آخرین مطالب

برگزاری اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان مازندران سیاست و جامعه

برگزاری اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان مازندران

  بزرگنمایی:
اولین مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان مازندران با حضور دکتر عباس پوریانی، رئیس کل دادگستری استان مازندران، دکتر ابراهیم علیزاده نیکو، معاون قضایی رئیس کل و معاون حل اختلاف دادگستری استان مازندران، خالقی، مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان، با دستور کار مشخص، برگزار شد.

به گزارش فجر شمال؛ رئیس کل دادگستری مازندران گفت: در چند سال اخیر و بعد از تصویب دستورالعمل ساماندهی حل و فصل اختلافات از طریق داوری، از سوی ریاست محترم قوه قضائیه، این نهاد جایگزین رسیدگی قضائی، که نهاد بسیار مبارکی است با هدف توسعه عدالت، کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری  و در راستای سیاست‌های تحولی قوه قضائیه ساماندهی شده و وضعیت آن ارتقاء یافته است.
بر اساس این گزارش، عباس پوریانی توجه به نگارش اصولی آراء توسط داوران حرفه ای را مورد تاکید قرار داد و گفت: داوران حرفه‌ای باید احاطه و تسلط کامل نسبت به قوانین و مقررات داشته باشند. رای داور، به عنوان خروجی یک مسیر قانونی، باید منطبق بر نص صریح قانون، متقن، مستحکم و موجه بوده و اصول نگارشی و شکلی نیز در آن رعایت شده باشد.
وی افزود: رای داوران باید به گونه‌ای نگارش شود که با مستندات موجود در پرونده، محتوای خواسته و اظهارات طرفین، هماهنگی و همنوایی داشته باشد، به گونه‌ای که شان دادگستری و جایگاه والای داوران، حفظ شود.
رئیس کل دادگستری مازندران به اهمیت نقش داوران در برقراری عدالت وکاهش ورودی پرونده‌ها اشاره کرد و گفت: هم اکنون میانگین ورودی ماهانه‌ی پرونده به شعب حقوقی استان، 200 تا 250 فقره پرونده است و قضات با حجم بسیار زیادی از پرونده‌ها روبرو هستند. اگر داوران به وظایف خود به درستی عمل کنند، اعتماد مردم به این نهاد افزایش یافته و مسائل قبل از ورود به دادگستری  در نهادهای داوری حل می شود.
رئیس کل دادگستری مازندران از داوران حرفه ای و وکلا خواست نسبت به تحقق صلح و سازش در پرونده‌ها اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کانون‌های داوری، نقش مؤثری در کمک به ساماندهی حوزه داوری خواهند داشت، انتظار داریم کانون‌ داوران حرفه‌ای استان مازندران که از دانش‌آموختگان حقوقی توانمند و فراوانی برخوردار است،  به اهداف ذکر شده در اساسنامه توجه کرده و تلاش خود را در زمینه نیل به این اهداف معطوف کنند و با عملکرد چشم‌گیر خود، نمونه و الگوی سایر استان‌ها باشند.

در این جلسه علیزاده نیکو معاون حل اختلاف استان مازندران در سخنانی با بیان آنکه استان مازندران، از استان‌های پیشرو در برگزاری مجمع عمومی و ثبت و تشکیل کانون داوران حرفه‌ای محسوب می‌گردد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر  تلاش‌های زیادی برای شکل‌گرفتن این تشکیلات و تصویب اساسنامه، صورت گرفته است، به گونه‌ای که بعد از برگزاری جلسات متعدد هیات موسس در سال گذشته و انجام اصلاحات لازم در اساسنامه‌ پیشنهادی، در نهایت، این اساسنامه، حاوی 48 ماده و در قالب 8 فصل، تصویب شد و در آن تمامی جوانب امر و اکثر ضروریات امور پیش‌بینی شده است و می تواند گره‌گشای خوبی برای حل مشکلات داوران باشد.
وی تصریح کرد: امروز اولین جلسه مجمع عمومی کانون داوران حرفه‌ای استان برگزار می‌شود و دستور جلسه، انتخاب هیأت مدیره، به تعداد 4 نفر عضو اصلی (انتخابی) و 2 نفر عضو علی‌البدل (مستندا به ماده 19 اساسنامه)، انتخاب بازرسان، به تعداد 2 نفر اصلی و یک نفر علی‌البدل (مستندا به ماده 25)، انتخاب اعضای هیات بدوی انتظامی، به تعداد دو نفر اصلی و یک نفر علی‌البدل (مستندا به ماده 31 اساسنامه) و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار می‌باشد.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر، در استان  مازندران  163نفر دارای پروانه داوری حرفه‌ای هستند، از این تعداد 85 نفر واجد سابقه قضائی، 40 نفر از وکلاء، 10 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان و 23 نفر هم واجد سابقه‌ فعالیت در موسسات داوری غیر حرفه‌ای هستند.
شایان ذکر است در این جلسه، بعد از تشکیل هیات رئیسه سنی و هیات رئیسه مجمع عمومی، افراد واجد شرایط، داوطلبی خویش را برای احراز سمت‌های مزبور، اعلام و برنامه‌های خود را برای حاضرین، تشریح کردند. سپس فرآیند اخذ رای، شروع شده و بعد از شمارش آراء، منتخبین، مشخص و معرفی شدند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

وقتی «جشنواره» به بازارچه بدل می‌شود

استقبال باشکوه مردم و مسئولان از سامان احمدی، MMA قهرمان طلایی آسیا

چهارمین جشنواره فرهنگی‌ ـ ورزشی طلاب بسیجی مازندران در سپاه کربلا

تحویل 700 قطعه زمین به فرزندآوران مازندران

بانوان نمونه جهاد کشاورزی سوادکوه به مناسبت میلاد حضرت فاطمه (س) تجلیل شدند

در رد یک تشبیه نادرست و نگرشی خطرناک به رسانه

امام‌جمعه موقت ساری بر شناخت صحیح امام خمینی(ره) تاکید کرد

تلاش شهید آیت‌الله مفتح یادآور مقابله با جریان‌های التقاطی و تحقق آرمان وحدت

حجت الاسلام خانلری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان به مشکلات معیشتی مردم گفت مدیران برای کنترل و کاهش گرانی ها اهتمام بیشتری داشته باشند

مادر؛ فرشته‌ای که زمان هم از بزرگی‌اش جا می‌ماند

طلوع افتخار در لبنان؛ سامان احمدی بر بام MMA آسیا ایستاد

گفت‌وگو با استاد برجسته و پژوهشگر حوزه فناوری‌های نوین حسابداری و مالی کشور

جایگاه خبرنگار در جهان امروز، مسئولیت، استقلال و نقش ساختارها در کیفیت اطلاع‌رسانی

شهر دانشجو؛ زیست‌بوم نوآوری و مشارکت نسل دانشگاهی

پیشرفت سیستم‌های اطلاعات حسابداری و خودکار کاهش نقش دستی جهت ثبت اطلاعات مالی

انتصاب نخستین بانو به عنوان مدیر در شرکت آب و فاضلاب مازندران خانم مهندس بهشته احمدی در شهرستان سیمرغ

همایش روز حسابدار با عنوان "هوش مصنوعی در حسابداری و مدیریت"

چاپ مقاله علمی بین‌المللی در مجله‌ی معتبر Springer Nature

پیام تسلیت وهابی خنکداری فرماندار به مناسبت سالروز وفات حضرت ام‌البنین(سلام الله علیها) و روز تکریم مادران و همسران شهدا

یازدهمین کنفرانس بین‌المللی ICSPIS 2025 به میزبانی دانشگاه علوم و فنون مازندران

بحمدالله بار دیگر توفیق خدمت رسانی خالصانه و بی منت به زائران حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در چایخانه آن حضرت(ع) در صحن آقا امام حسن مجتبی

پیام تبریک مرتضی درزی پور، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سیمرغ، به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو

پیام رییس دانشگاه علوم و فنون مازندران به مناسبت روز دانشجو

جشن روز دانشجو در دانشگاه علوم و فنون مازندران با برنامه‌های متنوع برگزار شد

تأکید جهاد کشاورزی سوادکوه بر ضرورت احیای اصولی جنگل‌های سوخته؛ باززایی طبیعی در کنار مشارکت مردمی

سفر به شهر انارها؛ روایت جشنواره ملی انار ساوه و گشت‌وگذاری در عمارت تاریخی عبدالله‌آباد

برگزاری کارگاه «تربیت رسانه‌ای» با رویکرد قرآنی در بابلسر

انتقاد نماینده ولی‌فقیه در مازندران از نابسامانی توزیع نهاده‌های کشاورزی

همایش علویان؛ تاریخ، فرهنگ و سیاست در آمل برگزار می‌شود

ساری میزبان همایش روز جهانی افراد دارای معلولیت

بازدید دانشجویان گروه مهندسی برق از نمایشگاه بین‌المللی تهران

تقدیر از فعالان فرهنگی حوزه اهدای عضو در دانشگاه علوم و فنون مازندران

قهرمانی تیم دینامو در فینال مسابقات فوتسال جام 16 آذر دانشگاه علوم و فنون مازندران

پیام نماینده مقام معظم رهبری در استان مازندران به مناسبت 12 آذرماه روز جهانی معلولان

تقدیر پژوهشگر برگزیده گروه فنی و مهندسی استان مازندران

کمبود پایگاه های تخصصی اطفا حریق در مازندران

پیام تبریک، وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ به مناسبت دهم آذر ماه روز مجلس

احیای «گِل‌گوئی»؛ هنر فراموش‌شده زنان مازنی بر دیوارهای کهن سوادکوه

کسب عنوان نایب‌ قهرمانی دانشجوی دانشگاه علوم و فنون مازندران

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و فنون مازندران

هجوم آتش به جنگل‌های هیرکانی؛ همبستگی ایرانیان و خلأیی که نمی‌توان نادیده گرفت

سپرده‌گذاری 32 میلیارد ریالی خیران سیمرغ در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت

قدردانی از کمیته امداد مازندران برای گسترش فرهنگ قرآن در بین مددجویان

مرکز روزانه آموزش توانبخشی چند معلولیتی«ذهن آگاه» باحضور رحمانی مدیرکل بهزیستی و وهابی خنکداری فرماندار سیمرغ افتتاح شد.

تأکید معاون آموزشی دانشگاه مازندران بر برگزاری منظم کلاس‌ها و ارتقای زیرساخت‌های آموزشی

کودتای 28 مرداد و تجربه برجام نشان داد که اعتماد به آمریکا نتیجه‌ای جز خسارت ندارد

روحیه بسیجی، رمز مقاومت و اقتدار ملی است

امام جمعه کیاکلا گفت مسئولان باید شبانه روز برای خدمت به مردم تلاش کنند تا مشکلات و معیشتی و اقتصادی هرچه زودتر برطرف شود

یادواره شهدای محله بیدآباد بابل برگزار می‌شود

برگزاری دومین پیش‌نشست همایش ملی همزیستی و وفاق در ایران امروز