آخرین مطالب

باغدار موسی کلایی؛ استفاده حداکثری از ظرفیت گلخانه برای تولید انواع محصولات کشاورزی و اقتصادی

باغدار موسی کلایی؛ استفاده حداکثری از ظرفیت گلخانه برای تولید انواع محصولات

  بزرگنمایی:

"خبرنگار فجر شمال /حمید سلیمانی"از اهالی روستای موسی کلا از توابع شهرستان سیمرغ از آن دست کشاورزانی است که می توان گفت با دست خالی و تنها به اتکای آورده شخصیش توانست گلخانه ای به وسعت بیش از 2 هکتار ایجاد کند و انواع محصولات در آن تولید کند و به یکی از تولیدکنندگان مازندران و تامین کننده محصولات مختلف استان باشد.

تولید به همراه اشتغالزیی ظرفیت گلخانه

"حمید سلیمانی" باغدار اهل روستای موسی کلا از توابع شهرستان سیمرغ در گفت‌وگو با خبرنگار ما  سطح زیر کشت محصولات کشاورزی خود را 2 هکتار و 20 هزار متر مربع اعلام کرد و گفت: با سرمایه گذاری شخصی اقدامات و امکانات مورد نیاز از قبیل برق، آب و گاز این فضا را فراهم کردم.

وی در خصوص سابقه فعالیت کشاورزی خود و اینکه حدود 10 سال در زمینه کشت خیار فعالیت دارد ،‌توضیح داد‌:‌کشت اول این محصول آذرماه و از طریق گرمایش از کف انجام می شود و 2 ماه زمان باردهی این محصول است .

موسی کلا

سلیمانی میزان برداشت این محصول در هر هکتار را بیش از یک تن اعلام کرد که با توجه به شرایط آب و هوایی میزان تولید این محصول متفاوت است .

وی سابقه راه اندازی گلخانه اش را 15 سال قبل برشمرد و گفت که در این گلخانه 10 نفر به صورت مستقیم مشغول به فعالیت هستند و در زمان برداشت با ما همکاری می‌کنند.

این باغدار موسی کلایی بازار عرضه و فروش محصولات خود را میدان میوه و تره بار قائمشهر و بابل اعلام کرد.

وی در خصوص کشت دوم این محصول نیز گفت: مرداد ماه زمان کشت دوم محصول است که البته در کشت دوم باردهی نسبت به کشت اول کمتر است .

سلیمانی با اشاره به اینکه مهم ترین مشکل ما در کشاورزی بحث آفات است افزود : درست است که کارشناسان جهاد کشاورزی به منظور کشت این محصول آموزش های لازم را ارائه می‌دهند اما به نظرم کشت خیار بحث تجربه است چرا که با تجربه موفق تر عمل می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه تاکنون از هیچ ارگانی تسهیلاتی نگرفته و با آورده شخصی گلخانه را راه اندازی کردم، گفت : یکی دیگر از مشکلات ما خرید سم است که به صرفه نیست و هزینه ها بالا و به سختی مهیا می شود .

سلیمانی با اشاره به رویش علف های هرز، گفت: به منظور جلوگیری از علف های هرز در راهروهای گلخانه، کشت کدو حلوایی را در این مجموعه اجرایی کردم .

وی گفت به غیر از این محصول،خربزه و هندوانه دیگر محصولات کشاورزی است که در این گلخانه می کارم و به فروش می رسانم. 

تنوع تولید ،‌وجه متمایز گلخانه موسی کلا

سلیمانی با اشاره به اینکه به غیر از این محصولات به کشت بادمجان هم مشغول هستیم ، افزود : این محصول در فضایی به مساحت یک هکتار و 10 هزار متر مربع کشت می شود .

وی گفت در ابتدای امر برداشت این محصول هر دو یا سه روز حدود 2تن برداشت می شد اما هم اکنون هر ده روز یک و نیم تن برداشت می شود .

ابن کشاورز درآمد سالانه محصولات خود را سه میلیارد تومان اعلام کرد وگفت: با عقد قرارداد با بانک نشا سالانه 400 تا 500 هکتار با مردم در بحث نشا شالی قراداد می بندیم .

موسی کلا

این باغدار موسی کلایی افزود که از بهمن ماه برای بحث نشا شالیزارها باکشاورزان قرارداد می بندم و انجام کار در ماه اخر سال انجام می شود .

وی تعداد سبدهای نشا را 200 هزار عدداعلام کرد و گفت این سبدها به دست کشاورز می رسد و دوباره باز میگردد بذر می کاریم تا در زمین مردم نشا شود .

وی گفت که هر 30 سبد برای یک هزار متر زمین است برای برنج گرم طارم و برای برنج شیرودی هم هر 25 سبد برای هزار متر زمین است .

 سلیمانی در پایان با اشاره به اینکه برنج ما در کارخانه است و کسی نمی خرد گفت که حدود 12 تن در کارخانه است و فروش به صرفه نیست چرا به ما قیمت 58 هزار تومان را گفته اند .

موسی کلا

حمایت راهبرد اساسی برای ادامه فعالیت کشاورزان

محمد رضایی شورای روستای موسی کلا نیز در این باره گفت:‌تعداد گلخانه داران روستای موسی کلا 25 نفر است که در زمینی به مساحت هفت هکتار مشغول فعالیت هستند که سه هکتار آن به کشت سبزی و صیفی و مابقی آن به گلهای زینتی و آپارتمانی اختصاص داده شده است .

وی ادامه داد: برای روستا کلاسهای آموزش کشت گلها را در دو مقطع انجام شد که تعداد 32 در این کلاسها شرکت کرده اند و مدرک از فنی و حرفه ای دریافت کردند .

وی میزان تسهیلات پرداختی به گلخانه داران روستا را حدود 1700000000 تومان اعلام کرد و گفت: با پیگیری‌های شورا و پایگاه مقاومت بسیج بدست آمد که همگی به بانک معرفی شدند و همگی وام را دریافت کرده اند/مجید اسدی


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مسئله حجاب به عهده مسئولان سه قوه است

حذف 323 سرعت‌کاه غیرمجاز به دستور استاندار مازندران

وضعیت مطلوب دام در شهرستان سوادکوه

جشن بزرگ هفته مازندران در دبستان مهدیه پل‌سفید

پیام تبریک صاحب‌امتیاز و شورای تحریریه‌ی پایگاه خبری فجر شمال به نویسنده سویه‌های نمایشی در آیین‌ها و بازی‌های محلی مازندران

رونمایی از دو اثر ادبی در بابلسر؛ پیوند آیین‌های بومی با نگاه انسان‌گرای ادبیات معاصر

کشف ماینر‌های میلیاردی قاچاق در شهرستان سیمرغ

آیین رونمایی از دو اثر ادبی در بابلسر برگزار می‌شود

حسینیان جانشین سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور شد

پیش‌بینی برداشت بیش از 145 هزار تن مرکبات از 3740 هکتار باغات سیمرغ

نخستین همایش استانی «دانشگاه و رسانه» در مازندران برگزار شد

مقام قدسی کوثر هستی؛ استدلال قرآنی بر مظلومیت و شهادت حضرت زهرا (س)

81 نوعروس تحت حمایت کمیته امداد بابل راهی خانه بخت شدند

جمع‌آوری بیش از 121 میلیارد ریال برای رفع نیاز محرومان

نخستین رویداد ملی «جایزه ادبی نیما» برگزار می‌شود

نقدی بر گزارش روزنامه هفت صبح از رواج پدیده شوگرددی و شوگرمامی

تأکید بر آنالیز خاک و نقش کشاورزان پیشرو در توسعه کشت‌های استراتژیک

شهر زیرزمینی نوش‌آباد، شاهکار شگفت‌انگیز دست‌کند ایرانیان در دل خاک

بازدید آیت‌الله پیشنمازی از پایگاه هلال‌احمر گدوک؛ تجلیل از فداکاری امدادگران مازندرانی

ارائه‌ خدمات آموزشی جهاددانشگاهی مازندران به دانشجویان جدیدالورود

هشدار نماینده ولی‌فقیه در مازندران نسبت به گسترش ناهنجاری‌های فرهنگی

تیم اتو فرزاد بابل قهرمان جایزه بزرگ والیبال دودانگه ساری شد

حمایت از مظلوم امنیت ملی، منافع و مصالح کشور را تأمین می‌کند،

گرامیداشت زادروز «نیما یوشیج» در روستای یوش

خانلری امام جمعه سیمرغ گفت / با تاکید بر اینکه توان دفاعی کشور خط قرمز نظام است تصریح کرد موشک. های ایران اسلامی همیشه در حالت آماده باش هستند

دودانگه ساری میزبان سومین دوره مسابقه سراسری دو خیابانی کشور شد

بیداری ملت‌ها در برابر ظلم و استکبار نشانه‌ای از تحقق وعده الهی است

چهارمین آیین «شهیدانه دعوت» در پهندر دودانگه برگزار شد

نشست قرارگاه راهبری مساجد شهرستان بابلسر در هادی شهر

احیای زمین‌های «رِجه» پس از چهار دهه رکود؛ آغاز فصلی تازه برای کشاورزی سوادکوه

جمع‌آوری 134 میلیارد تومان زکات در مازندران طی شش‌ماهه نخست سال

امام جمعه شهرستان سیمرغ گفت /کتاب و کتاب خوانی مهم‌ترین ابزار در ارتقا فرهنگ عمومی جامعه است.

نشست نوآوری در مشاغل مرتبط با صنعت نوغان و پرورش کرم ابریشم برگزار شد

مازندران خاستگاه بزرگان علم، ادب و جهاد است

«یاس نبی» در مدارس مازندران به اجرا در می آید

مازندران از دیرباز پیوندی ناگسستنی با تاریخ ایران داشته است

ایستگاه صلواتی چهارشنبه‌های رضوی(ع) درسوگ حضرت زهرا(س)درسیمرغ برپا شد

عطر فاطمی (س) درچهارشنبه‌های امام رضایی در شهرستان سیمرغ

حضور خادمیاران امام رضا(ع) در چهارشنبه‌های رضوی همزمان با ایام فاطمیه (س) در مدارس سیمرغ

راهپیمایی 13 آبان؛ یادآور دلاوری دانش‌آموز شهید حسین فهمیده

افتتاح خانه هلال روستای ورسک

لایحه منع خشونت علیه زنان نیازمند تصویب شدن است

صحنه شکار نافرجام مرغ ماهی‌خوار در ساحل بابلسر

راهپیمایی مردم و دانش‌آموزان بابلسر در یوم‌الله سیزده آبان

عدالت پزشکی در شهرستان‌های محروم رعایت نشده است

پیام فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ به مناسبت 13 آبان

مراسم راهپیمایی یوم الله 13 آبان 1404 در شهرستان سیمرغ برگزار شد

nیدار استاندار مازندران با جمعی از ایتام دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد

نخستین دوره مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان «سیزم 2025» در بابلسر

دیدار فلاح مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران با وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ