آخرین مطالب

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران؛

​جای خالی اصول علمی مبارزه با کرونا ویروس «کووید -19» حس می شود سیاست و جامعه - تفکر، اندیشه و دانشگاه - آیین زندگی، بهداشت و سلامت

​جای خالی اصول علمی مبارزه با کرونا ویروس «کووید -19» حس می شود

  بزرگنمایی:
گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران ​با ارایه این مطلب که جای خالی اصول علمی مبارزه با کرونا ویروس «کووید -۱۹» برای از سر‌گیری فعالیت‌های ورزشی و تفریحی حس می شود. گفت: اصرار بر شعار بمان در خانه را ​نشانه فقدان راهبرد علمی برای توجه به سلامت جسمی و روانی جامعه است.

گروه اندیشه: عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که جای خالی اصول علمی مبارزه با کرونا ویروس «کووید -19» برای از سر‌گیری فعالیت‌های ورزشی و تفریحی حس می شود. گفت: اصرار بر شعار بمان در خانه را نشانه فقدان راهبرد علمی برای توجه به سلامت جسمی و روانی جامعه است.

شادمهر میردارعضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران در گفت و گو با پایگاه خبری فجر شمال به جای خالی اصول علمی مبارزه با کرونا ویروس «کووید -19» برای از سر‌گیری فعالیت‌های ورزشی و تفریحی اشاره کرد و گفت: بررسی رویکرد کشورهای مختلف با توجه به بخشی از آنچه که گزارش شد حاکی است که توجه به سلامت ورزشی از اولویت و هزینه به مراتب کمتر و در عین حال کارآمدتر برخوردار است. در این زمینه، سازمان بهداشت جهانی و کشورهای پیشرو در قالب راهبردهای علمی و اختصاصی، ملاحظات و توصیه‌های لازم را به فدراسیون‌ها و سازمان‌های ورزشی در شرایط کووید-19 به تفصیل بیان کرده‌اند.

وی افزود: برای این منظور، تعیین چک‌لیست و لزوم رعایت ملاحظات ایمنی کنترلی به منظور بازگشایی مراکز ورزشی تحت شرایط ایمنی طرح کووید-19 امری ضروری پیشنهاد شده است. بازگشایی استخرهای شنا حتی در مجمتع‌های مسکونی، رعایت فاصله فیزیکی 1/5 متری در دستورالعمل‌های تعیین‌شده، بازگشت به ورزش و تمرین، اجازه حضور تماشاگران در سالن‌های ورزشی با رعایت فاصله دو متر مربع و در صورت بلیت فروشی فاصله 100 سانتی‌متر برای هر صندلی و در صورت عدم امکان رعایت فاصله دو متر مربع و صندلی ثابت، لزوم استفاده از ماسک به ویژه برای استفاده از بوفه، سرویس‌های بهداشتی ضروری گزارش شده است.

میردار ادامه داد:  بنابراین بازگشایی مراکز و باشگاه‌های ورزشی تحت پروتکل ایمنی «کووید-19» بلامانع اعلام شده است. تعطیلی فعالیت‌های ورزشی و منع ورزشکاران از انجام تمرینات روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه، به منزله از دست‌دادن آمادگی‌های جسمانی و روانی است. اتخاذ چنین رویکردی برای بستن اماکن ورزشی و ایجاد فشار به ورزشکاران برای ماندن در خانه راه حل مناسبی برای مقابله با این ویروس نیست. این شیوه برخورد، موجب افزایش احساس ترس و عدم اطمینان، آشفتگی و سردرگمی، درماندگی و ناکامی و دشوار شدن تثبیت هدف‌چینی اختصاصی نه تنها برای ورزشکاران نخبه و حرفه‌ای بلکه برای سایر افراد جامعه با هدف تندرستی ورزشی می‌شود.

عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه مازندران  خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، محدودیت ایجاد شده سبب می‌شود تا با فرصت ترک خانه و امکان اجازه فعالیت، شدت تمرینات با کوتاه‌ترشدن زمان افزایش یافته و در نتیجه احتمال آسیب دیدگی بالا می‌رود. محدودشدن تعامل بین اعضای تیم، مربیان و سایر افراد جامعه، موجب تشدید اضطراب ورزشکاران می‌شود. این تهدید نه تنها برای وررزشکاران حرفه‌ای، بلکه برای مربیان و نیز سایر افراد جامعه نیز وجود دارد.

این محقق و پژوهشگر ورزشی  با اشاره به مسایل کلیدی ادامه داد: عامل کلیدی هر رویداد ورزشی برای سازمان بهداشت جهانی «کووید-19» در اجتماعات ورزشی، ابزارهای ارزیابی است. بر این اساس لازم است سه محور ملاحظه کلیدی، توضیحات و عوامل خطرزا و چک‌لیست نظارتی و کنترل در شش دسته‌بندی مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: این دسته‌بندی شامل تعریف فعالیت‌های ورزشی کم خطر و پرخطر، تعیین فضاهای استاندارد، اماکن، تسهیلات، وضعیت دموگرافی«سن و سلامت»، تماس و ارتباط‌های خطرزا مورد توجه قرار گرفته و در ادامه توصیه‌های لازم به برگزارکنندگان فعالیت‌های ورزشی ارایه گردد.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با ارایه این مطلب که مهم‌ترین مشکل در نظام تصمیم‌گیری فقدان دانش تخصصی مورد نیاز در شرایط مهم وحیاتی و اطلاعات جامع در تصمیم‌گیری‌ها است. افزود:  به عبارت دیگر داده‌های علمی در تصمیم‌گیری‌ها دخیل نیست. به عنوان مثال، ملاک تصمیم‌گیری برای قراردادن مشاغل در گروه‌های چهارگانه متر و مقیاس عینی و علمی ندارد. زیرا مبنای این تصمیم نه میزان انتشار و استعداد ابتلای آن مکان به ویروس کووید-19 و نه اهمیت آن در سلامت جامعه است.

میردار ادامه داد: بر اساس گزارش‌های علمی، شاخص ابتلا و گسترش ویروس تحت تاثیر نوع فعالیت شغلی، فضا، مدت زمان فعالیت و خصوصیات دموگرافی است و بر اساس این دسته‌بندی 16 گروه شغلی که بیشترین میزان شیوع ویروس را در جامعه دارند کماکان به انتشار ویروس می‌پردازند، اما تاوان آن را گروه‌های شغلی می‌پردازند که کمترین نقش را دارند. با این وجود، هیچ‌گونه راهبرد مشخصی از سوی متولیان سلامت و ورزش کشور در این زمینه ارایه نشده است.

وی اصرار بر شعار بمان در خانه را  نشانه فقدان راهبرد علمی برای توجه به سلامت جسمی و روانی جامعه دانست. و تاکید کرد: از این رو پیشنهاد می‌شود تا با تشکیل کارگروه علمی با مروری بر نتایج گزارش‌های علمی در نشریات علمی معتبر جهانی، دستورالعمل‌های اختصاصی سازمان بهداشت جهانی و بهره‌گیری از راهبردهای اتخاذشده از سوی کشورهای مختلف، نسبت به اتخاذ هر چند دیرهنگام راهبردهای علمی سامان‌دهی ورزش حرفه‌ای و همگانی و سلامت مردم و نیز پیش‌گیری از پیامدهای کم تحرکی اقدامی عاجل صورت گیرد.

حمیدرضا گل محمدی تواندشتی

انتهای خبر


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاهش محسوس دما در مازندران

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود

عکس | برگزاری مرحله‌ دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

عکس | برگزاری نخستین نشست هماهنگی دهه کرامت مازندران

نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آیین سالگرد و بزرگداشت آیت‌الله صالحی مازندرانی در قائم‌شهر برگزار شد

برگزاری مرحله‌ی دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

بازدید هیئت اعزامی از دانشگاه BISU پکن

تشکیل معاونت پیگیری امورات مسجدها در اداره های کل