آخرین مطالب

محمد فنایی اشکوری:

طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی تفکر، اندیشه و دانشگاه

طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی

  بزرگنمایی:
مدیر گروه فلسفه مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، در نشست بزرگداشت علامه طباطبایی در دانشگاه مازندران، گفت: طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی بود. ​




به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، محمد فنایی اشکوری، مدیر گروه فلسفه مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، در نشست بزرگداشت علامه طباطبایی و حکمت و فلسفه که امروز سوم آذرماه در سالن زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی جهاددانشگاهی در پردیس دانشگاه مازندران، برگزار شد، اظهار کرد: علامه در سه حوزه فلسفه، الهیات و عرفان صاحب‌نظر و مرجعیت دارند و دارای ابداعات، ابتکارات و اندیشه‌های نو و صاحب‌رأی، هستند. 
وی با بیان اینکه علت پرداختن علامه طباطبایی به این سه حوزه از روی تفنن نبوده بلکه وی مبنای نظری و معرفتی داشته است، افزود: هر یک از این سه حوزه بدون بهره بردن از دو حوزه دیگر ما را به مقصد نمی‌رساند و علامه یک حکیم بود و همراه با مکتب حکمی ملاصدرا عقل، وحی و شهود عرفانی را سه پنجره شناخت معرفی می‌کند.
مدیر گروه فلسفه مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه در نظر علامه، قرآن، برهان و عرفان از هم جدا نیستند، تصریح کرد: طباطبایی فیلسوف، دین‌شناس، عارف، اهل شهود، محقق و صاحب‌نظر در علوم و معارف مختلف اسلامی بود.
وی با بیان اینکه عرفا معتقدند؛ «عرفان درسی نبود بلکه در سینه بود»، گفت: برای درک عرفان باید عرفانی زیست و عرفانی زندگی کرد و علامه علاوه بر اینکه زندگی عرفانی داشت، صاحب مکتب عرفانی نیز بود.
اشکوری با بیان اینکه هر کس می‌خواهد تصویر درستی از جهان هستی داشته باشد باید از سه حوزه عقل، وحی و عرفان بهره ببرد، گفت: اگر یکی از این عناصر و اجزای شناخت نباشد آن شناخت کامل نیست لذا زندگی علامه صرف این سه حوزه شد و آثار او نیز نشانگر بخشی از شخصیت او است.
اشکوری با بیان اینکه، برخی افراد سخنان‌شان تقلیدی است، اظهار کرد: آثار علامه تقلیدی و صرفا پژوهشی نیست بلکه برخاسته از جوشش درونی او است. عرفان علامه برخاسته از وحی و سنت و سیره معصومین(ع) است و عرفان او عرفان شیعی و در بستر مکتب ا‌هل بیت(ع) است.
این محقق با بیان اینکه، عمده فرقه‌ها و طریقه‌های عرفانی از طریق امیرالمؤمنین(ع) خودشان را به پیامبر(ص) متصل می‌کنند، اظهار کرد: محبت، اطاعت و توسل به ائمه جزو اصول عرفان شیعی است.
اشکوری گفت: علامه ریشه انحرافات در برخی فرقه‌ها را دوری از آموزه‌های اهل‌بیت(ع) دانسته و افزود: علامه در آثارش برای تبیین عرفان از تحلیل عقلی و منابع نقلی بهره برده است.
وی افزود: در عالم هستی یک ظاهر و یک باطن داریم و مهمترین دسته بندی در عرفان، تقسیم به ظاهر و باطن است.
این محقق با بیان اینکه ماتریالیست کسی است که غیر از حیات ماده و دنیا عالم دیگری را متصور نمی‌داند، اظهار کرد: متدین به عالم غیب و شهادت معتقد است و مرز دینداری این است که به عالم دیگری اعتقاد داریم.
وی افزود: در قرآن کریم آمده است: مؤمنین کسانی هستند که به دو ساحت مشهود و غیرمشهود ایمان دارند و براساس دیدگاه عرفانی علامه، دین ظاهر و باطن دارد و کسب علوم و معارف نیز مراتب دارد.
اشکوری با بیان اینکه حلاج خود را غرق در توحید می‌دانست، اظهار کرد: برخی ظاهریون این انالحق را کفر داتستند در حالیکه بین خدا گفتن فرعون و حلاج فرق بود، حلاج خود را نمی‌دید و خدا می‌دید ولی فرعون خدا را نمی‌دید و با عجب و تکبر خود را مطرح می‌کرد.
وی افزود: در آثار علامه طباطبایی آمده است که طبق فرموده قران خداوند ملکوت و باطن عالم را به ابراهیم نشان داد. این شهود ابراهیم با چشم ظاهر نبود. 
در ادامه این نشست حجت‌الاسلام دیانی مطالبی را درباره بعد تفسیری علامه در تفسیر المیزان توضیحاتی ارائه کرد. 
این نشست از طریق رویتاب جهاددانشگاهی با حضور 100 نفر به شکل حضوری و بیش از 40 نفر به صورت برخط برگزار شد.

پایگاه خبری فجر شمال
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی 
پایان پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حجت الاسلام خانلری با قدردانی از زحمات کارگران نقش آنان را در توسعه و پیشرفت کشور حیاتی دانست

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

صبح امروز پنجشنبه مورخ 1404/02/04 مراسم دسته روی در شهرستان سیمرغ

دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است،

پرداخت 25 میلیارد ریال وام‌حمایتی در سال 1403 در شهرستان سیمرغ

هواداران یکصدا علیه نساجی/ گل گهر به نیمه نهایی صعود کرد

دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه غیرقانونی پتروشیمی میانکاله مازندران

مهمترین اخبار انتظامی مازندران در دوم اردیبهشت

حمایت از سرمایه‌گذاران حامی اشتغال در مازندران

دادستان جدید بابلسر معرفی و معارفه شد

سطح زیرکشت برنج در ساری به 187 هکتار رسید

دستگیری جاعل 22 میلیاردی در بابلسر

روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که تبلور استقلال و آزادی مردمی است

ایجاد 120 فرصت شغلی برای مددجویان و نیازمندان شهرستان سیمرغ

مددکار و معتمدین معین، از والدین روحانی شهید گرانقدر ابراهیم ترابی دیدار کردند

خانواده روحانی شهید گرانقدر جواد معصومی دیدار کردند

پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

ترافیک سنگین در محور کندوان

حجت الاسلام والمسلمین خانلری مسئله مذاکره این روزها مورد توجه قرار گرفته است ولی باید به بدعهدی های آمریکا توجه داشته باشیم

بیش از 24 هزار مسافر از آثار تاریخی و فرهنگی سیمرغ بازدید کردند

شکلات آنتن دهی در روستاها را برطرف می کنیم/ برای عمران و آبادی شهرستان سیمرغ به بودجه ملی نیاز است

پیش بینی کشت توت فرنگی در بیش از 400 هکتار از اراضی شهرستان سیمرغ

نقش ارتش در دفاع مقدس و در مقابل دشمنان بی‌بدیل و بازدارنده است

کمک بیش از سه میلیارد تومانی حامیان میاندورودی در سال `گذشته

فروش 40 ملک مازاد دولتی در مازندران

دیدار هیات اعزامی وزارت عتف با روسا و مسوولان دانشگاه‌ها و موسسات چین

بازدید شبانه استاندار مازندران از روند عملیات اجرایی پل سه راه جویبار

اعتبار 1800 میلیارد ریالی برای هدایت آب های سطحی استان

افزایش اکتشافات معدنی؛ گامی بلند به سوی توسعه اقتصادی استان است

انجام واکسیناسیون یک میلیون و 180 هزار راس دام سبک علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک تا پایان خرداد

افتتاح طرح 552 واحدی مسکن ملی میاندورود

ناپدیدی 11 طرح مصوب سرمایه گزاری در مازندران

بی نظیر بودن نقش شهدا و سرداران شهید نکایی در عملیات فاو

نخستین روز کاری سرپرست جدید دانشگاه مازندران

اخبار انتظامی مازندران در 24 ساعت گذشته

مسئله پسماند ابرمعضل ما و زمین‌خواری هم از دیگر معضلات مازندران است

تجمع حمایت دانشگاهیان دانشگاه مازندران از مردم بی‌دفاع غزه

سرپرست جدید دانشگاه مازندران معرفی شد

تحول آینده با آینده سازان شکل پذیر است +عکس

پرداخت 23 میلیارد تومان تسهیلات خدمات مسکن به مددجویان مازندرانی

استاندار گلستان در سفری به مازندران از طرح های گردشگری غرب مازندران بازدید کرد

اجرای تفکیک زباله از مبدا در 207 روستای مازندران

کاهش غریق در سواحل مازندران از اولویت های جدی در سال 1404 محسوب می شود

عکس | برگزاری مرحله‌ دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

عکس | برگزاری نخستین نشست هماهنگی دهه کرامت مازندران

نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آیین سالگرد و بزرگداشت آیت‌الله صالحی مازندرانی در قائم‌شهر برگزار شد

برگزاری مرحله‌ی دانشگاهی مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه مازندران

بازدید هیئت اعزامی از دانشگاه BISU پکن

تشکیل معاونت پیگیری امورات مسجدها در اداره های کل

ارتقای سرمایه‌ اجتماعی در دستور کار شهردار جدید ساری قرار گیرد