آخرین مطالب

شهر سوسنگرد، همچون سایر نقاط تقابل با رژیم بعث عراق، عرصه آزمون عاشقانه‌ای شد سیاست و جامعه

شهر سوسنگرد، همچون سایر نقاط تقابل با رژیم بعث عراق، عرصه آزمون عاشقانه‌ای شد

  بزرگنمایی:
فرمانده سپاه کربلای مازندران به‌مناسبت سالروز آزادسازی سوسنگرد در یادداشتی، آورده است: شهر سوسنگرد، همچون سایر نقاط تقابل با رژیم بعث عراق، عرصه آزمون عاشقانه‌ای شد


سیاوش مسلمی، فرمانده سپاه کربلای مازندرانبه گزارش پایگاه خبری فجر شمال، به نقل از روابط عمومی سپاه کربلای مازندران، سیاوش مسلمی، فرمانده سپاه کربلای مازندران، به‌مناسبت سالروز آزاد سازی سوسنگرد در یادداشتی «از خشت و خاک تا فکر و فرهنگ؛ دلاورمردان مازندرانی، معماران سوسنگرد و پیشگامان تمدن‌سازی نوین اسلامی» نوشت:  

در سال‌های ابتدایی انقلاب و در بحبوحه جنگ تحمیلی، قصه سوسنگرد نه تنها روایتی از اشک و خون، که حکایتی از غیرت و همدلی مردمی شد که از گوشه‌گوشه ایران به یاری هم می‌شتافتند.

شهر سوسنگرد، همچون سایر نقاط تقابل با رژیم بعث عراق، عرصه آزمون عاشقانه‌ای شد که در آن دلاوران ایران زمین، با جان و دل از کیان وطن دفاع کردند. شیرمردانی از مازندران، سرزمینی که تاریخش با نام آل علی(ع) گره خورده است، در میان این حماسه‌ها نقشی بی‌بدیل ایفا کردند؛ هم در روز‌های تلخ جنگ تحمیلی و هم در بازسازی و بهبود ویرانه‌های به‌جا مانده از آن نبرد نابرابر.

در روز‌های ابتدایی جنگ تحمیلی، دشمن بعثی با پشتیبانی قدرت‌های استکباری، سوسنگرد به‌سرعت در چنگ خود گرفت و این شهر به عرصه‌ای از نبرد ایمان و استقامت بدل شد. رزمندگان از سراسر ایران، یکدل و هم‌صدا، به‌سوی این خاک زخم‌خورده شتافتند؛ از خراسان تا خوزستان و از لرستان تا مازندران. در این میان، رزمندگان مازندرانی، که به عشق اهل بیت و پیروی از مکتب ائمه(ع) در راه حق و حقیقت سر از پا نمی‌شناختند، در خط مقدم نبرد ظاهر شدند و با تقدیم 43 شهید که از آن جمله می‌توان نام سردار شهید حسین بهرامی و یاران وفادارش را برد، بر تارک سوسنگرد، نقش مقاومت و ایستادگی حک کردند؛ و در نهایت علیرغم خیانت‌ها و کارشکنی‌های بنی‌صدر با پیام امام خمینی(ره) که فرمودند «تا فردا سوسنگرد باید آزاد شود» و فرماندهی مقام معظم رهبری، سوسنگرد در 26 آبان 1359 آزاد شد.

پس از آزادسازی، پیکره زخم خورده و ویران سوسنگرد نیاز به بازسازی داشت. مردمی که شاهد جنگ و ویرانی بودند، به حمایت و همدلی ملت ایران نیاز داشتند. در این زمان، دوباره مازندران، دیار مردمانی که دل‌هایشان همچون دریای خزر وسیع و اراده‌شان همچون کوه‌های البرز استوار بود، به میدان آمدند. کاروان‌های مردمی از مازندران، با نیتی پاک و دستانی پرمهر، به بازسازی سوسنگرد مشغول شدند. از دیار علویان، خشت به خشت و دیوار به دیوار، این شهر را بازساختند و به مردمش امید و انگیزه‌ای تازه بخشیدند.

این بازسازی، از خشت و خاک آغاز شد، اما تنها به بُعد مادی محدود نماند؛ مازندرانی‌ها روح امید را در دل‌های سوسنگردی‌ها زنده کردند و با همت و غیرت خود، ویرانه‌ها را به نماد استقامت بدل ساختند. بازسازی سوسنگرد تنها یک سازندگی مادی نبود؛ بلکه فرایندی بود که بر پیوند عمیق فرهنگی و مذهبی ملت ایران به ویژه مازندرانی‌ها تأکید داشت و نشان داد که این مردم هرگز دست از یاری هموطنان و همچنین برادران دینی خود برنخواهند داشت. همانگونه که بعد‌ها در جبهه مقاومت و دفاع از حرم نیز، این همبستگی و غیرت را به اثبات رساندند و در عرصه بین‌المللی با حضور مؤثر در دفاع از حرم اهل بیت(ع) و یاری رساندن به نهضت‌های مقاومت در منطقه، نشان دادند که مازندرانی‌ها در پیگیری آرمان‌های انقلاب اسلامی و حمایت از مظلومان عالم همچنان پیشگام‌اند.

در عصر جدید، نبرد ایران و دشمنان این مرز و بوم، شکل دیگری به خود گرفته است. دشمن که در نبرد‌های نظامی و فیزیکی، قدرت ایمان و همبستگی ملت ایران را تجربه کرده است، اکنون از جبهه فرهنگی و رسانه‌ای وارد میدان شده و تمام ابزار‌های مادی و شیطانی خود را به میدان آورده و تلاش می‌کند تا از طریق نفوذ فرهنگی و رسانه‌ای، به قلب و ذهن نسل جوان دست پیدا کند. اما در این میان، مازندران که از دیرباز به عنوان اولین پایگاه حکومت علویان پس از ائمه معصومین(ع) در جهان شناخته می‌شود و پرچمدار حق‌طلبی و عدالت‌خواهی بوده است، به‌عنوان یکی از سنگر‌های اصلی مقابله با جنگ فرهنگی دشمن، همچون گذشته‌ی پرافتخارِ خود، در این میدان با روحیه مقاومت و در سایه ولایت، محکم و استوار ایستاده است.

آنچه امروز از بنیاد‌های فکری و فرهنگی مازندران شکل گرفته است، بذر‌های تمدنی نوین است که در دل آن ارزش‌های اسلامی و ایرانی نهفته‌اند. این تمدن نوین که آرمان انقلاب اسلامی و مردمان دیار علویان است، به پشتوانه ایمان، غیرت و اراده ملت ایران به سوی آینده‌ای روشن‌تر گام برمی‌دارد.

بدون تردید مردمان این دیار، یکی از پایه گذاران اصلی این تمدن خواهند بود که با مقابله فرهنگی و تمدنی با دنیای شیطانی غرب، به اوج شکوفایی و استقلال خواهند رسید.

از خشت و خاک سوسنگرد تا فکر و فرهنگ مازندران، این روایتِ مردمانی است که از خاک سر برآورده و به آسمان ایمان و اعتقاد پرواز کرده‌اند. ملت ایران و فرزندان مازندرانی‌اش، در سایه همین فرهنگ و همبستگی، راهی روشن را به سوی تمدن‌سازی و مقابله با تمامی تهدیدات و چالش‌ها در پیش گرفته‌اند. به امید روزی که این تمدن نوین اسلامی، در سایه ارزش‌های الهی، بر تارک جهان بدرخشد.


پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتنی 
پایان پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود

عکس | برگزاری مرحله‌ دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

عکس | برگزاری نخستین نشست هماهنگی دهه کرامت مازندران

نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آیین سالگرد و بزرگداشت آیت‌الله صالحی مازندرانی در قائم‌شهر برگزار شد

برگزاری مرحله‌ی دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

بازدید هیئت اعزامی از دانشگاه BISU پکن

تشکیل معاونت پیگیری امورات مسجدها در اداره های کل

ارتقای سرمایه‌ اجتماعی در دستور کار شهردار جدید ساری قرار گیرد