آخرین مطالب

طرح یکپارچه‌سازی اطلاعات کشاورزی مازندران آغاز شد کشاورزی و اقتصادی

طرح یکپارچه‌سازی اطلاعات کشاورزی مازندران آغاز شد

  بزرگنمایی:

طرح یکپارچه‌سازی اطلاعات کشاورزی مازندران همسو با رویکرد نیاز توسعه بخش کشاورزی و حرکت به سمت هوشمندسازی این بخش آغاز شده است.

مجید اسدی خبرنگار فجر شمال  :در اجرای " سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی " که به اختصار طرح " سیاک " نامیده می شود ، اطلاعات عرصه‌ها با مشخصات دقیق اراضی کشاورزی و بهره برداران ثبت می‌ شود.:

معاون ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه با اعلام آغاز طرح یکپارچه سازی اطلاعات کشاورزی استان به خبرنگار ما گفت : کارشناسان ترویج مستقر در مراکز خدمات کشاورزی به صورت میدانی و با حضور در محل زمین های کشاورزی مساحت و موقعیت زمین های کشاورزی هر بهره بردار را مشخص و ثبت و ضبط می کند.

علی طاهری امیری با اظهار این که مصوبه اجرایی این طرح از مرداد ماه به همه سازمان های جهاد کشاورزی استان های کشور ابلاغ شد ، افزود : پس از برگزاری جلسات متعدد آموزشی برای کارشناسان ترویج ، کار اجرایی آن از امروز آغاز شده است.

وی توضیح داد : کارشناسان ترویج ضمن مشخص کردن مساحت دقیق زمین کشاورزی اعم از زراعی و یا باغی و نوع محصول قابل کشت و یا درخت کاشته شده ، اطلاعات وضعیت موجود را به طور دقیق ثبت می کنند.

معاون ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران از کشاورزان استان خواست تا با کارشناسان ترویج همکاری لازم را داشته باشند.

طاهری امیری گفت : وجود اطلاعات دقیق و برخط در زمینه واحدهای تولیدی بخش کشاورزی به منظور انجام برنامه‌ریزی‌های کلان و تنظیم عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی یک امر ضروری است که با اجرای این طرح اجرایی می شود.

وی بزرگ ترین مشکل در ثبت و ضبط اجرای این طرح را پائین بودن سرعت اینترنت دانست و از مخابرات استان خواست تا در اجرای این طرح با جهاد کشاورزی استان همکاری بیشتری داشته باشد.

 معاون ترویج جهاد کشاورزی مازندران از کارشناسان مراکز خدمات کشاورزی به عنوان سربازان خط مقدم توسعه کشاورزی و در نتیجه امنیت غذایی کشور نام برد و گفت : طرح سیاک در واقع ادامه طرح نظام نوین ترویج است ؛ یعنی همه اطلاعات توصیفی و تحلیلی که کشاورزان در طرح پهنه بندی ارائه دادند و مکتوب شده است ، باید در زمین واقعی ترسیم شود و در قالب سیسم هوشمندکشاورزی به ثبت برسد.

وی با بیان اینکه مطالعات دقیق خاک و آب نیز پیوست و تکیمل کننده اجرای طرح یکپارچه سازی اطلاعات کشاورزی است، بیان داشت : به طور یقین در بستر علمی و فنی شدن فعالیت های کشاورزی علاوه بر حفظ زمین و رعایت مقولات زیست محیطی ، بهره برداران و تولیدکنندگان منفعت بیشتری می برند.

استان مازندران 460 هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد که طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی حدود 420 هزار بهره بردار این بخش هستند. سالانه در این استان بیش از هفت میلیون تن در قالب 72 نوع محصولات کشاورزی تولید می شود. میانگین سرانه زمین در استان برای هر بهره بردار هم  هفت دهم هکتار است.

وزارت جهاد کشاورزی از سال 94 با اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی  ، پهنه بندی عرصه های کشاورزی را به عنوان مهم ترین ماموریت و وظیفه مراکز خدمات کشاورزی تعریف و ابلاغ کرد. کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی در دولت یازدهم ترویج کشاورزی را به عنوان پل استوار بین تحقیقات و اجرا توصیف و تاکید کردند که نتایج تحقیقات کشاورزی باید در مزارع به کار گرفته شود و این امر فقط با همکاری کارشناسان مختلف بخش کشاورزی مستقر در مراکز خدمات کشاورزی بر اساس پهنه بندی عرصه های کشاورزی میسر است.

 با توجه به به کار گرفتن متخصصان کشاورزی در مراکز جهاد کشاورزی ، عملکرد مراکز خدمات در ترویج و آموزش به مراتب مهم تر شده است و همسو با  این رویکرد طی سه سال اخیر در کنار اجرای طرح پهنه بندی عرصه های کشاورزی ،کارشناسان کشاورزی در رشته های مختلف نیز جذب مراکز خدمات کشاورزی شده اند.

یکی از نکته های قابل توجه در اهمیت فعالیت مراکز خدمات کشاورزی تعهد 10 ساله کارشناسان در انجام خدمت در این مراکز و حضور در مزارع در کنار کشاورزان است و این امر سبب شد تا امروز انتقال دانش و مسایل فنی کشاورزی در مزرعه نمود بارزتری پیدا کند.

مهم ترین اهداف اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی با پر رنگ کردن نقش مراکز خدمات کشاورزی  کم کردن فاصله و یا شکاف تولید بین تولید و تولید مطلوب است چرا که طبق گزارش های رسمی جهاد کشاورزی مازندران هم اکنون در بخش زراعت فاصله بین تولید اصولی و تولید کنونی حدود سه برابر و در بخش باغی حدود چهار برابر است و  علت این فاصله عدم انتقال درست دانش و آگاهی به کشاورزان ارزیابی شده است.

در طرح نظام نوین ترویج کشاورزی با هدف خدمات رسانی به بهره برداران و تولید کنندگان شبکه مدیریت دانش طبق پهنه بندی عرصه های تولیدی مورد توجه قرار گرفت به طوری که هر یک از کارشناسان کشاورزی مستقر در مراکز خدمات کشاورزی می بایست در حوزه ماموریت  علاوه بر شناسایی مشکلات فنی کشاورزی باید نتایج تحقیقات کشاورزی را درمزارع عملیاتی کنند.

یکی از محورهای مهم برای توسعه کشاورزی در کنار سرمایه گذاری ها و توجه به زیر ساخت های دانش فنی و مهندسی کشاورزی با استفاده از نتایج موسسه و مراکز تحقیقاتی کشاورزی است که منجر به گسترش افزایش تولید و بهره وری در محصولات کشاورزی می شود. این مقوله مهم در سال های اخیر مورد توجه بهره برداران قرار گرفت به طوری که شاهد کم شدن فاصله تولیدات محصولات کشاورزی بین کشاورزان پیشرو و نمونه و میانگین تولید هستیم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

تیم اتو فرزاد بابل قهرمان جایزه بزرگ والیبال دودانگه ساری شد

حمایت از مظلوم امنیت ملی، منافع و مصالح کشور را تأمین می‌کند،

گرامیداشت زادروز «نیما یوشیج» در روستای یوش

خانلری امام جمعه سیمرغ گفت / با تاکید بر اینکه توان دفاعی کشور خط قرمز نظام است تصریح کرد موشک. های ایران اسلامی همیشه در حالت آماده باش هستند

دودانگه ساری میزبان سومین دوره مسابقه سراسری دو خیابانی کشور شد

بیداری ملت‌ها در برابر ظلم و استکبار نشانه‌ای از تحقق وعده الهی است

چهارمین آیین «شهیدانه دعوت» در پهندر دودانگه برگزار شد

نشست قرارگاه راهبری مساجد شهرستان بابلسر در هادی شهر

احیای زمین‌های «رِجه» پس از چهار دهه رکود؛ آغاز فصلی تازه برای کشاورزی سوادکوه

جمع‌آوری 134 میلیارد تومان زکات در مازندران طی شش‌ماهه نخست سال

امام جمعه شهرستان سیمرغ گفت /کتاب و کتاب خوانی مهم‌ترین ابزار در ارتقا فرهنگ عمومی جامعه است.

نشست نوآوری در مشاغل مرتبط با صنعت نوغان و پرورش کرم ابریشم برگزار شد

مازندران خاستگاه بزرگان علم، ادب و جهاد است

«یاس نبی» در مدارس مازندران به اجرا در می آید

مازندران از دیرباز پیوندی ناگسستنی با تاریخ ایران داشته است

ایستگاه صلواتی چهارشنبه‌های رضوی(ع) درسوگ حضرت زهرا(س)درسیمرغ برپا شد

عطر فاطمی (س) درچهارشنبه‌های امام رضایی در شهرستان سیمرغ

حضور خادمیاران امام رضا(ع) در چهارشنبه‌های رضوی همزمان با ایام فاطمیه (س) در مدارس سیمرغ

راهپیمایی 13 آبان؛ یادآور دلاوری دانش‌آموز شهید حسین فهمیده

افتتاح خانه هلال روستای ورسک

لایحه منع خشونت علیه زنان نیازمند تصویب شدن است

صحنه شکار نافرجام مرغ ماهی‌خوار در ساحل بابلسر

راهپیمایی مردم و دانش‌آموزان بابلسر در یوم‌الله سیزده آبان

عدالت پزشکی در شهرستان‌های محروم رعایت نشده است

پیام فرمانده انتظامی شهرستان سیمرغ به مناسبت 13 آبان

مراسم راهپیمایی یوم الله 13 آبان 1404 در شهرستان سیمرغ برگزار شد

nیدار استاندار مازندران با جمعی از ایتام دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد

نخستین دوره مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان «سیزم 2025» در بابلسر

دیدار فلاح مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران با وهابی خنکداری فرماندار شهرستان سیمرغ

آیین بزرگداشت روز ملی مازندران برگزار شد

نشست مشترک مسئولان شهرستان جهت بررسی مسائل شهری نشست مشترکی

برگزاری کارگاه تخصصی با عنوان «انتقال هنر و تجربه» در بابلسر

آمریکای جنایتکار و متحدانش بدانند که ملت ایران همواره در برابر دشمنی ها خیانت های آنها با صلابت خواهد ایستاد

ملت ایران هرگز جنایات آمریکا را فراموش نخواهد کرد

اعزام 160 دانش‌آموز بابلسری به اردوی راهیان نور

برگزاری سمپوزیوم زبان و ادبیات تبری در دانشگاه مازندران

دوره یک‌روزه «توانمندسازی ماه» در بابل برگزار شد

چرا به اجرای منطقه آزاد تجاری شمال اعتقاد دارم؟

بازدید فرماندار سیمرغ از مرکز بهداشت شهرستان و تجلیل از پرستاران به مناسبت میلاد حضرت زینب(س)

اهمیت جنگل‌های هیرکانی با قدمتی طولانی و ثبت جهانی یونسکو

تجلیل باشکوه از محبوب قلب‌ها، سینا خلیلی، با حضور چشمگیر مردم

پرداخت بیش از 48 میلیارد تومان کمک‌معیشت به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد بهشهر

همایش استانی «دانشگاه و رسانه» در دانشگاه مازندران برگزار می‌شود

عطر مهربانی رضوی در چهارشنبه‌های سیمرغ در ادامه پویش معنوی «چهارشنبه‌های رضوی»ایستگاه صلواتی به همت خادمیاران و یاوران رضوی

برگزاری کارگاه «انتقال هنر و تجربه» و تست بازیگری در بابلسر

جشن بزرگ آغاز سال تحصیلی دانشجویان نوورود دانشگاه مازندران برگزار شد

پرستاران با صبر، مهربانی و ایثار، جلوه‌ای از روحیه فداکاری و ایمان را به نمایش می‌گذارند

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران مطرح کرد؛ نانوایان و مردم از قیمت نان ناراضی! / «نانینو» شکست خورده است

در ادامه برنامه‌های تکریم خانواده‌های معظم شهدا و پاسداشت یاد و خاطره ایثارگران، سردار موحد فرمانده سپاه کربلا استان مازندران با حضور در منزل شهید والامقام صمصام‌طور از خانواده این شهید گران‌قدر دیدار کردند.

انتصاب مدیر جدید دارالقرآن شهید علیجان‌نژاد هادی‌شهر بابلسر