آخرین مطالب

سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران در دانشگاه مازندران برگزار شد آموزش، علم، فناوری و بازی - تفکر، اندیشه و دانشگاه

سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران در دانشگاه مازندران برگزار شد

  بزرگنمایی:
سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران با موضوع"رویکردها و روش‌های نوین در مطالعات باستان‌شناسی" با حضور مسوولان استانی و دانشگاهی در روز پنج‌شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ به میزبانی دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.

 به گزارش  پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از روابط عمومی دانشگاه مازندران، سومین کنفرانس ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران با موضوع"رویکردها و روش‌های نوین در مطالعات باستان‌شناسی" با حضور مسوولان استانی و دانشگاهی در روز پنج‌شنبه 10 آبان 1403 به میزبانی دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.


       رحمت عباس‌نژاد، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و دبیر این کنفرانس با تبریک فرا رسیدن هفته مازندران، از دریافت تعداد 120 چکیده مقاله و 65 مقاله کامل توسط دبیرخانه همایش خبر داد و افزود: از این تعداد، 39 مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات همایش و 14 مقاله نیز برای سخنرانی انتخاب شدند.

       عباس‌نژاد تصریح کرد: سال گذشته در مشورت با اعضای دبیرخانه دایمی کنفرانس ملی باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران، به دلیل برخی نگرانی‌های جدی و روز باستان‌شناسی و باستان‌شناسان و رواج هرج و مرج‌های اداری و عمومی و هم‌چنین در معرض خطر قرارگرفتن محوطه‌ها، بافت‌ها و بناهای باستانی و تاریخی و گسترش بی‌رویه حفاری‌های غیرقانونی و قاچاق، در ابتدا بنا داشتیم عنوان و اهداف همایش را"باستان‌شناسی همگانی" بگذاریم. اما پس از بحث و بررسی، عنوان"رویکردها و روش‌های نوین در مطالعات باستان‌شناسی" را نهایی کردیم.

       عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در ادامه، اهداف برگزاری این همایش را برشمرد و اظهار داشت: از مهم‌ترین اهداف این کنفرانس می‌توان بهآشناکردن نسل جدید پژوهشگران و باستان‌شناسان با مطالعات بین‌رشته‌ای؛ معرفی باستان‌شناسی علمی به عموم مردم و اقشار گوناگون اجتماعی به منظور انجام وظایف و رسالت‌های باستان‌شناسی همگانی؛ ارتقای آگاهی عمومی نسبت به این علم و نکوهش حفاری‌های غیرقانونی و قاچاق مواریث فرهنگی؛ آشناسازی مدیران و دست‌اندرکاران با روش‌های متنوع و پرهزینه پژوهش‌های باستان‌شناسی به منظور تغییر رویکردها و نگاه‌ها و جلب پشتیبانی آنها و بهبود اعتبارات پژوهشی اشاره کرد.



        عباس‌نژاد به بیان تاریخچه مطالعات بین‌رشته‌ای و کاربرد روش‌های نوین در باستان‌شناسی ایران پرداخت و گفت: این مطالعات و روش‌ها در طول 20 سال قبل از انقلاب اسلامی 1357، رشد خوبی داشته و همگام با تحولات مشابه در دیگر نقاط دنیا بوده است؛ ولی، پس از انقلاب اسلامی در ابتدا وقفه‌ای در مطالعات پدید آمد و سپس، این فعالیت‌ها و روش‌ها به‌طور نسبی متداول شدند اما به‌دلیل کمبود متخصص، نبود تجهیزات و ملزومات، و کمبود شدید اعتبارات مالی، به سختی انجام پذیرفتند.

       عضو هیات رییسه دانشگاه مازندران با تاکید بر این‌که پژوهش‌های باستان‌شناسی، هم در بخش میدانی و هم در حوزه آزمایشگاهی بسیار پرهزینه هستند؛ افزود: در حوزه آزمایشگاهی، نیاز باستان‌شناسی فراتر از تصور هر ناظر بیرونی است: انواع روش‌های شیمی، فیزیک، ICP، SEM، XRD، XRF، زیست‌شناسی گیاهی و جانوری و مولکولی و ژنتیک، اقلیم‌شناسی، زمین‌شناسی، متالوگرافی، پتروگرافی، کربن 14 و سایر روش‌های سن‌سنجی در پژوهش‌های باستان‌شناسی کاربست دارند.

        دبیر کنفرانس با بیان این‌که دامنه اشخاص و افرادی که باستان‌شناس با آنها سروکار و برخورد دارد، گسترده است، اظهار داشت: از نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی و سمن‌ها گرفته تا جوامع محلی مثل دهیار، شورای محل، مالکان زمین و غیره که اغلب با باستان‌شناس سر لج دارند. همان‌گونه که باستان‌شناسی خدمات زیادی از سایر علوم می‌گیرد، دانش زیادی نیز به حوزه‌های مختلف علوم انسانی و اجتماعی ارایه می‌کند که انسان‌شناسی، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی اجتماعی، تاریخ، مدیریت، سیاست‌گزاری‌های فرهنگی و اجتماعی، جغرافیای انسانی و جغرافیای سیاسی، از رایج‌ترین رشته‌های علمی نوشنده از آبشخور دانش باستان‌شناسی هستند.


        عباس‌نژاد در پایان سخنان خود تاکید کرد: حال که با چنین شاخه علمی پیچیده، پرکار و پرهزینه‌ای روبه‌رو هستیم؛ باید اذعان کنیم که اعتبارات پژوهش‌های باستان‌شناسی، در سال‌های اخیر بسیار ناچیز شده و ضرورت دارد که مسوولان و متولیان پژوهش کشور توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

       در ادامه این آیین،  حسن هاشمی زرج‌آباد، رییس دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دانشگاه مازندران، مهندس باستانی معاون اداره‌کل میراث فرهنگی استان و دکتر سیدمهدی موسوی کوهپر عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به ایراد سخنرانی پرداختند. هم‌چنین دکتر حسن فاضلی نشلی، استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران نیز نظرات تخصصی خود را در موضوع"اهمیت و جایگاه علوم میان‌دانشی در باستان‌شناسی" ارایه کرد.

        پخش پیام صوتی حکمت‌الله ملاصالحی، استاد پیشکسوت باستان‌شناسی دانشگاه تهران، برپایی 4 نشست تخصصی در حوزه باستان‌شناسی و قرائت بیانیه پایانی کنفرانس، از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

      یادآور می‌شود: در این کنفرانس ملی که به همت دبیرخانه دایمی همایش ملی دوسالانه باستان‌شناسی و تاریخ هنر ایران و با مشارکت دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دانشگاه مازندران، اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان‌های نوشهر و چالوس و انجمن علمی باستان‌شناسی ایران برگزار گردید، دکتر حسن هاشمی زرج‌آباد و دکتر مرتضی عطایی به‌عنوان دبیران علمی و دکتر محمد قمری فتیده به‌عنوان دبیر اجرایی همکاری داشتند.

پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
پایان پیام


      


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

جنگ روانی دشمن با هدف فرسوده‌سازی ذهن جامعه در جریان است

برگزاری نشست بررسی اتفاقات اخیر کشور در آمل

زبان خارجی؛ گشودن دریچه‌ای به سوی جهان دانش

برخورداری بیماران خاص از حمایت قرارگاه منطقه‌ای غدیر سپاه‌های شمال کشور

به میزبانی دانشگاه مازندران نخستین جشنواره بین‌المللی نیما یوشیج برگزار می‌شود

مهندسی پزشکی؛ تلاقی سلامتی و فناوری پیشرفته

مهندسی معماری، تلاقی هنر، علم و هویت مکان

حماسه وحدت ملت با حکومت خنثی کننده توطئه دشمنان

برگزاری همزمان جشن‌های خیابانی نیمه‌شعبان و دهه فجر در مازندران

آیین ولادت سرداران کربلا در آستان مقدس امامزاده محمد(ع) ساری

جشن شعبانیه در مسجد جامع هادی شهر برگزار شد +عکس

روز پاسدار روز تحقق پاسداری از اسلام حقیقی

آیین ولادت سرداران کربلا در ساری برگزار می‌شود

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از نیروهای نظامی انتظامی و بسیجیان و پاسداران انقلاب اسلامی را حافظان امنیت و ارزش های اسلامی دانست

آغاز پویش ملی «سلام محله» در مازندران

پاسدار؛ تجلی‌گر حریت امام حسین(ع)

خدمات چوبفریم در برف روبی و بازگشائی جاده سنگده دودانگه تا پل سفید سوادکوه

پاسدار، کسی است که در هر جایگاهی، خود را مسئول حفظ هویت، استقلال و عزت این ملت بداند. پاسداری یک مأموریت تاریخی است

گرامیداشت روز جانباز، مراسمی باشکوه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان سیمرغ

فرماندار شهرستان ساری: حلول ماه شعبان، ماه سعادت، خیر و بسیار خجسته است

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالعلی گواهی _ رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح کل کشور، امروز ما وارثان این انقلاب هستیم و باید انقلاب را به دست مهدی موعود(عج) برسانیم

جهاد تبیین؛ راهکاری اساسی برای تشخیص حق از باطل

فرمانده سپاه شهرستان سیمرغ با گرامی‌داشت روز پاسدار و تبریک این مناسبت فرخنده،

کارگروه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت شهرستان سیمرغ به ریاست فرماندار

فرماندار سیمرغ با صدور پیامی، به مناسبت حلول ماه شعبان را به مردم شهیدپرور و ولایتمدار شهرستان سیمرغ تبریک گفت.

ولادت امام حسین(ع) و روز پاسدار، پاسداران انقلاب اسلامی را ستون‌های استوار امنیت کشور و حاملان پیام مقاومت و آزادگی دانست.

راه شهدا، راه روشن مقاومت و پیروزی است

کانون خدمت رضوی شهرستان سیمرغ با مسئولان کانون‌های محلی،با هدف پیگیری روند جریان خدمت خادمیاران رضوی

نقشه راه خدمت رضوی در سیمرغ ترسیم شد؛ هم‌افزایی خادمیاران برای افق 1405 جلسه ماهانه کانون خدمت رضوی شهرستان سیمرغ با حضور دکتر عزیززاده گرجی

آیین انتصاب معاون کانون‌های محلی سیمرغ برگزار شد

حجت‌الاسلام مطهری‌فرد با تأکید بر اینکه تهدید دشمنان نشانه ضعف آن‌هاست، گفت: رهبر انقلاب نماد ایران و مورد حمایت جانانه ملت است و هرگونه جسارت به این مقام، به زیان منافع و موجودیت دشمن خواهد بود.

حماسه مقاومت وایستادگی مردم آمل درسال 60 درمقابل منافقین

راه 603 روستای مازندران بسته است؛ تداوم انسداد کندوان تا صبح شنبه آینده

استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های اداری و مدیریتی

حمایت از افراد دارای معلولیت اولویت‌ اصلی سیاست‌های اجتماعی است

خام‌فروشی و عدم صنعتی‌سازی تولیدات شیلات ضرر بزرگ اقتصادی است

شناسایی و دستگیری عوامل اغتشاش در استان مازندران

آئین نکوداشت عالم فرزانه آیت‌الله میرزا عبدالنبی نوری (ره)

ثبت‌نام 50 نفر برای انتخابات شورای اسلامی شهرستان ساری

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: از نیمه دوم دی‌ماه تاکنون بیش از یک‌هزار و 550 تن روغن خوراکی و 550 تن برنج دولتی در سطح استان توزیع شده است.

رئیس کل دادگستری مازندران وضعیت ساحل بابلسر را اسفبار توصیف کرد

ضعف مدیریت در مجموعه‌های مرتبط با سازمان جهاد کشاورزی،

افزایش 13 درصدی تولید انرژی در نیروگاه برق نکا

برگزاری نمازجمعه 26 دی ساری به امامت نماینده ولی فقیه در مازندران

خوداری از ارسال تصاویر خلاف امنیت ملی

ابوالفضل مقدسی شهید دهه هشتادی اهل چهاردانگه ساری

دانشجویی که قربانی گلوله مستقیم تروریست‌ها شد

جلسه تخصصی معاونت سلامت اجتماعی بهزیستی مازندران

قدردانی از حضور انقلابی، تاریخی مردم بزرگ مازندران و حماسه ماندگاری 22 دی ماه

افزایش ساعت ثبت‌نام روزانه داوطلبان انتخابات شورا‌های شهر