آخرین مطالب

مدیر حوزه‌های علمیه کشور: حاکم باید جامعه را به سمت صلح سوق دهد سیاست و جامعه

مدیر حوزه‌های علمیه کشور: حاکم باید جامعه را به سمت صلح سوق دهد

  بزرگنمایی:

مدیر حوزه‌های علمیه کشور از عدالت و احسان به عنوان دو ویژگی مهم حاکم از نگاه نهج‌البلاغه یاد کرد و گفت : حاکم باید جامعه را به سمت صلح سوق دهد.

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال :آیت الله علیرضا اعرافی روز یکشنبه در هشتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر و دهکده جهانی معرفت و دومین همایش بین المللی غدیر که به صورت نیمه حضوری و مجازی در دانشگاه بابلسر در حال برگزاری است ، به ویژگی های حکومت اسلامی و بایسته های مدیران در این نوع جامعه و حکومت پرداخت و افزود : جامعه پیکر واحدی است که همه نهادهای سیاسی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در آن جایگاهی دارند و رسمیت بخشی به این نهادها و ساماندهی آنها هم از اصول دیگری است که حاکم باید به آن توجه کند

وی گفت : یکی از رویکردهای بنیادین در نهج البلاغه این است که حاکم و مسئول باید کار را عرصه آزمون بداند و مراقب باشد چون آزمون چالش و خطر به همراه دارد.

مدیر حوزه های علمیه کشور با توسل به فرازهایی از نهج البلاغه و مکاتبات و نصایح امیرالمومنین علی (ع) خطاب به مالک اشتر در عرصه مدیریت جامعه ، افزود : رویکردهای بنیادین عنوان شده در نهج البلاغه می تواند راهگشای جوامع اسلامی در حکومت باشد و بر اساس این رویکردها ، نگاه حاکم در نظام عادلانه اسلامی به مسئولیتش باید نگاه امانتدارانه باشد ؛ یعنی مدیر باید مسئولیتش را امانت الهی، امانت مردم و و امانت حاکمان در سلسله مراتب بالاتر بداند.

وی با اظهار این که منطق اسلام ، منطق آزمون است و هرچه قدر نعمت بزرگ تر باشد قاعده آزمون اهمیت بالاتری پیدا می کند ، تاکید کرد : حاکم و مسئول باید کار را عرصه آزمون بداند و آزمون چالش و خطر دارد ، کما اینکه رویکرد آزمونی در همه حوزه های تصرفی انسان وجود دارد ، اما حساسیت آن در زمان و در مورد مسئولیت بیشتر است.
آیت الله اعرافی درس آموزی از گذشته بویژه در کارهای کلیدی و امور حکومتی را بسیار کارگشا دانست و گفت : از سویی حکومت الهی و شایسته و دینی حکومتی است که نسبت به ماموریت ها نگاه جامعی دارد و باید نسبت به کسانی که در شعاع ماموریت و خدمت او قرار گرفتند و به همه شهروندان و دریافت کنندگان خدمات نگاه عادلانه و جامع داشته باشند.

وی تاکید کرد : حکومت شایسته به تمام اقشار جامعه توجه دارد و در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی هایش گروه های مختلف و طبقات گوناگون دیده می شوند.
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت : اصل بنیادین دیگر در ادامه مسئولیت این است که حاکم باید زندگی شخص و پیرامون خود را مراقبت و تقوای خدا پیشه کند.

وی افزود : حاکم نمی تواند غرق در دیگران شود و خود را فراموش کند. حاکم و مدیریتی موفق است که پرداختن به بیرون او را از دنیای درون خود غافل نکند. به خویشتن و در ذیل و پیرامون توجه کند ، چون افراد متملق و چاپلوس و آسیب دار پیرامون حاکم جمع می شوند ، بنا بر این باید سپر امنی از لحاظ روحی برای خودش ایجاد کند.

هشتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر و دهکده جهانی معرفت و دومین همایش بین المللی غدیر با تاکید بر غدیر و حکمرانی شایسته،  صبح امروز  با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در دانشگاه مازندران واقع در بابلسر آغاز به کار کرد.

در این دوره از همایش که قرار بود اسفند ماه پارسال برگزار شود ولی به خاطر شرایط کرونایی با دو بار تاخیر به امروز کشیده شد ، بیش از 30 مرکز دانشگاهی و حوزوی داخلی و خارجی مشارکت دارند و بیش از ١٠ مرکز علمی خارجی حامیان  علمی این همایش هستند.
تحلیل مفهومی - نظری در اندیشه غدیر ، ابعاد سطوح حکمرانی شایسته ، ملاک مصادیق حکمرانی شایسته ، غدیر و نظام های سیاسی جهان ، دکترین مهدویت و آسیب شناسی حکمرانی شایسته از محورهای این همایش اعلام شده است.
همچنین بیش از ٢٠٠ مقاله از  داخل کشور و کشورهای عراق ، لبنان، سوریه، ترکیه، آذربایجان، تاجیکستان ، افغانستان ، مالزی ، مصر و عربستان سعودی به دبیر خانه همایش  دکترین غدیر ارسال شده است که  پس از انجام داوری از بین این مقاله ها ٣٩ مقاله به عنوان سخنرانی و ٨١ مقاله در قالب پوستر مورد پذیرش قرار گرفتند.
 مجموعه مقالات برگزیده سخنرانی نیز تحت عنوان غدیر و حکمرانی شایسته به چاپ رسید که امروز همزمان با این همایش از این مجموعه رونمایی می شود.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

برگزاری سمپوزیوم زبان و ادبیات تبری در دانشگاه مازندران

دوره یک‌روزه «توانمندسازی ماه» در بابل برگزار شد

چرا به اجرای منطقه آزاد تجاری شمال اعتقاد دارم؟

اهمیت جنگل‌های هیرکانی با قدمتی طولانی و ثبت جهانی یونسکو

تجلیل باشکوه از محبوب قلب‌ها، سینا خلیلی، با حضور چشمگیر مردم

پرداخت بیش از 48 میلیارد تومان کمک‌معیشت به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد بهشهر

همایش استانی «دانشگاه و رسانه» در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود

برگزاری کارگاه «انتقال هنر و تجربه» و تست بازیگری در بابلسر

پرستاران با صبر، مهربانی و ایثار، جلوه‌ای از روحیه فداکاری و ایمان را به نمایش می‌گذارند

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران مطرح کرد؛ نانوایان و مردم از قیمت نان ناراضی! / «نانینو» شکست خورده است

در ادامه برنامه‌های تکریم خانواده‌های معظم شهدا و پاسداشت یاد و خاطره ایثارگران، سردار موحد فرمانده سپاه کربلا استان مازندران با حضور در منزل شهید والامقام صمصام‌طور از خانواده این شهید گران‌قدر دیدار کردند.

انتصاب مدیر جدید دارالقرآن شهید علیجان‌نژاد هادی‌شهر بابلسر

13 آبان را به‌یادماندنی‌تر از همیشه برگزار کنیم

دیدار مدیرکل کمیته امداد مازندران با پرستاران بیمارستان زارع ساری

عطر و بوی حرم رضوی در بیمارستان‌های بابلسر‌

آیین تکریم و معارفه بخشدار مرکزی سوادکوه

درخشش مهر و ایثار رضوی بمناسبت بزرگداشت روز حضرت زینب کبری (س) در سیمرغ

نفت؟ گاز؟ معدن؟ نه! آینده ایران کودکان

سینا خلیلی، دلاور جنگجوی سوادکوهی؛ نائب‌قهرمان کشتی آزاد جهان شد

پیام تبریک وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ بمناسبت روز پرستار

پرستاران مایه آرامش بیماران و افتخار جامعه هستند.

بیش از 5 هزار مددجوی مازندرانی از خدمات روان‌شناختی بهرمند شدند

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و کانون‌های خدمت رضوی مازندران

همایش کارشناسان قرآن و مسئولان دارالقرآن‌های آموزش و پرورش مازندران برگزار شد

هم‌افزایی رضوی در سنگر علم و تربیت درسیمرغ نشست مشترک خادمیاران و یاوران رضوی شهرستان سیمرغ

رونمایی از کنگره سراسری شعر عماد در زیراب

اردوی فرهنگی «با نگاه قشنگ» با حضور جانبازان 70 درصد مرکز توانبخشی امام علی (ع) مازندران – شهرستان سوادکوه شمالی

امام جمعه سیمرغ با انتقاد از سکوت برخی مسئولان در برابر پدیده بد حجاب اظهار کرد مسئولان موظف هستند در تبیین حکم الهی حجاب و نهی از منکر وظیفه شرعی و اجتماعی خود را به درستی ایغا کنند

انسان باتقوا ظلم نمی‌کند و زیر بار ظلم نمی‌رود

شهیدان چراغ راه و ضامن امنیت پایدار جامعه‌ هستند

میزبانی روستای تلاوک در سومین برنامه «شهیدانه دعوت» دودانگه ساری

رییس دانشگاه مازندران نماینده وزیر علوم و رئیس کارگروه مدیریت آموزش عالی استان شد

پرداخت بیش از یک میلیارد و 700 میلیون تومان صدقه توسط نیکوکاران چالوسی

بیش از 32 میلیارد ریال تسهیلات وام کارگشایی در 6 ماه اول سال جاری

ملت ایران توانست کشور را از چنگال استکبار جهانی رهایی بخشد

برگزاری آیین تکریم و معارفه ائمه جمعه بخش رودبست

عالم مجاهد سید مصطفی خمینی، چهره‌ برجسته و اثرگذار حوزه‌های علمیه و از یاران راستین نهضت اسلامی ایران

شروع کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی کشاورزی سیمرغ

افتتاحیه یادمان گلزار شهدای روستای مته کلا .

در منطقه آزاد گردشگری بندری یا غیر بندری چه مواردی برای گردشگر مورد نیاز است

همایش پیاده‌روی «صبح و نشاط» در بابلسر برگزار می‌شود

شبیه‌خوانی سوگ سیاوش در دانشگاه تخصصی فن‌آوری‌های نوین آمل

تأکید نماینده ولی فقیه مازندران بر فهم و عمل به پیام رهبر انقلاب درباره صدسالگی حوزه قم

خط محتوایی فاطمیه امسال بر پایه مقاومت و وحدت استوار خواهد بود

ورزش دانشی میان‌رشته‌ای و بستری تمدن‌ساز است

نمایشگاه دستاوردهای یک‌ساله‌ پایگاه‌های مقاومت بسیج شهرستان سیمرغ در حالی برپا شد که فضای آن بیش از هر چیز یادآور «کار بی‌ادعا و تلاش میدانی» بود.

نقد در فرهنگ

کسب مقام قهرمانی دو استقامت توسط دونده سوادکوهی در شهرستان بابل

شبیه خوانی سوگ سیاوش(خون پاک) در آمل

برگزاری جلسه هماهنگی برنامه‌های راهیان نور به ریاست فرماندار