آخرین مطالب

رییس مرکز بهداشت دانشگاه مازندران؛

ایمن‌سازی و کاهش آسیب‌پذیری زیرساخت‌های مورد نیاز مردم، عمده‌ترین هدف پدافند غیرعامل ​است تفکر، اندیشه و دانشگاه

ایمن‌سازی و کاهش آسیب‌پذیری زیرساخت‌های مورد نیاز مردم، عمده‌ترین هدف پدافند غیرعامل ​است

  بزرگنمایی:
​گروه اندیشه: رییس مرکز بهداشت دانشگاه مازندران؛ ایمن‌سازی و کاهش آسیب‌پذیری زیرساخت‌های مورد نیاز مردم، عمده‌ترین هدف پدافند غیرعامل دانست و گفت: باید با یک برنامه‌ریزی و طراحی در توسعه پایدار کشور نهادینه شود و برای اصلاح زیرساخت‌های فعلی، راهکارهایی با مهندسی مجدد لازم است.

شهرام کلانتری رییس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه مازندران هم‌زمان با فرا رسیدن هفته پدافند غیرعامل و روز پدافند زیستی، مرزبانی زیستی و ارتقای ساختار دفاع بیولوژیک در باره پدافند زیستی وموارد در بر گیرنده آن در گفت و گو با پایگاه خبری فجر شمال گفت: زندگی انسان همواره با وقوع حادثه عجین است، مخاطرات متعدد با منشا طبیعی یا انسانی به سرعت یک چشم برهم‌زدن قادر است زندگی را دگرگون کند و به گونه‌‏ای نشانه‌های حیات را از پهن‏ای وسیع بزداید که گویی روزی حتی یک موجود زنده در آن زیست نمی کرد.

وی با ارایه این مطلب که  بر این اساس، لزوم رعایت تمهیداتی پیشگیرانه جهت مصون‌داشتن انسان‏ ها از خطرات احتمالی از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. افزود: پدافند را این‌گونه می‌توان تعریف کرد که هرگونه عملی که با استفاده از وسایل و امکانات موجود به منظور جلوگیری و مقاومت در مقابل پیشروی دشمن و انهدام نیروهای تکاوری دشمن انجام می‌شود و یا به عبارتی بهتر، هرگونه عملیاتی که در آن درجه‌ای از پایداری دیده شود را پدافند می‌گویند.

کلانتری با ارایه این مطلب که پدافند از دو بخش پدافند عامل و پدافند غیرعامل تشکیل می‌شود. ادامه داد: پدافند عامل عبارت است از بکارگیری مستقیم جنگ افزار، به‌منظور خنثی‌کردن و یا کاهش اثرات حملات و عملیات خصمانه هوایی، زمینی، دریایی، نفوذی خرابکارانه و عملیات تروریستی دشمن بر روی اهداف مورد نظر و پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات غیرمسلحانه‌ای که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب‌پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقا پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن می‌شود.

رییس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: در تعریفی دیگر پدافند غیرعامل، تمهیداتی است که در زمان صلح صورت می‌گیرد و امروزه مردم نیازمند خدمات متفاوتی بوده و نیز به دنبال محیطی آرام و قابل سکونت درون شهرها با آسایش هستند و عمده‌ترین هدف پدافند غیرعامل، ایمن‌سازی و کاهش آسیب‌پذیری زیرساخت‌های مورد نیاز مردم است که باید با یک برنامه‌ریزی و طراحی در توسعه پایدار کشور نهادینه شود و برای اصلاح زیرساخت‌های فعلی، راهکارهایی با مهندسی مجدد لازم است.

کلانتری  با اشاره به این مطلب که پدافند غیرعامل به دو بخش پدافند سخت و پدافند نرم تقسیم می‌شود. اظهار کرد: در پدافند سخت، اقدامات سخت‌افزاری مثل اقدامات مهندسی، پیشگیری، پیش‌بینی و کاهش مخاطرات و در پدافند نرم، استفاده از تاکتیکهایی که مشتمل بر برنامه‌ریزی و آماده‌سازی سیستم و سازمان‌ها دردستور کار قرار می گیرد.

وی افزود: هرگونه آلودگی از نوع ویروسی یا میکروبی که به وسیله آذوقه یا هر نوع نیازمندی‌ طبیعی توسط دشمنان به کشور وارد شود، تهدید زیستی به‌شمار می‌رود و مجموعه اقداماتی که در جهت کاهش آسیب‌پذیری جامعه و حفظ سرمایه انسانی انجام می‌شود، پدافند غیرعامل است.

وی در باره تهدیدات زیستی که در جهان به وقوع پیوسته است گفت: وقتی صحبت از تهدیدات زیستی می‌شود، منظور تهدیدات طبیعی از جمله زلزله و سیل نیست، بلکه منظور تهدیدات انسانی است که توسط دشمن، عوامل دست‌نشانده دشمن در داخل و عوامل خودی به طور ناخواسته پیش می‌آید، چون اولویت نخست پدافند غیرعامل زیستی، حفظ جان انسان‌ها و به عبارتی حفظ سرمایه انسانی کشور است، لذا حتی اگر عوامل زیستی ناخواسته ایجاد شود و جان انسان را تهدید کند، به نظر پدافند غیرعامل، نوعی تهدید تلقی می‌شود و دشمن از این طریق جمعیت را دچار مشکل می‌کند و به موجب آن هزینه‌های کشور مورد حمله را افزایش می‌دهد.

رییس مرکز بهداشت و درمان دانشگاه مازندران اذعان داشت: بیماری‌های عفونی یا سمومی که در بیوتروریسم یا تسلیحات زیستی به‌کار می‌روند را عوامل زیستی می گویند. تقریبا بیش از 1200 نمونه مختلف وجود دارد که شامل پریون‌ها، ویروس‌ها، میکروارگانیسم‌ها«باکتری و قارچ»، برخی تک یاخته‌ها و پرسلولی‌ها و سموم مرتبط به آن ها بوده که خاصیت حساسیت‌زایی، بیماری‌زایی و کشندگی  را دارا هستند.

وی در پایان تاکید کرد:  اندازه کوچک این عوامل به آن‌ها این امکان را می‌دهد که بتوانند برای ساعت‌ها حتی تا یک روز یا بیشتر در هوا باقی بمانند. آن ها می‌توانند از مکانیزم فیلترینگ سیستم تنفسی فوقانی انسان بگذرند و وارد شش‌ها و جریان خون شوند. علاوه بر آسیب‌های وارده به انسان‌ها، از سلاحهای زیستی علیه حیوانات و مواد غذایی نیز استفاده می‌شود تا بدین ترتیب به معاش و اقتصاد یک کشور آسیب وارد شود.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
انتهای خبر


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

منطقه آزاد مازندران: اقتدار - اختیار و توسعه

توزیع 313 بسته تحصیلی در آمل همزمان با هفته وقف

بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی و ورزشی موقوفات در آمل

دیدار مدیران اوقاف و امور خیریه مازندران با استاندار به مناسبت هفته وقف + عکس

اعضای هیأت سوارکاری فریدونکنار معرفی و منصوب شدند

پایان چشم‌انتظاری زوج‌های جوان با حمایت اوقاف مازندران

آیین نکوداشت هفته دانشگاه مازندران برگزار می‌شود

حفظ نیت واقفان؛ اولویت اوقاف حتی در شرایط جنگ

اختصاص 1400 میلیارد تومان به 62 پروژه سرمایه‌گذاری موقوفات مازندران

دست به ایثار.سپاهی و بسیجی ازصمیم دل است

ایران قوی با همدلی و مهارت ایرانی

اوقاف مازندران در احیای موقوفات کشاورزی پیشرفت داشته است

اهمیت وقف‌های جدید برای حمایت از کودکان یتیم و بی‌سرپرست

تالاب نیلوفر آبی سیمرغ؛ در انتظار بیداری مسئولان

حجت الاسلام خانلری با تاکید بر لزوم رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم گفت کنترل بازار و مهار گرانی از. وظایف مهم دولت است.

خدمات رضوی مسجد‌محور باشد

همایش یاوران وقف در بهشهر

محفل انس با قرآن کریم در ساری

نخستین جشنواره کف‌بازی و آب‌بازی در شهر زیراب

به منابع طبیعی و آب منطقه‌ای مازندران توجه جدی شود

دادگستری مازندران به مساله تعیین تکلیف مالکیت کارخانه نساجی ورود کرد

جهشی بزرگ در توسعه زیرساخت‌های برق سیمرغ/ 21 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای رفاه مردم

عطرافشانی گلزار شهدای امامزاده سیدملال(ع) قائم‌شهر

رونمایی از سردیس و یادمان واقف بزرگ حوزه سلامت در بهشهر

طلوع رحمت و نور در سالروز ولادت پیامبر اعظم (ص)وامام‌جعفرصادق(ع)درسیمرغ

محفل باشکوه انس با قرآن کریم را در کانون محلی مسجد روستای سنگتاب برگزار کردند.

برگزاری محفل انس با قرآن کریم در بابلسر

جهاددانشگاهی؛ پیشگام پیوند علمی و فرهنگی برای تحقق امت واحده

تحویل تجهیزات درمانی از محل موقوفه تاجر ساروی به بیمارستان امام خمینی(ره) ساری

جشنواره شهید رجایی در ساری برگزار شد

پویش«آینده ساز باشیم» کاری بزرگ و مهم ،مبتنی بر گام دوم انقلاب

رشد 150 درصدی استفاده از معافیت‌های قرارداد موقوفات در ساری نسبت به سال گذشته

برگزاری هفدهمین محفل ماهانه انس با قرآن کریم نسیم نور در آمل

اعلام ضرب‌العجل برای تعیین‌تکلیف ساختمان امامزاده یوسف‌رضا(ع) قائم‌شهر

صبر و استقامت در دعوت به نماز سرمایه‌گذاری در تربیت فرزندان است

آغاز پویش «جشن عاطفه‌ها» در مازندران پویش سراسری «جشن عاطفه‌ها»

آغاز شور رضوی برای برپایی جشن میلاد پیامبر رحمت(ص) و امام صادق(ع) در سیمرغ

مشارکت 25 میلیارد ریالی خیرین شهرستان سیمرغ در سپرده گذاری در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت

جام فوتبال، یادواره شهدای هفت رُکن شنبه 15 شهریور ماه

290 اثر هنری از هنرجویان توانخواه و عادی در رامسر به نمایش درآمد

کلاس سطح یک فوتسال آسیا با تدریس استاد ابولقاسم عارفیان در رامسر

رئیس جدید اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قائم‌شهر معرفی شد

مازندران همواره در تأمین نیروی انسانی برای جبهه‌ها و سپاه، پیشتاز بوده است

عواید هر وقف باید در محل و نیت تعیین‌شده توسط واقف مصرف شود

آیین تکریم و معارفه فرمانده سپاه کربلای مازندران برگزار شد

نویسنده 18 ساله بابلسری با نخستین کتاب خود تقدیر شد

درخواست رسیدگی به مطالبات بازنشستگان فولاد و معدن در سوادکوه

شهدا اسوه‌های استقامت هستند

امام جمعه کیاکلا با تبریک ایام هفته وحدت میلاد پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) افزود وحدت اسلامی ریشه در قرآن و سیره اهل بیت دارد

نشست هفتگی نخبگان قرآنی آمل برگزار می‌شود