بزرگنمایی:
به گزارش پایگاه خبری فجر شما، پنجشنبه گذشته، 17 خردادماه، انتخابات انجمن حمایت از مصرف کنندگان شهرستان بابلسر در مسجد جامع بابلسر برگزار و از آنجا که تعداد شرکت کنندگان، به حد نصاب قانونی نرسید، این انتخابات به دور دوم کشیده شد.
اگر از ابهام در اجازه تمدید مدت زمان انتخابات بگذریم (در اساسنامه، اشاره ای به مجوز تمدید زمان انتخابات نشده است)، مهمترین موضوع، مسئولیت همزمان اداره صنعت، معدن و تجارت (صمت) بابلسر در دو هیأت اجرایی و نظارت بود.
برای برگزاری انتخابات، حضور دو هیأت نظارت و اجرایی مستقل از هم، اصلی ضروری و غیر قابل تغییر است.
در زمان برگزاری انتخابات این ضعف بسیار مشهود بود. هیأت اجرایی غایب و هیأت نظارت، مسئولیت انجام شرح وظایف آن هیأت را بر عهده داشت.
در مدت زمان حضور در شعبه اخذ رأی، فرصت مجددی بدست آمد تا دگربار، اساسنامه شهرستانی این انتخابات را مطالعه کنم. با خواندن شرح وظایف، برای من جای تعجب داشت که چرا هیأت اجرایی، مسئولیت نپذیرفت.
آیا اتفاق خاصی افتاده بود؟ چرا هیأت نظارت، اجازه برگزاری انتخابات را بدون حضور هیأت اجرایی صادر کرد؟ آیا دلیل خاصی وجود دارد؟ اگر اساسنامه، مبنای اقدامات باشد، طبق تبصره 2 ماده 8: انجام اقدامات اجرایی برگزاری انتخابات اعضای هیأت مدیره و بازرس (اصلی و علیالبدل) در دوره اول، توسط مجمع عمومی موسس و در دورههای بعد با ساز و کار مشخص شده در اساسنامه، بر عهده هیات مدیره و مجمع عمومی و تحت نظارت مرجع نظارتی شهرستان انجام خواهد شد که به طور خلاصه در این اساسنامه به عنوان برگزارکننده انتخابات نامیده میشوند.
در ماده 9، بخشی از وظایف مجمع عمومی موسس انجمنهای شهرستان به شرح ذیل اعلام شده است: ج) برگزاری انتخابات هیات مدیره و بازرس. از سویی دیگر وظایف هیات نظارت بر انتخابات انجمنهای شهرستان در ماده 11 تشریح شده است: الف- انجام فرآیند تایید صلاحیت داوطلبان عضویت در هیات مدیره و بازرس انجمن. ب- نظارت بر فرآیند انتخابات. با استناد به موارد فوق، این پرسش مطرح است که آیا تاکنون، مجمع عمومی در شهرستان بابلسر تشکیل شده است؟ اگر پاسخ مثبت است پس چرا اعضای هیأت مدیره قبلی در هیأت اجرایی حضور نداشتند؟ اگر خیر پس چرا دستور به برگزاری مجمع عمومی صادر نشد؟ پرسشی دیگر نیز مطرح است.
آیا منظور اساسنامه از مجمع عمومی همان اتاق اصناف است؟ اگر پاسخ منفی است، برگزاری مجمع عمومی نسبت به برگزاری انتخابات در اولویت قرار دارد. اگر پاسخ مثبت است، از آنجاییکه اتحادیهها، زیر مجموعه اتاق اصناف شهرستان هستند، با توجه به این مهم که کسی که نظارت میکند، نمیتواند مجری باشد، آیا کارمندان اتاق میتوانند کاندیدای انجمن باشند؟ چرا اعضای اتاق اصناف، بجای برگزاری انتخابات، کاندیدا هستند؟ امیدواریم رضایت مردم از نتایج عملکرد انجمن، جلب شود. به امید آن روز!
رضا داداشی
پایگاه خبری فجرشمال
انتهای پیام