آخرین مطالب

برگزاری اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان مازندران سیاست و جامعه

برگزاری اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان مازندران

  بزرگنمایی:
اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان مازندران با حضور دکتر عباس پوریانی، رئیس کل دادگستری استان مازندران، دکتر ابراهیم علیزاده نیکو، معاون قضایی رئیس کل و معاون حل اختلاف دادگستری استان مازندران، خالقی، مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان، با دستور کار مشخص، برگزار شد.

به گزارش فجر شمال؛ رئیس کل دادگستری مازندران گفت: در چند سال اخیر و بعد از تصویب دستورالعمل ساماندهی حل و فصل اختلافات از طریق داوری، از سوی ریاست محترم قوه قضائیه، این نهاد جایگزین رسیدگی قضائی، که نهاد بسیار مبارکی است با هدف توسعه عدالت، کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری  و در راستای سیاست‌های تحولی قوه قضائیه ساماندهی شده و وضعیت آن ارتقاء یافته است.
بر اساس این گزارش، عباس پوریانی توجه به نگارش اصولی آراء توسط داوران حرفه ای را مورد تاکید قرار داد و گفت: داوران حرفه‌ای باید احاطه و تسلط کامل نسبت به قوانین و مقررات داشته باشند. رای داور، به عنوان خروجی یک مسیر قانونی، باید منطبق بر نص صریح قانون، متقن، مستحکم و موجه بوده و اصول نگارشی و شکلی نیز در آن رعایت شده باشد.
وی افزود: رای داوران باید به گونه‌ای نگارش شود که با مستندات موجود در پرونده، محتوای خواسته و اظهارات طرفین، هماهنگی و همنوایی داشته باشد، به گونه‌ای که شان دادگستری و جایگاه والای داوران، حفظ شود.
رئیس کل دادگستری مازندران به اهمیت نقش داوران در برقراری عدالت وکاهش ورودی پرونده‌ها اشاره کرد و گفت: هم اکنون میانگین ورودی ماهانه‌ی پرونده به شعب حقوقی استان، 200 تا 250 فقره پرونده است و قضات با حجم بسیار زیادی از پرونده‌ها روبرو هستند. اگر داوران به وظایف خود به درستی عمل کنند، اعتماد مردم به این نهاد افزایش یافته و مسائل قبل از ورود به دادگستری  در نهادهای داوری حل می شود.
رئیس کل دادگستری مازندران از داوران حرفه ای و وکلا خواست نسبت به تحقق صلح و سازش در پرونده‌ها اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کانون‌های داوری، نقش مؤثری در کمک به ساماندهی حوزه داوری خواهند داشت، انتظار داریم کانون‌ داوران حرفه‌ای استان مازندران که از دانش‌آموختگان حقوقی توانمند و فراوانی برخوردار است،  به اهداف ذکر شده در اساسنامه توجه کرده و تلاش خود را در زمینه نیل به این اهداف معطوف کنند و با عملکرد چشم‌گیر خود، نمونه و الگوی سایر استان‌ها باشند.

در این جلسه علیزاده نیکو معاون حل اختلاف استان مازندران در سخنانی با بیان آنکه استان مازندران، از استان‌های پیشرو در برگزاری مجمع عمومی و ثبت و تشکیل کانون داوران حرفه‌ای محسوب می‌گردد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر  تلاش‌های زیادی برای شکل‌گرفتن این تشکیلات و تصویب اساسنامه، صورت گرفته است، به گونه‌ای که بعد از برگزاری جلسات متعدد هیات موسس در سال گذشته و انجام اصلاحات لازم در اساسنامه‌ پیشنهادی، در نهایت، این اساسنامه، حاوی 48 ماده و در قالب 8 فصل، تصویب شد و در آن تمامی جوانب امر و اکثر ضروریات امور پیش‌بینی شده است و می تواند گره‌گشای خوبی برای حل مشکلات داوران باشد.
وی تصریح کرد: امروز اولین جلسه مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان برگزار می‌شود و دستور جلسه، انتخاب هیأت مدیره، به تعداد 4 نفر عضو اصلی (انتخابی) و 2 نفر عضو علی‌البدل (مستندا به ماده 19 اساسنامه)، انتخاب بازرسان، به تعداد 2 نفر اصلی و یک نفر علی‌البدل (مستندا به ماده 25)، انتخاب اعضای هیات بدوی انتظامی، به تعداد دو نفر اصلی و یک نفر علی‌البدل (مستندا به ماده 31 اساسنامه) و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار می‌باشد.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر، در استان  مازندران  163نفر دارای پروانه داوری حرفه‌ای هستند، از این تعداد 85 نفر واجد سابقه قضائی، 40 نفر از وکلاء، 10 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان و 23 نفر هم واجد سابقه‌ فعالیت در موسسات داوری غیر حرفه‌ای هستند.
شایان ذکر است در این جلسه، بعد از تشکیل هیات رئیسه سنی و هیات رئیسه مجمع عمومی، افراد واجد شرایط، داوطلبی خویش را برای احراز سمت‌های مزبور، اعلام و برنامه‌های خود را برای حاضرین، تشریح کردند. سپس فرآیند اخذ رای، شروع شده و بعد از شمارش آراء، منتخبین، مشخص و معرفی شدند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

وقف در مسیر حل مسائل روز جامعه؛ از درمان و آموزش تا تأمین مسکن

مدیران و کارکنان نمونه دستگاه‌های اجرایی بابلسر تجلیل شدند

برپایی نخستین نمایشگاه انفرادی آثار بانوی هنرمند بابلی

اجتماع «منتظران ظهور» در بابل برگزار می‌شود

هفته دولت یادآور تعهد، ایثار و مجاهدت در مسیر تعالی کشور است

غبارروبی مزار شهدا؛ تجدید میثاق مسئولان بابلسر با آرمان‌های شهیدان

یکصدو هفتاد و ششمین اجتماع مردم انقلابی بابلسر با گرامیداشت شهدای دولت برگزار شد

یکصد و هفتاد و پنجمین اجتماع شبانه مردم بابلسر برگزار شد

آیین بزرگداشت روز خبرنگار در بابلسر

میعادگاه منتظران امام زمان(عج) و بیعت‌کنندگان با رهبر انقلاب

تغییر در سبک زندگی و اخلاق، زمینه‌ساز دگرگونی سرنوشت جامعه است

اجتماع امت انقلابی و خونخواه بابلسر در شب شهادت امام حسن عسکری(ع) و چهلم «امام شهید»

اربعین «امام شهید» در یکصد و هفتاد و دومین اجتماع شبانه بابلسر

مهندسی فناوری اطلاعات؛ مسیر تحول خدمات عمومی و توسعه اقتصاد دیجیتال در مازندران

باید از نگاه صرفاً درمان‌محور به اتیسم فاصله گرفت

یکصدو شصت و نهمین اجتماع شبانه بابلسری‌ها

نهمین اشکواره حسینی آمل به ایستگاه پایانی رسید؛ هنر، روایتگر ماندگار عاشورا

برگزاری داوری بخش «نواهای آیینی» نهمین اشکواره فرهنگی - هنری حسینی

حجت الاسلام خانلری با اشاره به چهلمین روز شهادت رهبر انقلاب بر تجدید عهد مردم با مکتب امام و آرمان های شهدا تاکید کرد

انتقاد صریح امام جمعه ساری به سیاست‌های اقتصادی دولت در میدان جنگ

هفت هزار و هشتصد و بیست اثر در بخش عکس نهمین اشکواره حسینی داوری شد

فرهنگ ایثار و شهادت، پشتوانه عزت، اقتدار و پایداری ملت ایران است

آیین سوگواری در آستان ابراهیم ابوجواب(ع) بابلسر برگزار شد

رئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی استان مازندران با تأکید بر جایگاه راهبردی ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی گفت: ولایت فقیه ستون و اساس انقلاب اسلامی است.

برگزاری جلسه شورای برنامه‌ریزی شهرستان سیمرغ

شجاعت و شهامت؛ لازمه حرفه خبرنگاری/ رسانه‌ها وجدان جهانی را بیدار کردند

بخش دانش‌آموزی نهمین اشکواره حسینی؛ جلوه‌ای از پیوند هنر و فرهنگ عاشورایی

معماری مازندران باید هوشمند، بومی و متناسب با اقلیم باشد

یکصد و شصت‌و دومین اجتماع مردم انقلابی بابلسر

معرفی داوران بخش نواهای آیینی نهمین اشکواره فرهنگی‌هنری سراسری حسینی

استقلال قلم، میراث ماندگار خبرنگاری و سنگ‌بنای اعتماد عمومی

تجلیل از طلایه‌داران روایت خدمت در سیمرغ

تبریک روز خبرنگار توسط فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ سرهنگ حسن بابایی

داوران بخش نمایشنامه‌نویسی نهمین اشکواره فرهنگی‌هنری سراسری حسینی معرفی شدند

نگاهی به کارنامه شهردار بابلسر و افق پیش‌روی این شهر ساحلی

پیام تبریک مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران به‌مناسبت روز خبرنگار

رونمایی از پوستر نهمین اشکواره سراسری فرهنگی‌هنری حسینی

رئیس ارشاد سیمرغ؛ اعتماد مردم بزرگ‌ترین سرمایه رسانه است. به بهانه فرا رسیدن روز خبرنگار

خبرنگار امانت‌دار حقیقت و حقوق مردم است

مراسم گرامی‌داشت روز خبرنگار در شهرستان سیمرغ برگزار شد

اربعین حسینی این اجتماع عظیم را نماد همبستگی جهان اسلام و جلوه ای از عشق و ارادت مسلمانان به حصرت سید الشهدا (ع) توصیف کرد

پیام تبریک فــــرماندار شهرستان سیمــــرغ بمناسبت فرارسیدن 17 مرداد ماه روز خبرنگار

صد و پنجاه و نهمین اجتماع شبانه مردم انقلابی بابلسر

معرفی اعضای هیئت داوران بخش رسانه نهمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی

صدو پنجاه و نهمین اجتماع خون خواهان امام شهید

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیمرغ، با گرامیداشت هفدهم مرداد، روز خبرنگار، این مناسبت را فرصتی برای تجلیل از تلاش‌های ارزشمند اصحاب رسانه

طنین قرآن و زیارت امین‌الله در سنگر مسجد سنگتاب در شهرستان سیمرغ

جلسه شورای معاونین و رابطان محورهای چهارگانه کانون خدمت رضوی شهرستان سیمرغ

داوران بخش شعر نهمین اشکواره فرهنگی‌هنری سراسری حسینی آمل معرفی شدند

یکصدو صدوپنجاه‌وهشتمین اجتماع مردم انقلابی بابلسر