرفته شده و این دوره را طی 5/3 سال به اتمام رساندم و در همان سال در کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس در رشته گرایش شیمی آلی پذیرفته شدم و تحصیلات خود را با چاپ دو مقاله ISI به اتمام رساندم. پس از آن در سال 1370 به عنوان هیات علمی(مربی) در دانشگاه مازندران آغاز به‌کار کردم. پس از سه سال همکاری با دانشگاه، در سال 1373 در کنکور دوره دکترای شیمی آلی در دانشگاه تربیت مدرس شرکت کردم که با کسب رتبه اول(سهمیه آزاد) پذیرفته شدم. دوران دکترای خود را با چاپ 5 مقاله ISI و کسب رتبه اول بین فارغ التحصیلان دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس در سال 1377 به اتمام رساندم و پس از آن، برای ادامه همکاری با دانشگاه مازندران برگشتم. از آن زمان تاکنون موفق به چاپ بیش از 90 مقاله ISI و بیش از 150 مقاله در سمینارها و کنفرانس های داخلی و بین المللی شده ام. هم‌چنین بیش از 20 دانشجوی دکتری و قریب به 60 دانشجوی کارشناسی ارشد، تحت راهنمایی بنده فارغ‌التحصیل شده‌اند. در طی همکاری خود در دانشگاه مازندران دو بار به عنوان«استاد نمونه زن در استان» و یک بار به عنوان«استاد نمونه دانشگاه» انتخاب گردیدم. هم‌چنین یک بار به عنوان استاد مشاور منتخب ملی و بار دیگر به عنوان استاد مشاور منتخب منطقه ای دانشجویان شاهد و ایثارگر انتخاب شده ام.

2. یک زن موفق یا موفقیت مدیر و استاد نمونه از جنس زن، ریشه در چه چیزی دارد؟

از نظر بنده که در یک خانواده سنتی، مذهبی متولد شدم، ترغیب، ایجاد انگیزه و فراهم ساختن بستر لازم از سوی خانواده، اولین گام برای کسب موفقیت دختران خانواده می‌باشد. گام بعدی، فراهم‌آوردن امکانات لازم در جامعه(همانند مردان) برای رشد و پویایی آنهاست. مطمئنا زنان مستعد و پویا و با انگیزه ای که در چنین بسترهایی پرورش یافته اند، می توانند با همت، اراده و پشتکار خود به آرزوهای‌شان جامه عمل بپوشانند و به موفقیت های بزرگی دست یابند.

3. چرا در میان این همه تخصص، شیمی را انتخاب کردید؟

علاقه بنده به علم شیمی، به ماهیت آن برمی گردد. این‌که ذراتی کوچکتر از اتم ها، به خواست و اراده خداوند دانا و توانا، چگونه عظمتی به بزرگی جهان را ساخته‌اند و این‌که رفتارهایی در سطح مولکولی از آن‌ها، چگونه حیاتی ترین فعالیت های موجودات را کنترل می کنند، این‌که چگونه این علم می تواند به ما کمک کند بهتر و سالم تر زندگی کنیم و....

4.آیا شما خود را یک زن موفق می‌دانید؟

فکر کنم بله.

5.یک زن موفق بودن سخت‌تر است یا یک مرد موفق؟

مطمئنا یک زن. چون مسوولیت های مضاعف در زندگی خود دارد.

6.به عنوان یک زن فعال و موفق، چه توصیه‌ای برای زنان کشورمان دارید؟

به نظر بنده یک خانم علی رغم خلقت ظریفی که خداوند به ایشان عطا کرده، از توانمندی های بسیاری برخوردار است. بارها دیده ایم یک خانم می تواند هم یک همسر خوب باشد، هم یک مادر شایسته و هم حضور اجتماعی پررنگی داشته باشد. البته و صد البته این امر نیاز به حمایت خانواده و عزم جدی و سخت کوشی خود ایشان دارد. به نظر بنده اگر فردی این توانمندی را ندارد و یا این همت را ندارد، بهتر است در راهی وارد نشود که یکی از سه ارکان فوق(همسر، فرزند و موقعیت اجتماعی) در زندگی ایشان آسیب ببیند.

7. آیا در طول فعالیت روزمره، زمان‌هایی بوده که خسته شوید و انگیزه‌تان را برای ادامه دادن از دست دهید؟

بارها خسته شدم ولی هیچ‌گاه بی انگیزه نشدم.

8. آیا فرزندان‌تان هم راه شما را در پیش گرفته‌اند؟

بله . البته در رشته‌های دیگر. پسرم کارشناسی ارشد معماری و دخترم فعلا دانشجوی دکترای برق در آلمان می باشد.

9. به عنوان یک مادر، آیا تاهل و یا داشتن فرزند تاثیری(مثبت یا منفی) در روند پیشرفت شما داشت؟

برای من تاثیر مثبت داشته است. مطمئنا تاهل موجب سنگین تر شدن مسوولیت یک زن می شود و گاهی حتی به عنوان بازدارنده هم عمل کرده است. ولی یک خانم با مدیریت، درایت، تلاش و از خودگذشتگی مضاعف خود - در صورت هم‌راهی و هم‌دلی همسر و فرزندان خود - می تواند پیشرفت کند.

10. شما چگونه با وجود همسر و فرزند، در زندگی کاری و شخصی خود، تعادل برقرار کردید؟

بنده در تمام دوران تحصیلات دانشگاهی متاهل بودم. در تحصیلات دوره کارشناسی ازدواج کردم، در دوره کارشناسی ارشد اولین فرزندم(پسرم) را به دنیا آوردم و دومین فرزندم(دخترم) را در دوره دکتری. بنابراین تحصیلات خود را در نهایت سختی و مشکلات سپری کردم و در تمام این مدت، خانواده ام شاهد بر این مدعا بوده اند.آن‌ها می دانند در حد توان خود از وظایف مادری خود کوتاهی نکرده ام. در ساعاتی که در کنار خانواده بوده ام، سعی‌ام بر آن بود تا حضور پررنگی داشته باشم و خصوصا به نیازهای عاطفی آن‌ها، توجه خاص داشته باشم. از این‌رو همسر و فرزندانم در تمام دوران تحصیلی و کاری من، با من همراه بودند و مشکلی در این زمینه نداشتم.

11. شما به عنوان یک زن توانایی‌های‌تان در حیطه علمی، مدیریت و پژوهش ثابت شده است و به مسایل و مشکلات مردم هم اشراف کامل دارید. برای ورود به عرصه سیاسی برنامه‌ای ندارید؟

خیر

12. به‌نظرتان کارکردن زن‌ها در بیرون و منتصب‌شدن آن‌ها به پست‌های مدیریتی، ضرری به وظایف دیگر مثل مادربودن و همسر بودن نمی‌رساند یا راحت‌تر بگوییم یک زن مثل مردها می‌تواند از پس مدیریت بربیاید؟

اگر بخواهد و از ظرفیت های لازم برخوردار باشد، چرا که نه. بله می تواند. متاسفانه در کشور ما هنوز بار بسیاری از مسوولیت‌های خانوادگی به طور خاص، بر عهده زن است، لذا بسیاری بر این باورند که پیشرفت علمی، شغلی و یا مدیریتی زنان، شاید موجب اخلال در انجام آن مسئولیت ها شود. از طرف دیگر چون تاکنون سابقه حضور اجتماعی بانوان در منصب های مختلف کم بوده است، فرهنگ حاکم بر جامعه هنوز به این باور نرسیده است که زنان نیز بتوانند از پس مسوولیت های سنگین برآیند.

13. به نظر شما جنسیت در پیشرفت یا عدم پیشرفت شما موثر بوده است؟

تا حدودی بله. هنوز بسترهای لازم برای رشد و شکوفایی زنان، مهیا نیست. به یاد دارم هنگامی که بنده( به عنوان یک زن) به ریاست دانشکده شیمی منصوب شدم، حتی برخی از همکاران هیات علمی که بسیار به بنده نزدیک بوده اند، از این انتخاب تعجب کردند و حتی عدم رضایت خود را به ریاست دانشگاه در آن زمان ابراز کرده بودند. خدا را شاکرم که بیش از 5 سال در این پست توانستم خدمت کنم و رضایت اغلب همکاران، کارکنان و دانشجویان را نیز تامین کنم.

14. شما فکر می‌کنید در جامعه فعلی، یک زن برای موفق بودن چه ویژگی‌هایی را باید دارا باشد(در واقع نکاتی را که فکر می‌کنید برای خوانندگان ما خصوصا دختران جوان کاربردی است)؟

می دانیم انسان برای نیل به اهداف بزرگ در بخش هایی از زندگی خود، نیاز به گذشت از بسیاری از لذات و خوشی ها دارد، خصوصا دوران جوانی که سرشار از آرزوهاست. در همین دوران جوانی است که جوانب مختلف شخصیت انسان شکل می گیرد و در تمام عمر باقی‌مانده از آن بهره می برد. دختران جوان که به هنر آفرینش خدای یکتا، سرشار از لطافت، عشق و مهربانی خلق شده اند، در دوران جوانی خود می توانند با حفظ و ارتقای این ویژگی ها، مولد علم و دانش، سلامت و بهداشت، تکنولوژی و هنر و زیبایی ها باشند و این میسر نیست مگر به همت والای دختران جوان سرزمین‌مان.

**سپاس از همراهی شما                                 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نوزدهمین دوره آموزشی، فرهنگی و تربیتی منادیان حکمت در بابل

چهل و هشتمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم اوقاف مازندران در ساری برگزار می‌شود

همزمان با هفته بهزیستی، 211 واحد مسکونی و 96 طرح خوداشتغالی برای مددجویان به بهره‌برداری می‌رسد

کاهش 26درصدی زباله با اجرای طرح تفکیک از مبدا در هزار و 100 روستای مازندران

محفل قرآنی «نسیم نور» در آمل برگزار می‌شود

فرماندهی رهبر انقلاب در جنگ 12 روزه موجب حیرت جهانیان شد

یک‌صدوبیستمین نشست کرسی‌های ترویجی، عرضه و نقد ایده علمی

انتخابات هیئت رییسه کانون مداحان مازندران

عامل تروریستی وابسته به سرویس بیگانه در مازندران دستگیر شد

پرداخت بیش از 2 میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به نیازمندان آمل

زورخانه، خانه‌ فتوت است

آیین عزاداری دهه دوم محرم و یادبود شهدای حملات رژیم صهیونیستیدر ساری

توزیع یکصد و چهل و چهار دستگاه لوازم خانگی میان ایتام و محسنین در بهشهر

برگزاری سی امین یادواره شهدای بخش دودانگه ساری

برگزاری بیستمین همایش پیاده روی گرامی‌داشت شهدای دودانگه ساری

امام جمعه سیمرغ با تاکید بر اینکه آمریکا عامل و فتنه اصلی بروز جنگ و توطئه های منطقه است

فراز فتح و صحیفه در پلاک شهدای ساری

خروج آمریکا و قطع پای آمریکا از منطقه تنها راه صلح و امنیت پایدار است

پیام تسلیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در پی درگذشت پیشکسوت مطبوعات استان

بانوان انقلابی شهرستان سیمرغ در اجتماع باشکوه زینبیون جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا را محکوم کردند.

قائمشهر، مقصد سفر شهرستانی امروز استاندار مازندران

بدرقه باشکوه پیشکسوت رسانه، زنده‌یاد عین‌اله داداشی تنکابنی در بابلسر

طرح ملی 114 محفل قرآنی «به سوی فتح» در مازندران به اجر در می آید

جنگل زربین کجور ذخیره‌گاه زیبا و منحصر به فرد است

عین‌الله داداشی پیشکسوت رسانه‌ای بابلسر به دیار باقی شتافت

رقابت 29 هزارو 567 داوطلب آزمون سراسری نوبت دوم در استان مازندران

یکصد و پنجاه حامی جدید برای ایتام و محسنین محمودآباد جذب شدند

بهره‌مندی 378 نفر از مددجویان قائم‌شهر از خدمات مشاوره

مامور قلابی در بابل دستگیر شد

مساعدت بیست و دو میلیارد تومانی مراکز نیکوکاری چالوس

دوصدایی مسئولان درباره مذاکره با دشمن، تهدیدی جدی برای امنیت ملی

جذب چهار حامی خارج از کشور برای ایتام نوشهر

سیزده میلیارد ریال تسهیلات به مددجویان کمیته امداد کلاردشت پرداخت شد

عکس ا تجمع عاشوراییان شهرستان بابلسر

روضه های خانگی نهادینه سازی معرفت به اهل بیت

اقامه نماز ظهر عاشورا ​در آستان مقدس امامزاده یحیی(ع) ساری +عکس

پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به مناسبت گرامیداشت روز قلم

سنت دیرینه عرض سلام به عزاداران در روستاهای دهستان بنافت دودانگه ساری

آیین تشت‌گذاری در مازندران

پیام نماینده ولی فقیه در مازندران به مناسبت درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدباقر حجتی

پیام تسلیت محمد محمدی در پی درگذشت عالم جلیل القدر آیت الله دکتر سید محمدباقر حجتی

تردد در راه‌های مازندران دو طرفه و روان است

سقانفارها باورداشت‌‎های شیعی مردم مازندران

آیین های تاسوعا و عاشورای حسینی در بابلسر

90 نفر از عزاداران حسینی شهرستان سیمرغ با حضوری پرشور در صحن قدس حرم مطهر رضوی

آستان قدس رضوی پرچم عزای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را به عزاداران حسینی شهرستان سیمرغ

طرح مشترک ساماندهی متکدیان و کودکان کار در بابلسر به اجرا در امد

ملت ایران با الگو قراردادن قیام اباعبدالله (ع) برابر هر گونه ذلت و تهدید ایستادگی می‌کند

جوانان عزیز قرآن را از خود دور نکنند و با قرآن زندگی کنید

فیلم‌نامه «پدر،مادر،من‌زنده ام» به نویسندگی محمد آهنگر حاجیکلایی