آخرین مطالب

نگاهی بر نمایش «آخرین درس زندگی» در رویان + عکس فرهنگی، هنری

نگاهی بر نمایش «آخرین درس زندگی» در رویان + عکس

  بزرگنمایی:
نمایش «آخرین درس زندگی» منتخب بخش ملی نمایش خیابانی هفتمین اشکواره فرهنگی - هنری حسینی به نویسندگی فاطمه شریفی و کارگردانی سید حسام‌الدین شریعتمداری از گروه نمایشی بروجرد استان لرستان، ۱۴ شهریورماه در مجتمع فرهنگی هنری پیامبر اعظم(ص) رویان به اجرا در آمد.




به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، نمایش «آخرین درس زندگی»منتخب بخش ملی نمایش خیابانی هفتمین اشکواره فرهنگی-هنری حسینی به نویسندگی فاطمه شریفی و کارگردانی سیدحسام‌الدین شریعتمداریکاری از گروه نمایشیهنرمندان بروجرد، استان لرستان، چهاردهم اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی هنری پیامبر اعظم(ص) رویان به اجرا در آمد و با استقبال خوب مخاطبان روبرو شد.


بازیگری این نمایش را سیدحسام‌الدین شریعتمداری برعهده داشت و سیدحسین شریعتمداری به‌عنوان مسئول موسیقی، رامشیر گودرزی به عنوان دستیار صحنه، علی الیاسی به عنوان طراح بروشور و آمنه حسن‌علیزاده به‌عنوان مشاور کارگردان و طراح صحنه در اجرای این نمایش همکاری داشتند.

خلاصه داستان این نمایش میدانی به معلمی از شهر غزه می‌پردازد که به روایت چگونگی به شهادت رسیدن دانش آموزان مدرسه‌اش توسط بمباران صهیونیزم‌ها می پردازد و...


 حمیدرضا گل‌محمدی تواندشتی،کارشناس، منتقد نمایش و دبیرکانون تئاتر سیاوشان جهاد دانشگاهی واحد مازندران با نگاهی بر این نمایش گفت: این نمایش با تک بازی‌گر و به شیوه نقالی خوانی از نمایش‌های ایرانی و بازی در بازی به اجرا درآمد.

وی افزود: باتوجه به این‌که نمایش با آغازی خوب و جذاب شروع شد، تماشاکنان را محو تماشای خود کرد به صورتی که مخاطبان دل به دنبال کردن نمایش می‌دادند و این نکته توانایی کارگردان می‌رساند که به این اصل نمایشی یعنی توانایی در آغاز خوب نمایش دقت نظر داشته است.

گل‌محمدی بیان کرد: بازیگر این نمایش به خوبی در قالب نقش‌های مختلفی که در بازی در بازی داشت فرو می‌رفت و تماشاکنان را محو تماشای بازی خود کرده و با ارتباط خوب تماشاکنان روبرو می‌شد.


کارشناس و منتقد نمایش مازندرانی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که نمایش از یک بازیگر برخوردار بود، اما شیوه اجرایی نمایش، تماشاکنان را بدون اختیار وارد نمایش می‌کرد به‌طوری که هریک از تماشاکنان و مخاطبان در قالب یک نقش در نمایش ظهور پیدا کرده و به بازی می پرداختند و یاری‌گر تک‌بازیگر نمایش می‌شدند.  

دبیر کانون تئاتر سیاوشان جهاد دانشگاهی واحد مازندران با اشاره به این‌که طراحی صحنه و استفاده از نشانه های درست در نمایش به روند رو به رشد نمایش کمک بسزایی داشت. اظهار کرد: بازی خوب و روان و بیان واضح، صدای مناسب با نمایش‌های فضای باز و خیابانی و زبان بدن بازی‌گر کارایی خوبی را برجا گذاشت که تماشاکنان را وادار به‌توجه کردن با دقت به نمایش می‌کرد. بطور مثال در فضا سازی صحنه می‌توان به پارچه های سفید اشاره کرد که به عنوان کفن شهدا  و چیدن آن‌ها در کنار یکدیگر تداعی جنازه های شهدا را به همراه ذاشت و یا اینکه با آشفته کردن فضای صحنه و استفاده از ساز دف، تداعی کننده بمباران مدرسه بود.


وی افزود: جابجایی لوازم صحنه اقدام به ایجاد فضایی جدید می‌کرد که از دیگر نکته‌های مثبت در این نمایش به‌شمار می‌رفت.  

گل محمدی ادامه داد: موسیقی زنده و مناسب با فضای اجرا، زمان مناسب نمایش که در اندازه و قواره نمایش خیابانی بود، نیز یاری بخش این نمایش بود. کارگردان این نمایش که تک بازیگر این نمایش به شمار می رفت، توانست درصد بالایی را در موفقیت این نمایش ایجاد کند و نسبت به شش نمایش منتخب دیگر در این اشکواره صدرنشین باشد. 

وی  با اشره به اینکه در عرصه نمایش توصیه می شود که کارگردان در یک نمایشی که خود کارگردانی می کند به بازی نپردازد، زیرا بازی کارگردان می تواند به کیفیت نمایش لطمه وارد سازد زیرا عیب ها و نقصا کار از دید او پنهان می ماند، ام در این نمایش کارگردان بازیگر توانست عملکرد خوبی داشته باشد و تطمه ای برکیفیت کار وارد نسازد،  در پایان می توان به نکته ای اشاره کرد که این نمایش با همین نام اما با محتوایی ایرانی به نویسندگی و  کارگردانی شخص دیگری در جشنواره تئاتر خوزستان به اجرا در آمده است.



پایگاه خبری فجر شمال
پایان پیام



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

منطقه آزاد مازندران: اقتدار - اختیار و توسعه

توزیع 313 بسته تحصیلی در آمل همزمان با هفته وقف

بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی و ورزشی موقوفات در آمل

دیدار مدیران اوقاف و امور خیریه مازندران با استاندار به مناسبت هفته وقف + عکس

اعضای هیأت سوارکاری فریدونکنار معرفی و منصوب شدند

پایان چشم‌انتظاری زوج‌های جوان با حمایت اوقاف مازندران

آیین نکوداشت هفته دانشگاه مازندران برگزار می‌شود

حفظ نیت واقفان؛ اولویت اوقاف حتی در شرایط جنگ

اختصاص 1400 میلیارد تومان به 62 پروژه سرمایه‌گذاری موقوفات مازندران

دست به ایثار.سپاهی و بسیجی ازصمیم دل است

ایران قوی با همدلی و مهارت ایرانی

اوقاف مازندران در احیای موقوفات کشاورزی پیشرفت داشته است

اهمیت وقف‌های جدید برای حمایت از کودکان یتیم و بی‌سرپرست

تالاب نیلوفر آبی سیمرغ؛ در انتظار بیداری مسئولان

حجت الاسلام خانلری با تاکید بر لزوم رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم گفت کنترل بازار و مهار گرانی از. وظایف مهم دولت است.

خدمات رضوی مسجد‌محور باشد

همایش یاوران وقف در بهشهر

محفل انس با قرآن کریم در ساری

نخستین جشنواره کف‌بازی و آب‌بازی در شهر زیراب

به منابع طبیعی و آب منطقه‌ای مازندران توجه جدی شود

دادگستری مازندران به مساله تعیین تکلیف مالکیت کارخانه نساجی ورود کرد

جهشی بزرگ در توسعه زیرساخت‌های برق سیمرغ/ 21 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای رفاه مردم

عطرافشانی گلزار شهدای امامزاده سیدملال(ع) قائم‌شهر

رونمایی از سردیس و یادمان واقف بزرگ حوزه سلامت در بهشهر

طلوع رحمت و نور در سالروز ولادت پیامبر اعظم (ص)وامام‌جعفرصادق(ع)درسیمرغ

محفل باشکوه انس با قرآن کریم را در کانون محلی مسجد روستای سنگتاب برگزار کردند.

برگزاری محفل انس با قرآن کریم در بابلسر

جهاددانشگاهی؛ پیشگام پیوند علمی و فرهنگی برای تحقق امت واحده

تحویل تجهیزات درمانی از محل موقوفه تاجر ساروی به بیمارستان امام خمینی(ره) ساری

جشنواره شهید رجایی در ساری برگزار شد

پویش«آینده ساز باشیم» کاری بزرگ و مهم ،مبتنی بر گام دوم انقلاب

رشد 150 درصدی استفاده از معافیت‌های قرارداد موقوفات در ساری نسبت به سال گذشته

برگزاری هفدهمین محفل ماهانه انس با قرآن کریم نسیم نور در آمل

اعلام ضرب‌العجل برای تعیین‌تکلیف ساختمان امامزاده یوسف‌رضا(ع) قائم‌شهر

صبر و استقامت در دعوت به نماز سرمایه‌گذاری در تربیت فرزندان است

آغاز پویش «جشن عاطفه‌ها» در مازندران پویش سراسری «جشن عاطفه‌ها»

آغاز شور رضوی برای برپایی جشن میلاد پیامبر رحمت(ص) و امام صادق(ع) در سیمرغ

مشارکت 25 میلیارد ریالی خیرین شهرستان سیمرغ در سپرده گذاری در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت

جام فوتبال، یادواره شهدای هفت رُکن شنبه 15 شهریور ماه

290 اثر هنری از هنرجویان توانخواه و عادی در رامسر به نمایش درآمد

کلاس سطح یک فوتسال آسیا با تدریس استاد ابولقاسم عارفیان در رامسر

رئیس جدید اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قائم‌شهر معرفی شد

مازندران همواره در تأمین نیروی انسانی برای جبهه‌ها و سپاه، پیشتاز بوده است

عواید هر وقف باید در محل و نیت تعیین‌شده توسط واقف مصرف شود

آیین تکریم و معارفه فرمانده سپاه کربلای مازندران برگزار شد

نویسنده 18 ساله بابلسری با نخستین کتاب خود تقدیر شد

درخواست رسیدگی به مطالبات بازنشستگان فولاد و معدن در سوادکوه

شهدا اسوه‌های استقامت هستند

امام جمعه کیاکلا با تبریک ایام هفته وحدت میلاد پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) افزود وحدت اسلامی ریشه در قرآن و سیره اهل بیت دارد

نشست هفتگی نخبگان قرآنی آمل برگزار می‌شود