آخرین مطالب

با حضور مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری :

آیین تکریم و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه مازندران برگزار شد سیاست و جامعه - علم، فناوری و بازی - تفکر، اندیشه و دانشگاه

آیین تکریم و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه مازندران برگزار شد

  بزرگنمایی:
​​​​​​​آیین تکریم رییس سابق دانشگاه مازندران و معارفه سرپرست جدید دانشگاه مازندران با حضور محمد روشن، مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه مازندران برگزار شد.


به گزارش پایگاه خبری فجر شمال،  به نقل از روابط عمومی دانشگاه مازندران، آیین تکریم حشمت الله علی‌نژاد، رییس سابق دانشگاه مازندران و معارفه ابراهیم صالحی عمران، سرپرست جدید دانشگاه مازندران با حضور محمد محمدروشن، مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، آیت‌الله محمدی لایینی، نماینده ولی فقیه در استان، سید امیر حسینی‌جو، سرپرست معاونت سیاسی– امنیتی و اجتماعی استاندار، روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان، و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی و جمع کثیری از دانشگاهیان در سالن شهید آوینی دانشکده هنر و معماری برگزار گردید.  



دانشگاه‌ها باید بتوانند استقلال داشته باشند
 
 محمد روشن، مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به این‌که از نهاد علم در جامعه به درستی استفاده نمی‌‍‌‌شود، اظهار کرد: در جامعه، نهاد علم و نهاد قانون‌گذاری، به‌صورت جداگانه کار می‌کنند و ارتباط درستی بین آنها وجود ندارد. برخی از قوانین در کشور به تصویب می‌رسد، در صورتی که هیچ پشتوانه علمی و تحقیقاتی برای آن وجود ندارد.
 
وی  در ادامه با تاکید بر لزوم استقلال دانشگاه‌ها در کشور اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید بتوانند استقلال داشته باشند. در حرف به آن اعتقاد داریم ولی در عمل این قضیه اجرا نمی‌شود.
 
روشن، در پایان، ضمن ابراز امیدواری از انتخاب سرپرست جدید دانشگاه مازندران که فردی نظریه‌پرداز در این حوزه است، افزود: با توجه به شناختی که از توانایی‌های ایشان دارم، امیدوارم بتواند با وفاق ملی و با مشارکت همه دانشگاهیان، دانشگاه را به بهترین نحو اداره کند و آن را به عنوان یک الگو در کشور معرفی کند.



وجود دانشگاه برای تعلیم و تربیت بشر، ضروری‌ترین مسأله است
 
آیت‌الله محمد‌باقر محمدی لایینی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران و عضو مجلس خبرگان رهبری، ضمن ابراز خرسندی از قرار‌گرفتن در جمع دانشگاهیان اظهار کرد: وجود دانشگاه برای تعلیم و تربیت بشر، ضروری‌ترین مسأله است. اولین دانشگاهی که به وجود آمد، با یک استاد و یک دانشجو بود که در آن خدای بزرگ نخستین استاد و حضرت آدم اولین دانشجو بودند.
 
 وی افزود: خداوند بزرگ در دانشگاه خود، به حضرت آدم درس‌هایی در زمینه علم، تقوا، خودشناسی، دشمن شناسی، آسیب شناسی و توبه را آموخت.
 
نماینده ولی فقیه در استان مازندران تاکید کرد: این دروس خداوند، تا روز قیامت برای همه بشریت ضرورت دارد و همه دانشگاه‌ها باید این دروس تقوا، خودشناسی، دشمن‌شناسی و ... را به دانشجوها بشناسانند. دانشگاهی که خالی از این مسایل و دروس باشد، هر چند در ابزارسازی به اوج برسد، باز هم به کمال نخواهد رسید.



کار فرهنگی باید بر کیفیت، روش زندگی و نگرش دانشجو و ترغیب او در ماندن و خدمت به کشور اثرگذار باشد
 
ابراهیم صالحی عمران، سرپرست دانشگاه مازندران  در این آیین با اشاره به تحولاتی که در دنیای اخیر در حوزه فناوری‌های روز دنیا به‌ویژه هوش مصنوعی در حال وقوع است، گفت: امروزه سرمایه‌های اجتماعی دانشگاه به شدت کاهش پیدا کرده و متاسفانه بحث اشتغال و بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین معضلات در جامعه مطرح است.
 
وی با تاکید بر این‌که تنظیم اسناد و برنامه‌های استراتژیک مانند سند برنامه هفتم، نقشه جامع علمی کشور است. بیان کرد: سند چشم‌انداز، سند علم و فناوری، سند آمایش آموزش عالی و اسنادی که شورای انقلاب فرهنگی نوشته، به تنهایی کافی نیست و باید خروجی و نتیجه پیاده‌سازی و عمل به این اسناد در بطن جامعه، قابل لمس باشد.
 
صالحی عمران با اشاره به برخی جابه‌جایی‌های غیرضروری در مدیریت اجرایی کشور ادامه داد: امروزه نیاز کشور، عمل و اقدام انقلابی در حوزه‌های مختلف است. ما باید در چارچوب کارکردهای اساسی آموزش عالی از جمله آموزش، پژوهش، فرهنگی و اجتماعی گام برداریم.
 
 سرپرست دانشگاه جامع استان، یکی از مهم‎ترین وظایف دانشگاه را آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص دانست و افزود: سوال اصلی این است که ما تا چه اندازه در این موضوع موفق بوده‌ایم و سهم بهره‎وری دانش‌آموختگان دانشگاه به چه میزان است؟ آمار نشان می‌دهد که سهم آموزش بهره‌وری پایین است و این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا مسیر آموزش عالی درست بوده است؟ تا زمانی که دانشگاه‌ها به صورت تقلیدی و بدون یک برنامه هدف‌مند، تنها به کمیت تعداد رشته و دانشجو بیاندیشند، نتیجه‌اش چهل درصد بیکاری و بهره‌وری پایین فارغ‌التحصیلان خواهد بود و برای تغییر این وضعیت، باید از متخصصان حوزه آموزش عالی جهت الگوسازی دانشگاه‌ها بهره گرفت تا این مسیر اصلاح شود.

 
 نماینده وزیر علوم در استان با اشاره به روند کاهش انگیزه در میان دانشجویان و حتی برخی از اساتید، به موضوع آمایش آموزش عالی در کشور نیز گریزی زد و گفت: در آمایش سرزمینی، ما باید مرزهای خود را بر اساس معیارهای علمی مشخص کنیم. باید در کنار تولید علم، به دو نکته اساسی توجه کنیم. اول بحث تجاری‌سازی و اقتصاد آموزش عالی است که باید در این حوزه، بخش‌های خصوصی را درگیر دانشگاه کنیم و از طریق انعقاد قرارداد و اخذ طرح‌های پژوهشی، در حفظ و تقویت سرمایه اجتماعی بکوشیم.
 
 صالحی عمران در ادامه، به موضوع کارکرد فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: فرهنگ ابعاد وسیعی دارد و این تصور محدود ‌شده‌ای که در بعضی از این مراسم فرهنگی می‌بینیم، باید اصلاح شود. کار فرهنگی باید بر کیفیت و روش زندگی دانشجو اثر بگذارد، روی نگرش دانشجو و ترغیب او در ماندن و خدمت به کشور اثرگذار باشد. مراکز آموزش عالی باید این رویکرد را در کنار تربیت نیروی انسانی تقویت کنند و به مبانی دینی، نیازهای زندگی اجتماعی و نیازهای روز نسل جوان توجه داشته باشند که مهم‌ترین مصادیق آن، آشنایی دانشجو با شعر، ادبیات، هنر و آثار تاریخی و اسطوره‌ها و تلاش در تببین مقوله زیبایی‌شناسی است. زیبایی‌شناسی، نوعی فعالیت شناختی است که باعث برداشت تازه از واقعیت می‌گردد.
 
سرپرست دانشگاه مازندران در پایان بر لزوم بهره‌مندی از توان اعضای هیات علمی و کادر اداری دانشگاه در مسیر اجرای برنامه‌های دانشگاه تاکید کرد و با اشاره به این نکته که توان کادر اداری در تربیت، نادیده گرفته شده است، گفت: همه ما در تربیت قشر جوان کشور مسوولیم و اگر یک نظام همکاری مبتنی بر تفاهم در بین این مجموعه انسانی ایجاد شود، مطمئن باشید که توسعه آموزش عالی به راحتی اتفاق خواهد افتاد. سعی می‌کنم این فرصت یاددهی و یادگیری نظام همکاری را برای مجموعه فراهم کنیم.
 
در ادامه حجت‌الاسلام اسلامی، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، متن پیام دکتر سیدباقر حسینی مسوول نهاد دانشگاه را در اینآیین قرائت و از آمادگی همه‎جانبه نهاد رهبری در همکاری با سرپرست دانشگاه چهت پیشبرد اهداف توسعه آن خبر داد.
 
  


توسعه‌ی بدون وجود دانشگاه‌ها، یک توسعه‌ی ناقص است
 
سیدامیر حسینی‌جو، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران، با بیان اهمیت ارتباط میان دانشگاه و دولت بیان کرد: ارتباط دانشگاه با جامعه، دولت و صنعت، عامل توسعه و پویایی یک کشور می‌باشد. در همین زمینه، توسعه‌ی بدون وجود دانشگاه‌ها یک توسعه‌ی ناقص است.
 
  معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران، با اشاره به این‌که در استان مازندران، اساتید و نخبگان زیادی وجود دارند، اظهار داشت: ما باید از وجود این افتخارات، برای حل مسایل استان بهره ببریم. امیدوارم با حضور سرپرست جدید دانشگاه، این ارتباط پررنگ‌تر شود.
 
ارایه گزارش فعالیت‌های انجام شده در مدت زمان تصدی مسوولیت ریاست دانشگاه



  حشمت ‎الله علی‌نژاد، رییس سابق دانشگاه مازندران نیز در این مراسم با اشاره به تدوین برنامه‌ پنج ساله‌ی دانشگاه مازندران، بر اساس اسناد بالادستی و تصویب آن در هیات امنا، گزارشی از اقدامات انجام‌شده در طول دوران تصدی مسوولیت ریاست دانشگاه را به تفکیک هر معاونت و هم‌چنین فعالیت‌های انجام شده در سطح کلان دانشگاه ارایه داد. 


 
 در فراز پایانی آیین، لوح سپاس دکتر سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توسط دکتر روشن مشاور عالی وزیر به دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد اهدا گردید.



هم‌چنین حکم مسوولیت سرپرست دانشگاه مازندران با امضای دکتر سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توسط دکتر روشن مشاور عالی وزیر به دکتر ابراهیم صالحی عمران اهدا گردید.


 
پایگاه خبری فجر شمال 
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 
پایان پیام
 


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره یک‌روزه «توانمندسازی ماه» در بابل برگزار شد

چرا به اجرای منطقه آزاد تجاری شمال اعتقاد دارم؟

اهمیت جنگل‌های هیرکانی با قدمتی طولانی و ثبت جهانی یونسکو

تجلیل باشکوه از محبوب قلب‌ها، سینا خلیلی، با حضور چشمگیر مردم

پرداخت بیش از 48 میلیارد تومان کمک‌معیشت به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد بهشهر

همایش استانی «دانشگاه و رسانه» در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود

برگزاری کارگاه «انتقال هنر و تجربه» و تست بازیگری در بابلسر

پرستاران با صبر، مهربانی و ایثار، جلوه‌ای از روحیه فداکاری و ایمان را به نمایش می‌گذارند

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران مطرح کرد؛ نانوایان و مردم از قیمت نان ناراضی! / «نانینو» شکست خورده است

در ادامه برنامه‌های تکریم خانواده‌های معظم شهدا و پاسداشت یاد و خاطره ایثارگران، سردار موحد فرمانده سپاه کربلا استان مازندران با حضور در منزل شهید والامقام صمصام‌طور از خانواده این شهید گران‌قدر دیدار کردند.

انتصاب مدیر جدید دارالقرآن شهید علیجان‌نژاد هادی‌شهر بابلسر

13 آبان را به‌یادماندنی‌تر از همیشه برگزار کنیم

دیدار مدیرکل کمیته امداد مازندران با پرستاران بیمارستان زارع ساری

عطر و بوی حرم رضوی در بیمارستان‌های بابلسر‌

آیین تکریم و معارفه بخشدار مرکزی سوادکوه

درخشش مهر و ایثار رضوی بمناسبت بزرگداشت روز حضرت زینب کبری (س) در سیمرغ

نفت؟ گاز؟ معدن؟ نه! آینده ایران کودکان

سینا خلیلی، دلاور جنگجوی سوادکوهی؛ نائب‌قهرمان کشتی آزاد جهان شد

پیام تبریک وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ بمناسبت روز پرستار

پرستاران مایه آرامش بیماران و افتخار جامعه هستند.

بیش از 5 هزار مددجوی مازندرانی از خدمات روان‌شناختی بهرمند شدند

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و کانون‌های خدمت رضوی مازندران

همایش کارشناسان قرآن و مسئولان دارالقرآن‌های آموزش و پرورش مازندران برگزار شد

هم‌افزایی رضوی در سنگر علم و تربیت درسیمرغ نشست مشترک خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان سیمرغ

رونمایی از کنگره سراسری شعر عماد در زیراب

اردوی فرهنگی «با نگاه قشنگ» با حضور جانبازان 70 درصد مرکز توانبخشی امام علی (ع) مازندران – شهرستان سوادکوه شمالی

امام جمعه سیمرغ با انتقاد از سکوت برخی مسئولان در برابر پدیده بد حجاب اظهار کرد مسئولان موظف هستند در تبیین حکم الهی حجاب و نهی از منکر وظیفه شرعی و اجتماعی خود را به درستی ایغا کنند

انسان باتقوا ظلم نمی‌کند و زیر بار ظلم نمی‌رود

شهیدان چراغ راه و ضامن امنیت پایدار جامعه‌ هستند

میزبانی روستای تلاوک در سومین برنامه «شهیدانه دعوت» دودانگه ساری

رییس دانشگاه مازندران نماینده وزیر علوم و رئیس کارگروه مدیریت آموزش عالی استان شد

پرداخت بیش از یک میلیارد و 700 میلیون تومان صدقه توسط نیکوکاران چالوسی

بیش از 32 میلیارد ریال تسهیلات وام کارگشایی در 6 ماه اول سال جاری

ملت ایران توانست کشور را از چنگال استکبار جهانی رهایی بخشد

برگزاری آیین تکریم و معارفه ائمه جمعه بخش رودبست

عالم مجاهد سید مصطفی خمینی، چهره‌ برجسته و اثرگذار حوزه‌های علمیه و از یاران راستین نهضت اسلامی ایران

شروع کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی کشاورزی سیمرغ

افتتاحیه یادمان گلزار شهدای روستای مته کلا .

در منطقه آزاد گردشگری بندری یا غیر بندری چه مواردی برای گردشگر مورد نیاز است

همایش پیاده‌روی «صبح و نشاط» در بابلسر برگزار می‌شود

شبیه‌خوانی سوگ سیاوش در دانشگاه تخصصی فن‌آوری‌های نوین آمل

تأکید نماینده ولی فقیه مازندران بر فهم و عمل به پیام رهبر انقلاب درباره صدسالگی حوزه قم

خط محتوایی فاطمیه امسال بر پایه مقاومت و وحدت استوار خواهد بود

ورزش دانشی میان‌رشته‌ای و بستری تمدن‌ساز است

نمایشگاه دستاوردهای یک‌ساله‌ پایگاه‌های مقاومت بسیج شهرستان سیمرغ در حالی برپا شد که فضای آن بیش از هر چیز یادآور «کار بی‌ادعا و تلاش میدانی» بود.

نقد در فرهنگ

کسب مقام قهرمانی دو استقامت توسط دونده سوادکوهی در شهرستان بابل

شبیه خوانی سوگ سیاوش(خون پاک) در آمل

برگزاری جلسه هماهنگی برنامه‌های راهیان نور به ریاست فرماندار

تداوم اجرای نهضت آسفالت در سیمرغ